Pátý zápas bez bodu

Další prohra Písku o gól. Ani v devátém zápase sezóny neokusili hráči IHC Písek pocit vítězství. V důležitém zápase s dvanáctou Třebíči podlehli 2:3, přičemž alespoň k bodu neměli daleko, ale při závěrečné hře bez brankáře domácí podržel jejich gólman Filip Luňák. Písek k bodům dvěma zásahy táhl kapitán Jiří Jelen, na druhé straně byl ale stejně úspěšný Jiří Oliva, k němuž se navíc přidal Žiška. Třebíč dnes získala své první body z domácího ledu, Písečtí se musí o totéž pokusit ve středu proti Ústí nad Labem. Písek díky prohře Havířova zůstane třináctý, týmy před ním se však vzdalují.
1.liga ČR, 9. kolo, so 11.10.2003
Třebíč
Písek
3:2
1:1, 0:0, 2:1
Branky: 19. a 46. Oliva (Mazanec, Kučný - Kaňka, Lála), 48. Žiška (Kališ) - 17. a 56. Jelen (2xŠtefan, Šimek - Pinkas). Rozhodčí: Polák. Vyloučení: 4:6 + Šimek (P) 10min. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 960.
Třebíč: Luňák - Kališ, Pecka, Mazanec, Hrbáček, Dusík, Kučný - Mráz, Žiška, Fryauf - Lála, Oliva, Kaňka - Hrůza, Dolníček, Sobotka - Holý.
Písek: Pinkas (Špiler) – Vokatý, Všetečka, Neckář, Svoboda, Procházka, Kolda - Kubeš, Šmátrala, Kořánek - Brož, Bouz, Míka - Šimek, Štefan, Jelen - Květoň, Škoda, Nedorost.
Běží 18. minuta – Lála právě promáchnutím propásl šanci na vyrovnání.
Třebíč zezačátku soupeře zatlačila do obranného pásma, ale veškerá snaha o vstřelení branky vešla vniveč. V osmé minutě zahrozili i Jihočeši, zvláště pak Jelenova řada, která jako první vážněji ohrozila Luňákovu svatyni. Horácká Slavia byla i poté o chloupek lepší, ale ke skórování chybělo štěstí – nejvíce zejména při Dolníčkově dorážce, která jen těsně minula Pinkasovu klec. Tak jako mnohokrát i nyní se potvrdilo pravidlo nedáš-dostaneš. Stalo se tak v 17. minutě, kdy Jelen se Štefanem v situaci dva proti jednomu dokonale využili chyby domácí obrany a vsítili úvodní gól zápasu. Šanci na vyrovnání měl vzápětí Lála, ale metr před gólmanem netrefil puk. Poté byl vyloučen hostující Všetečka za hrubost a domácí dostali výhodu přesilové hry. Tu sehráli vskutku perfektně, po výborné kombinaci mezi Kučným a Mazancem tečoval puk Oliva a vyrovnal na 1:1.

Druhá třetina nebyla zrovna hokejová, diváci během ní viděli jen podprůměrný hru. Pěknou akci si vytvořila Dolníčkova trojice ve 22. minutě, ale Pinkas se nenechal nachytat na švestkách. Podobně zakročil i proti Lálovi, který si na něm vylámal zuby ve 24. minutě. Naopak přesně v polovině zápasu se pořádně zapotil Luňák, jenž vychytal dvě tutovky hostí. Chvíle pro třebíčského gólmana přišly zejména mezi 36. a 37. minutou, kdy Horácká Slavia hrála tři proti pěti. V tomto okamžiku se lámal chleba, ale Písečtí během 55 vteřin recept na Luňáka, kterému dobře vypomáhali i jeho kolegové v obraně, nenašli.

Písecká obrana se snažila, ale na Žišku si nepřišla – právě zvýšil na 3:1.
Poslední část hry vyšla lépe pro domácí. Nejprve v 46. minutě našel Kaňka ideálním pasem Olivu, který si ukázkově vychutnal Pinkase střelou do pravého rohu jeho branky. Další gól padl za dvě minuty – ačkoli byl Žiška tísněn hostující obranou, dokázal se prosadit a šikovně tečovat Kališovu střelu od modré – 3:1. Minutu poté mohl zvýšit náskok ještě Lála, ale na zakončení měl příliš málo času. Hostům se podařilo dostat do hry v 56. minutě, kdy se v oslabení do brejku dostal Štefan. Jeho pokus dokázal Luňák ještě zlikvidovat, ale na Jelenovu následnou dorážku byl krátký. Písek chytil druhý dech, následoval infarktový závěr, který vyvrcholil zejména v 58. minutě, kdy se Luňák srazil s jedním píseckým hráčem, ale odkrytou třebíčskou klec nikdo z hostů netrefil. Hosté zkusili hrát ještě power-play, ale i přes solidní šance se jim sen o prodloužení nesplnil. Třebíč tak poprvé v sezóně získala tři domácí body, Písek opět odjíždí s prázdnou.

Ohlasy trenérů

Milan Rambous (trenér IHC Písek): "Přijeli jsme s tím, abychom zde neprohráli. Hra tomu odpovídala, myslím, že domácí k tomu také přistoupili se zodpovědnější obranou, aby nedostali nějaké zbytečné góly. Měli jsme to dobře rozehrané, dostali jsme se do vedení. Ze zbytečného faulu jsme ale dostali branku, což je v letošní sezóně naše velká slabina – řadu zápasů jsme prohráli v přesilovkách. Druhá třetina byla opatrná, nikdo nechtěl dostat branku. Ve třetí třetině jsme se dopustili hloupých chyb, kdy jsme nepokryli hráče po vhazování. Tyto chyby asi o zápase rozhodly, i když jsme pak snížili a měli jsme ještě šance, bohužel letos nemáme hráče, kteří by dokázali proměnit ty nejvyloženější šance v podobě brejků."

Ladislav Kolda (trenér SK HS Třebíč): "Očekávali jsme, že zápas bude mít zhruba tento průběh. Bylo perfektní, že jsme se dostali do vedení. Všichni jsme na to čekali, škoda jen toho závěru, v němž jsme zase při vlastní přesilovce dostali branku a k tomu ještě takovou hloupou. V závěru jsme jinak měli štěstí, bylo to infarktové. Doufám, že se z toho poučíme a příště to odehrajeme lépe. Za stavu 3:1 to musíme dovést do konce v poklidu, ne za takových nervů. Takhle bychom se za chvíli mohli sejít u primáře Chocholouška."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy