Přípravný neznamená přátelský...

Velmi nestandardní přípravné utkání odehráli hokejisté Písku a Jindřichova Hradce. Pokud příprava spočívala v nácviku hákování, nečistot, narážení na mantinel a oplácení, pak mohou být oba týmy spokojeny. Pokud se měl hrát hokej, budou to muset oba dva soupeři zkusit příště. Zápas tradičních rivalů totiž nabídl hlavně fauly a vyloučení, několik hrubých chyb a minel, skutečných hokejových akcí pohříchu pomálu. O ty úspěšné písecké se zasloužil Veselý a Řehoř.
přípravné zápasy A-týmu, přát., pá 25.8.2006
Písek
Jindřichův Hradec
2:5
0:4, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 32. Veselý (Míka), 52. Řehoř - 1. Mikš (Vachulka), 2. Cmunt Roman, 16. Haring (Skaloš), 19. Haring (Cmunt Jiří), 28. Mazanec (Cmunt Roman).
Vyloučení: 11:17.
Využití: 2:0. V oslabení: 0:2.
Diváci: 150.
Písek: Pinkas (od 20. min Kubiš) - Hauer, Veselý, Oranský, Klas, Svoboda, Filip Procházka, Michal Procházka - Kořánek, Míka, Maroušek - Květoň, Mikeska, Řehoř - Kica, Kašpar, Holec - Müller, Pošmourný, Jungbauer - Gajovský
Jindřichův Hradec: Štůrala (Horal) - Hanzl, Vachulka, Koláček, Picka, Baran, Skaloš - Mikš, Dvořák, Haring, Cmunt J., Korbela, Cmunt R., Fertál, Šulčík, Mazanec.
Velmi rychle se měnilo skóre zápasu Písek – Jindřichův Hradec. Domácí brankář Pinkas si asi zapomněl pozornost v šatně a než mu ji donesli, kapituloval poprvé. Dáreček v podobě puku před prázdnou brankou rozbaloval po nahození Vachulky Mikš. 0:1.

Že v šatně nezůstala pozornost jen Pinkasova, dokázal o chviličku později domácí útočník Holec, zpětnou nahrávkou před vlastní brankou překvapil celý stadion, tedy až na Romana Cmunta, který měnil skóre podruhé. 0:2.

Dvě branky ve dvou minutách přiměly lavičku domácích vyhlásit stav nejvyšší pohotovosti. Štůralu v brance Vajgaru si nejprve oťukával Květoň, pak nedali své šance Kořánek s Marouškem, a přehlídku zmařených příležitostí domácích zakončoval Mikeska. Ten promarnil dvě gólovky, když především ta v přesilovce 5:3 měla do sítě kousíček.

Tempo pak na dlouho opadlo a jen volání trenérů: „pojďme hrát hokej!“, připomínalo, proč jsme se na zimním stadionu v Písku vlastně sešli.

Hosté hráli velmi nečistě. V 15. minutě již třetí písecký hráč letěl hlavou na mantinel, nicméně ani tyto tvrdé nárazy Písecké neprobraly, i to díky laxnímu přístupu rozhodčího, který si zřejmě utkání rovněž za rámeček nedá.

První třetina skončila tak jak začala - dvěma brankami v síti Pinkase. Toho v samostatném nájezdu prostřelil Haring, v 18. minutě pak stejný hráč stejně úspěšně zakončil tentokrát nájezd dvou na jednoho. 0:4.

Na první zajímavou akci druhé třetiny se čekalo do 25. minuty, kdy domácí kapitán Kořánek vyklepnul Štůralovy betony. Na druhé straně zahrozil vzápětí Šulčík, jeho šanci však zlikvidoval Kubiš, který po přestávce vystřídal neúspěšného Pinkase.

Ve 28. minutě propadla domácí čtvrtá lajna a Hradec trestal. U levé Kubišovy tyčky na puk trpělivě čekal Mazanec a dočkal se. 0:5.

Pokud už první polovina utkání se jen stěží mohla nazývat přátelská, při druhé již oba dva týmy mávaly válečnými sekerami zcela otevřeně.

Zpočátku na to dopláceli především hosté, kteří často ve větším počtu zahřívali trestnou lavici. Ve chvíli, kdy na ní odpočívali Hanzl a Skáloš, prostřelil poprvé Štůralu přízemní střelou od modré Veselý. 1:5.

Písek díky přesilovkám ovládl hru, ovšem ve chvílích, kdy se hrálo v plném počtu, měl s Vajgarem velké problémy. Potvrdila to poslední minuta druhé třetiny, kdy Šulčík a Cmunt mohli pojistit již tak dost bezpečné hradecké vedení.

Poslední část hry žádný obrat nepřinesla. Domácí sice nejprve ustáli dvojnásobné oslabení, nicméně četná další vyloučení znemožňovala jakýkoliv pokus o snížení skóre. A protože faulovali i hosté, moc hokeje třetí třetina nepobrala.

Poslední gól padl po akci Květoně, jehož nahrávku zužitkoval Řehoř a uzavřel tak účet utkání na 2:5.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy