Písek pokořil Tábor i podruhé

Přestože to první dvě třetiny vypadalo na o poznání chudší gólovou nadílku než při prvním měření dnešních soupeřů v Táboře, nakonec viděli písečtí diváci jen o gól méně než v sobotu ti Táborští. Tentokrát již přistoupili Kohouti vedeni trenérem Pařízkem k zápasu zodpovědněji a repete sobotního debaklu (0:9) nepřipustili, naopak – v osmé minutě se ujali vedení a snažili se s domácím týmem o vyrovnanou partii. Vítězné branky tak dosáhli domácí až v 54. minutě, svým druhým gólem se o ni postaral “extáborský“ Tomáš Květoň.
O zbylé střelecké úspěchy se postarali Müller, Holec a Řehoř, prostor v písecké brance dostal opět Kubiš.
přípravné zápasy A-týmu, přát., st 23.8.2006
Písek
Tábor
5:3
1:1, 1:0, 3:2
Branky a nahrávky: 15. Müller (Maroušek), 22. Holec (Kica), 47. Květoň, 54. Květoň (Řehoř), 59. Řehoř (Květoň) - 8. Prštický (Ševčík, Matouš), 42. Kocar (Györi), 48. Peroutka.
Vyloučení: 3:9.
Využití: 3:1.
Diváci: 180.
Písek: Kubiš (Pinkas) - Hauer, Veselý, Oranský, Klas, Svoboda, Filip Procházka, Bezouška, Michal Procházka - Kořánek, Maroušek, Gajovský - Květoň, Mikeska, Řehoř - Kica, Kašpar, Holec - Müller, Pošmourný, Jungbauer
Tábor: Anderle (Pipek) - Matouš, Kolář, Peroutka, Karpíšek, Heršálek, Klimeš - Györi, Stoklásek, Ježek, Hubáček, Kocar, Prštický, Voříšek, Ficek, Černý, Schejbal, Mikeska, Hubáček, Ševčík, Jankovský.
Do první větší šance utkání se dostal v 6. minutě rychlý Holec, ale střelou po ledě neuspěl. O dvě minuty později, při hře čtyř na čtyři, se do podobné pozice uvolnil po zaváhání písecké obrany Prštický, který si s Kubišem poradil a jako by úvodním gólem zápasu naznačil, že dnes se již Táborští nedají tak lacino jako v sobotu. Ve snaze o srovnání domácích hrál prim především první útok, který dokázal soupeře přitlačit v obranném pásmu, kýžený gól ale dosáhli až útočníci ze čtvrté lajny, jmenovitě Müller, který procpal kotouč přes táborský zátaras z několika těl v brankovišti. V 17. minutě mohli jít hosté opět do vedení, přes Svobodu se uvolnil Ficek, ale Kubiš jeho bekhendový blafák přečetl. Třetina mohla skončit radostněji i pro domácí, Gajovský ale nevyužil zaváhání Anderleho po Hauerově střele.

Druhé dějství začalo krátkou přesilovkou domácích, nebezpečně při ní vypálil Kořánek, Anderle byl tentokrát pozorný. Táborští se k nebezpečné akci osmělili až v v 28. minutě, Klimeš ale z mezikruží nedal, a tak přišel trest. Ke zteči našlápl dravý Holec, ujel obráncům, udělal kličku vyjetému gólmanovi a pohodlně skóroval, jak jen to z tribuny vypadalo snadně... Rázem ale mohlo být srovnáno, Schejbal ale rozezvučel jenom tyčku Kubišovy branky. V závěru třetiny se do dvou příležitostí dostal před táborskou brankou agilní Řehoř, ale poprvé nepřehodil gólmana, podruhé jeho střelu Anderle jen vyrazil ke Kořánkovi, ten však poskakující puk poslal vedle tyče.

Třetí třetina začala zvýšenou aktivitou hostujícího mužstva, přesto vyrovnávací akce přišla doslova zničehonic – zkušený harcovník, mimo jiné bývalý hráč Písku, nyní hráč Tábora Jaroslav Kocar se procpal přes obránce před Kubiše a z bekhendu trefil vyrovnání. Písecké rychlý úspěch soupeře jako by zaskočil, první minuty je zastihly v herním útlumu a moc nechybělo, aby se hosté neujali vedení – Ficek však nezužitkoval ideální přihrávky zpoza mantinelu. Domácí mužstvo uklidnila až hokejová paráda, kterou si na následující minuty přichystal Květoň – nejprve využil nepochopitelného rozestoupení obrany Tábora k nájezdu zakončenému ráznou, ale hlavně přesnou střelou, další kousek přišel o chvíli později, kdy při přesilovce dostal na křídle příliš mnoho prostoru a další mistrně umístněnou ranou ke vzdálenější tyči poslal Písek opět do vedení. Mezi Květoňovy trefy totiž vměstnal svoji vyrovnávací branku na 3:3 nám velmi dobře známý Peroutka, který využil zmatku v píseckém dafenzivě. Tento mladý obránce vyrazil před sezonou z píseckého mužstva pokusit štěstí do Jihlavy, nyní obléká dres Tábora. Už už to vypadalo, že se domácí tým spokojí s jednobrankovým vítězstvím, v předposlední minutě ale přidal pátý gól Písku po akci celého útoku Řehoř.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku:
Půl zápasu to nebylo dnes z naší strany takové, jaké bychom si představovali. Nemohli jsme se na to už dívat, tak jsme pak zkorigovali sestavu na poslední třetinu, když jsme stáhli hru na tři kompletní pětky. Potom, myslím si, že se to trochu zlepšilo, hlavně naše druhá lajna se tím dostala víc do hry a prosadila se. Výsledek se potom obrátil v náš prospěch. Když hrajeme na čtyři lajny, tak je to takové ospalé, prostě kluci na to nejsou zvyklí a nechtějí to tak hrát.
Rozdíl oproti sobotnímu utkání v Táboře byl hlavně v kvalitě soupeře, dnes nasadili do hry i čtyři kvalitnější hráče (Kocar, Györi, Klimeš a Ševčík), u nich hráli hlavně mladí a naši si s nimi dělali, co chtěli. Z naší strany to bylo jiné hlavně v nasazení, my jsme dneska měli špatné to půlutkání, proto jsme to stáhli, jak jsem říkal, na tři lajny, abychom kluky dostali víc do tempa.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy