V prvním zápase selhala písecká koncovka

IHC Písek ve svém prvním přípravném utkání podlehl domácím Benátkám 1:4. Po velmi vyrovnané první třetině mužstvo od Otavy ve druhém dějství ztratilo s domácími tempo, Benátečtí využili dvě přesilové hry a poté již drželi režii hry na své straně. Nic na tom nezměnily ani šance píseckých hráčů, kteří si na obraně Benátek a brankáři Hanouskovi vylámali zuby... Možnost odvety má Písek 6. září před vlastním publikem.
přípravné zápasy A-týmu, přát., pá 4.8.2006
Benátky
Písek
4:1
1:1, 3:0, 0:0
Branky a nahrávky: 16.Kaulfus (Jakeš, Kocman), 27. Ma. Mařík, 29. Oulík, 39. J. Jakeš (Kocman) - 15. Jungbauer (Gajovský, Müller). Vyloučení: 6:5 (navíc domácí Weiss vyloučen do konce utkání)
Benátky: Hanousek (Váňa) - Kaulfus, Pešek, Vrzal, Ton, Klaban, Klikar - Kocman, Skořepa, Jakeš, Kristek, Mařík, Oulík, Drak, Mácha, Weiss, Kučera, Šebor, Mareš
Písek: Kubiš (Pinkas) - Hauer, Procházka Michal, Slaba, Neckář, Svoboda, Procházka Filip, Klas - Řehoř, Míka, Kořánek, Květoň, Mikeska, Pošmourný (21. Holec), Kunt, Kašpar, Kica, Muller, Jungbauer, Gajovský
V prvním přípravném zápase sezóny uspěli hokejisté Benátek na domácím ledě proti mužstvu z Písku a před zhruba stovkou nejvěrnějších diváků zvítězili 4:1. V první třetině byl k vidění opatrný hokej s mírnou převahou hostů. Ta byla vynucena zejména třemi přesilkovkami. V 16. minutě ale obránci nedokázali pokrýt píseckého Daniela Jungbauera, který po asistenci M. Gajovského a Müllera otevřel skóre utkání. Benátecká odpověď na sebe nedala dlouho čekat a po pětatřiceti vteřinách srovnal Tomáš Kalfus na 1:1. Nedlouho poté, v 17. minutě, domácí Petr Weiss neudržel nervy na uzdě a slovně inzultoval hlavního sudího zápasu. Ten mu bez váhání udělil trest dvou minut plus do konce utkání za nesportovní chování.

Druhá třetina byla již v režii Benáteckých. Třemi góly dokonali obrat utkání. Ve 27. minutě se trefil Martin Mařík a o dvě minuty později slavil úspěch i David Oulík. Zde se ukázalo, jak platnými posilami by tito hráči mohli být. První jmenovaný přišel na přestup z pražské Hvězdy. David Oulík si do Benátek našel cestu z extraligové Plzně.
Poslední gól dal po asistenci Martina Kocmana jeden z nejlepších hráčů zápasu a velký tahoun týmu Jiří Jakeš svoji typickou rychlou střelou zápěstím do horního rohu soupeřovy branky. Velmi dobrý výkon ukázal domácí ochránce svatyně Jan Hanousek. Jistými zákroky likvidoval jednu soupeřovu šanci za druhou.

Třetí třetina už žádné góly nepřinesla, trochu se projevila i únava po náročné suché přípravě, hlavně pak u hráčů hostujícího Písku.

Ohlasy trenérů

Ladislav Kolda (trenér Benátek):

Jak jste byl spokojen s dnešním zápasem?
"Se zápasem jsem byl spokojen, vyzkoušeli jsme na ledě všechny hráče, kromě zraněných Kadeřábka a Rybín. Jen možná první třetina mohla být z naší strany lépe zahraná."

Všimli jsme si, že se na ledě ani na lavičče neobjevila tradiční brankářská opora Martin Barek. Také ho trápí nějaké zranění?
"Kdepak, Martin je zdráv. Jen jsme se rozhodli do tohoto utkání rozhodli postavit Jana Hanouska a nechali jsme Martina odpočívat."

Jaké jsou ambice týmu na nadcházející ligový ročník?
"Naším prvořadým úkolem je stabilizace kádru, po citelných odchodech, které v létě stihly naše mužstvo. Co se týče sportovního úspěchu, byli bychom rádi, kdyby jsme v této sezoně došli stejně daleko jako v sezoně minulé."

Jak probíhají jednání ohledně dalších posil v kádru, zejména v Mladé Boleslavi a Kladně?
"V současné době čekáme na zúžení soupisek těchto mužstev, s tím, že bychom zkusili šáhnout po hráčích, kteří by nedostali šanci v těchto týmech hrách. Vytipované je už máme, ale konkrétní jména prozrazovat nechceme, abychom tím nenarušili případný přestup."

Miroslav Šperl (trenér Písku):

"První třetina byla z naší strany velice dobrá, hrál se celkem rychlý a zajímavý hokej, potom jsme se ujmuli vedení, branku dal Jungbauer po přihrávce Mullera - hned v té samé minutě ale domácí vyrovnali z protiútoku. Ve druhé třetině jsme zbytečně polevili, přestali jsme bruslit. Navíc jsme se dopustili několika faulů, domácí dvě přesilové hry využili. Ve třetí třetině jsme opět přidali na tempu, ale bohužel už se nám nepodařilo výsledek změnit. V proměňování šancí měli domácí jasně navrch. Celkem jsme měli hodně šancí, ale bohužel jsme z nich vytěžili jen jedinou branku. Díky nepřesné koncovce jsme po zásluze prohráli."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy