Rok 2006 začal IHC Písek vítězně

Jako na houpačce bylo utkání hokejistů Písku ve středočeských Benátkách. Nejprve totiž vyhráli Písečtí první třetinu po gólech Kubeše a Veselého jasně 2:0 a zdálo se, že hladce prokráčí za prvními body v novém roce. Poté si ale dovolili několik mezerek v obraně, které Benátečtí dvakrát využili a prostřední část získali poměrem 2:0 oni. Při posledním dějství a za nerozhodného stavu 2:2 opět zaúřadoval úderný druhý útok v čele s Květoněm a svojí druhou a třetí brankou rozhodl zápas. Nejproduktivnější hráč a vyhlášený střelec Písku Tomáš Květoň se na vítězství podílel třemi kanadskými body za dvě asistence a branku, kterou si připsal v poslední minutě za přesnou trefu přes celé kluziště do prázdné branky Benátek.
2.liga ČR sk. STŘED, 26. kolo, st 4.1.2006
Benátky
Písek
2:4
0:2, 2:0, 0:2
Branky a nahrávky: 21. Kratěna (Nekvasil), 23. Skořepa (Nedbal) - 1. Kubeš (Květoň), 18. Veselý (Řehoř, Hauer), 49. Pavel Procházka (Květoň), 60. Květoň (Mikeska).
Písek: Pinkas – Veselý, Neckář, Pavel Procházka, Oranský (21. Svoboda), Hauer, Filip Procházka - Kořánek, Kašpar, Řehoř – Květoň, Mikeska, Kubeš – Pošmourný, Maroušek, Míka.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl (trenér Písku):
Zápas jsme začali výborně, hned v první minutě jsme se dostali do vedení. První třetinu hráči odehráli podle našich představ, získali jsme v ní dvojbrankové vedení. Bohužel druhá třetina nás ale zastihla v nedbalkách, přestali jsme bránit střední pásmo a napadat, což vedlo k přečíslení a během tří minut bylo skóre srovnané. Poté se nám podařilo ubránit dlouhou přesilovku domácích pět na tři, při ní si myslím, že se lámal chleba. Po druhé třetině jsme si to tak nějak v šatně vyříkali a třetí třetinu jsme zase začali tak, jak bychom si přestavovali. Po pěkné akci druhé lajny, bezprostředně po našem oslabení, dal Pavel Procházka třetí branku. Čtvrtý gól padl také po parádní akci, kdy Mikeska zablokoval protihráče na buly, Květoň vytáhnul puk a přes celé kluziště trefil prázdnou branku, čímž to prakticky rozhodl. Řekl bych, že dneska excelovala naše druhá lajna, byla u tří branek a měla mnoho dalších šancí. Jinak bych k zápasu řekl, že to byl dobrý hokej, s výborným nasazením, šance byly na obou stranách. Brankáři Pinkas i Barek chytali parádně!

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy