Drama jako od Shakespeara!

Celkem poklidný průběh série Písek - Most zakončilo drama jako hrom. Nevídaný obrat v samostatných nájezdech se povedl domácímu mužstvu, které tak zkompletovalo vítězství na tři a postupuje v nejkratším možném termínu. Třetí zápas byl dlouho jasnou záležitostí, po dvou gólech Kubeše vedli Písečtí dva nula a hrnuli se za postupem. Pak ale Horejsek a Klement vyrovnali, a když nerozhodlo prodloužení, přišly na řadu nájezdy. Most proměnil z prvních dvou dva, Písek žádný. Ve čtvrtém a pátém nájezdu museli Kica a Míka dát a Pinkas oba chytit. Téměř nemožný kontr se stal skutečností, a když hned v následující šesté sérii Gergel se svou kličkou neuspěl a Petr Kica se trefil podruhé, začalo se slavit!
2.liga ČR sk. STŘED, OsmiF, so 11.2.2006
Písek
Mostečtí Lvi
3:2sn
1:0, 1:1, 0:1 - 0:0
Branky: 20. Kubeš (Mikeska, Květoň), 29. Kubeš (Květoň, Mikeska) - 38. Horejsek (Gergel), 46. Klement
Nájezdy proměnili: 2x Kica, Míka - Kýhos, Gergel Neproměnili: Květoň, Řehoř, Kubeš - Plaček, Heinisch, Vojčák, Gergel Rozhodčí: Dvořák - Dančišin, Matějček Vyloučení: 6:7 Využití: 0:0 V oslabení: 1:0 Diváci: 600
Písek: Pinkas (22.-25. Kubiš) - Svoboda, Veselý, Oranský, Pavel Procházka, Neckář, Hauer - Řehoř, Kořánek, Míka (41. Kica) - Květoň, Mikeska, Kubeš - Kepl, Kašpar, Holec
Mostečtí Lvi: Hanuliak - Klement, Plaček, Stutz, Březina, Šulc, Havlůj, Gergel, Plachý, Karli, Novák, Hejnisch, Doležal, Vojčák, Urban, Horejsek, Kýhos, Martenek, Kašťák
Třetí utkání série začalo celkem v tempu, což se mohlo zdát nečekané vzhledem k osmigólovému nášupu, který Mostečtí utrpěli v domácím prostředí. Herní projev hostů byl o poznání aktivnější, než v prvním zápase na píseckém ledě. Byli to ale domácí, kdo se dostal do úvodní gólovky – Kepl servíroval Holcovi, jemuž kotouč v rozhodující chvíli sjel z čepele hokejky a mladý křídelník tak netrefil z bezprostřední blízkosti ideálně. Během Květoňova vyloučení bylo poté pro změnu horko Píseckým. Tlak Mostu vyvrcholil pokusem Gergela pálícího z velkého úhlu. Puk se na brankové čáře chvilku rozmýšlel, jestli spadnout tam nebo tam, než mu Michal Pinkas svou lapačkou poradil, že lepší to bude mimo branku. Následně přišel faul Doležala a přesilovku hráli domácí. Kubeš si navíc svou dravostí ještě zažádal o další nedovolený zákrok a Gergelovo hákování znamenalo 53 vteřin výhody pět na tři. V ní si modrožlutí sice pořídili přechodné bydliště před Hanuliakovou brankou a vozili bránící hráče na kolotoči, avšak žádné výraznější ohrožení nepřišlo. Stejně tak koncem třetiny, kdy si odpykával čtyři minuty na trestné lavici Palchý.

V čase 19:02 se chopil mikrofonu písecký hlasatel, aby oznámil poslední minutu úvodního dějství… „Probíhá poslední minuta první třetiny… Jo! Je to tam,“ zaznělo zimním stadionem. V té době totiž Mikeska překrásně nabídl Kubešovi jízdenku do otevřené obrany. Útočník s pětapadesátkou si stáhl puk do bekhendu a nad gólmanovu lapačku pověsil úvodní branku zápasu.

Na začátku druhé části hry se Mostečtí dostali do přesilovky čtyř proti třem a jeden z jejich střeleckých pokusů trefil Michala Pinkase do masky, respektive košíku helmy, kterou domácí jednička nosí. Kvůli nutnému ošetření musel mezi tyče Filip Kubiš a hned úvodní vhazování po jeho levici jej řádně prověřilo. Plaček pustil od modré čáry divokou ránu, kterou ale Kubiš suverénně čapl do své lapačky. Ve 25. minutě už ale zase přenechal místo svému zkušenějšímu kolegovi.

V zápase byl hodně aktivní písecký třetí útok složený z mladíků. Většinu akcí začínaly odvážné průniky Kepla a končily většinou zakončením Holce. Obrovskou šanci spálil juniorský ostrostřelec ve 28. minutě, kdy tváří v tvář Hanuliakovi nedokázal svůj pokus zvednout dostatečně vysoko. Na druhé straně vychytal Pinkas Havlůje, jehož velmi dobrou střelu do protipohybu instinktivně vykopl pravým betonem. Spoluhráči v poli se mu za prozatímní udržení hubeného náskoku odvděčili druhým gólem. Pavel Procházka v oslabení vypíchl soupeři puk a našel na levém mantinelu Květoně. Ten na sebe natáhl jediného beka a předložil středem našláplému Kubešovi dálnici směr Hanuliak. ‘Kuna‘ nedal svému sokovi sebemenší nárok a propálil ho mezi nohy.

Přesně v polovině hrací doby se na hůl Martenka nachomýtla odražená střela, navíc Pinkas byl hodně vyjetý právě proti původní ráně. Jenže než si mostecký útočník přehodil puk z bekhendu na forhend, byl domácí gólman zpátky na svém místě a Martenkovi zbyly jen oči pro pláč. V průběhu 33. minuty se zraky diváků otáčely na světelnou tabuli a marně tam hledaly nějaký trest hostujícího hráče. Na ledě to totiž vypadalo, jako by Most hrál v oslabení – ve skutečnosti jen Květoň za přispění Mikesky pořádně motal hlavy hokejistům v bílých dresech.

Nadějné pokusy Holce a Kepla z následných střídání zůstaly nevyužity a směrem kupředu se začal vrhat i Most. Člověk si najednou uvědomil, že sleduje celkem pěkný hokej s řadou střel. To ovšem vyústilo i v situaci z osmatřicáté minuty, kdy sérii momentů zavánějících gólem ukončil přesnou dorážkou Horejsek. A nedlouho po přestávce bylo vyrovnáno. Klementa nerozhodil atak Miesky v rohu píseckého obranného pásma a natlačil se před branku, kde přes padajícího Procházku namířil do Pinkasovy sítě druhý gól hostí.

S remízovým stavem by pak nepohnul ani pověstný pár volů. Holec… mimo! Řehoř… nedal! Prodloužení? Takové nervy už Písek dlouho nezažil! Havlůj ve vyložené pozici… Nad! Kepl sám před Hanuliakem… Moc nahoru! Až najednou časomíra odměřila i nastavovaných deset minut a musely rozhodnout samostatné nájezdy…

Na středový kruh se staví osmnáctiletý útočník Kýhos, jehož helmu ještě zdobí celoobličejový kryt. Rozjezd. klička do bekhendu… A síť za Pinkasem se vlní – 0:1.
Květoň…. NEDAL!
Kapitán hostí Gergel… Pohyb sem – pohyb tam a švih, který míří za Pinkasova záda – 0:2.
Jan Řehoř zkouší blafák…. Nic!
Jede Plaček… Prásk! Plexisklo za brankou odráží jeho příliš vysoký pokus.
Kubeš… Rozjíždí se až skoro k mantinelu, přehazuje si puk… střela… Hanuliak kryje!
Hejnisch zkouší prostřelit Pinkase mezi betony… Neuspěje!
Míku, který se chystá na rozhodující nájezd, střídá na poslední chvíli devatenáctiletý Kica… Zimní stadion nedýchá... Góóól!! Střela zápěstím mezi nohy se ujala na druhé straně kluziště!! 1:2, Písek žije!
Vojčák může rozhodnout…. Klička po ruce… Pinkas s jistotou hlídá své tyčky!
David Míka, tentokrát už opravdu… Dlouhá klička… A puk letí přes Hanuliakův beton - 2:2.
Přichází série jednotlivých dvojic, kde už každá trefa může rozhodnout. Puk si rovná Gergel… A Pinkas vystihuje kličku do bekhendu!
Petr Kica podruhé… Pohyb rameny doprava… střela mezi roztažené nohy a GÓL!!!!
Písek postupuje do semifinále výsledkem 3:2 na infarktové penalty, celkově 3:0 na zápasy!!!

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy