Horko těžko zachráněné tři body!

Jen z posledních sil dovedli písečtí hokejisté zápas s Kolínem do vítězného konce. Brankář hostí Jakub Král totiž po prvním gólu Pavla Procházky zavřel krám a domácí měli prostě smůlu. Ať dělal Kubeš, Květoň, Řehoř a ostatní co mohli, branky nepadaly. A to ani na druhé straně, kde měl však Pinkas po většinu zápasu celkem klid. To platilo až do 54. minuty, kdy Tecl při hře pěti proti třem od modré vyrovnal skóre. Kolín se však porazit musel, postaral se o to Jan Řehoř, který ušmudlaným gólem rozhodl. Písek odehrál další zápas, který labužníky nezasytil. Pohled do tabulky však uspokojí každého.
2.liga ČR sk. STŘED, 23. kolo, so 10.12.2005
Písek
Kolín
2:1
0:0, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 21. P. Procházka (Květoň, Kubeš), 57. Řehoř (Kašpar) - 54. Tecl (Jelínek).
Rozhodčí: Lacina - Flégl, Kreuzer.
Vyloučení: 10:12.
Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 440.
Písek: Pinkas (6) – Veselý (7), Neckář (6), Oranský (5), Pavel Procházka (6), Svoboda (5), Hauer (6) - Kořánek (6), Kašpar (6), Řehoř (7) – Květoň (6), Mikeska (5), Kubeš (7) – Pošmourný (6), Maroušek (5), Míka (nehodnocen) - Gajovský (6).
Kolín: Král – Vobořil, R. Domkář, Matalík, Florian, Novák - L. Skokan, L. Domkář, Jelínek, Luštinec, Tecl, Pomichálek, Miška, S. Skokan, Šebesta.
Utkání začalo v nevelkém tempu, žádný z týmů neměl od začátku vyloženě navrch. Překvapivě to byl spíše Pinkas v brance Písku, kdo absolvoval úvodní lehké zahřívací zákroky. Ve čtvrté minutě skončilo utkání pro Davida Míku, který po faulu Mišky utrpěl otřes mozku. A tak v následujících čtyřech minutách přesilovky domácích profitovali ze svého výhledu na led ti diváci, kteří seděli u třetiny hostů, žádného gólu se však ještě nedočkali. Nejblíže mu byl Kořánek, ale minul. Kolínského brankáře Krále nebezpečně ohrožoval také jako vždy agilně hrající druhý útok, ale narážel buď na Královy chrániče, nebo na nemilosrdné výroky rozhodčího Laciny. Sudí poté roztočil svůj “vylučovací“ kolotoč, a tak si domácí poprvé vyzkoušeli hru ve třech – paradoxně největší šanci si ale vytvořil Kubeš, který nerušen projel až ke Královi, ale na něm ztroskotal. Hned z protiútoku se ukázal také Pomichálek, ale bekhendové zakončení nezvládl. Poslední možnost, že by se v první dvacetiminutovce urodil nějaký gól, spálil autor čtyř branek ze včerejšího zápasu juniorů Gajovský, kterého 12 vteřin před sirénou vyzval ke skórování přihrávkou Maroušek.

Druhé dějství začali domácí hráči náporem a Král se musel otáčet. Nejprve Kašpar nasměroval svůj pokus do brankářovy masky a poté již se domácí příznivci dočkali – Kubeš opět kladce pronikl do útočné třetiny a po následném závaru a chytré příčné přihrávce zívala na najetého obránce Pavla Procházku poodkrytá branka – 1:0. Na to odpověděla jedna z hlavních postav zápasu v černobílém pruhovaném dresu dvojitým vyloučením domácích hráčů, ale Kolínští toho opět využít nedokázali. Gólmani na ledě kralovali a občas i čarovali, potvrdit by to mohl třeba domácí Řehoř, jemuž se v půli zápasu nepovedlo nadvakrát překonat ležícího Krále, nebo Pavel Procházka proti stejnému sokovi. Na druhé straně se Pinkas zase vytáhl při sólu Jelínka, odolal i při šanci Pomichálka. Na závěr třetiny si zařádili při dvojnásobné přesilovce i domácí – byli to opět členové druhého útoku, zvláště duo Květoň – Kubeš, kteří se dvakrát dostali do obrovských šancí, ale puku se už asi do branky nechtělo. To mohl po své střele ze 40. minuty potvrdit i Kašpar....

Třetí třetina žádný zásadní obrat ve hře nepřinesla. Písek se snažil útočit. Kolín, který neměl příliš početnou střídačku, bránil modrou a útočil, jenom když už nebylo možno jinak. Šance měli domácí, střet Krále s Kašparem skončil parádním zákrokem muže s betony. Hauer vystřelil a již se chvěla síť, ovšem ta boční. Gajovský nedorazil v další slušné šanci. Se střelami Kubeše a Květoně z bezprostřední blízkosti si Král poradil stejně tak lehce jako Pinkas se střelami málem z půlky hřiště. Do čekání domácích na druhý gól se však čím dál tím víc začala vkrádat obava ze ztráty příliš malého náskoku. Pak Řehoř neproměnil další samostatný nájezd a pravidlo “nedáš-dostaneš“ dostalo zelenou. Přesilovku pět na tři využil v jejím samotném závěru Tecl. Hosté pak dokonce sahali po třech bodech, vidina nečekaných bodů z Písku byla silnou motivací. Pak se ale nechal vyloučit agilní Pomichálek a naděje hostů skončily. Přesilovku totiž v 56. minutě využil se štěstím Řehoř, a protože v power-play byli znavení Kolínští již bezzubí, zajistil Písku tři body.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl (trenér Písku):
„Dneska bylo naším problémem, že jsme nedokázali využít stoprocentní šance a odskočit o tři čtyři góly, na což jsme šance měli. Čím uběhlo potom víc času, tak to naše trápení bylo větší. Řada lidí ten zápas na začátku podle mě podcenila a potom se špatně dostávala do zápasu. Napohled se možná někomu zdá, že jsme ten zápas jenom odklouzali, ale já si myslím, že nás stál dost sil a zaplaťpánbůh, když jsme neproměnili ty stoprocentní šance, že se nám to podařilo nakonec rozhodnout šťastným gólem na 2:1 v náš prospěch, protože ztráta bodů by byla dneska zbytečná.
S Kolínem jsme sehráli tři zápasy a musím přiznat, že bohužel ani jeden k dívání moc nebyl. Kolín je evidentně soupeř, který nám moc nevyhovuje, mají tam takové typy hráčů, co nám moc nesedí. Už v Kolíně jsme vyhráli horko těžko o gól a taky to bylo podobné jako dnes. Kolínští jsou takovým nepříjemným soupeřem, sice prohrávají, ale nikdy ne o moc. Zaplaťpánbůh za to, že máme tři body, hra tak líbivá sice nebyla, ale ty tři body se počítají a zaplaťpánbůh za ně.
Obránci Pindiak a Peroutka stále netrénují na ledě. Dneska jsme neriskovali ani s Filipem Procházkou, který nemá v pořádku rameno a nemůže kvůli němu pořádně vystřelit, takže ten byl dnes připraven, jen kdyby bylo nejnutněji. Útočník Štefan už by se měl také po zranění pomalu zapojovat.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy