Body doma opět nezůstanou…

Už potřetí za sebou vyhrál Beroun o jediný gól. Za vítězství může děkovat zázračnému zákroku náhradního brankáře Kopřivy, který zaskočil za zraněnou jedničku Ježe. Již ležící Kopřiva při písecké power-play vykopl v posledních sekundách Šmátralovu střelu zvednutým betonem a zabránil tak srovnání zápasu. Písek dnes opět nepřipomínal dobře vyladěný stroj, a jak to tak vypadá, musí si písecký divák opět pomalu zvykat na špatnou rozehrávku, zbytečná vyloučení i chaotický forčekink, tedy věci, které minulou sezónu vídal jen u soupeřů.
1.liga ČR, 3. kolo, so 20.9.2003
Písek
Beroun
2:3
1:1 1:1 0:1
Branky: 6. Šimek, 33. Šmátrala - 22. a 46. Eiselt, 3. Gengel. Rozhodčí: Dvořák - Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:2. Diváci: 750.
Písek: Pinkas - Veselý, Pindiak, Kotaška, Všetečka, Vokatý, Mucha - Kubeš, Šmátrala, Kořánek - Brož, Šimek, Míka - Nouza, Volráb, Štefan - Nedorost, Bouz, Jelen - Mácha
Beroun: Kopřiva - Kašák, Vaněček, Ševc, Veber, Jelínek, Chotěborský, Ovčačík, Sláma - Toma, Šinágl, Gendel - Frolík, Horák, Eiselt - Besser, Horčička, Novotný - Víšek, Křesťan, Jech.
Napadání rozehrávky Vstup do utkání se Píseckým vůbec nevydařil, již ve třetí minutě unikl domácí obraně berounský Gengel a ze sóla poprvé prostřelil Pinkase. Písek ale nesložil zbraně a dral se za vyrovnáním, kterého dosáhl o tři minuty později – Míka vybojoval u mantinelu puk a předložil ho volnému Šimkovi, který poprvé vyrovnal.

Písku se podařilo ve zbytku třetiny vypracovat si mírnou převahu, ale ani hosté se nedali. Pinkase ohrozil při přesilovce Jech, gólem neskončil ani pokus Kašáka. Zákrok třetiny přišel v 19. minutě, když ležící Pinkas vychytal Frolíka. Domácím kombinace příliš nevycházela, výjimkou byla souhra Jelena s Bouzem z 14. minuty, která zaváněla gólem. Jejich kolega z útoku Nedorost mohl zvrátit vývoj třetiny, tváří v tvář Kopřivovi však vůbec nevystřelil. Do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu. Jaromír Šmátrala

„Máme stálé výpadky na začátcích třetin,“ stěžoval si na pozápasové tiskovce trenér Písku Šperl. A měl rozhodně proč. Hned při přesilovce ve 21. minutě totiž parádně napálil Eiselt puk do šibenice. A mohlo být domácím ještě hůř. Horák však z brejku trefil jen břevno.

Následovala jakási mezihra, kdy se gólmani na obou stranách skoro nudili, písečtí diváci netleskali – nebylo čemu, a tak až nečekaný gól ukončil tuto na šance nebohatou pasáž.

Ve 33. minutě se na konci přesilovky dostal k puku Mucha a jen tak nahodil puk po mantinelu. “Zbytečně,“ hleslo písecké publikum. Ale v rohu u mantinelu zabojoval Kubeš, získal puk a před brankou najetého Šmátralu nemohl nevidět. Letní posila Šmátrala tak zaznamenal první soutěžní branku za Písek. Nájezd Nedorosta

Branka vyburcovala Písek k náporu, do největší šance – samostatného nájezdu - se dostal Nedorost, trestuhodně ale možnost prováhal. Beroun má dokonale zvládnuté brejky, hrozil z nich takřka neustále. Do vedení se mohl dostat ve 39. minutě, kdy zakombinovali Horčička a Novotný, Pinkas si ale asi v tu chvíli vybíral porci štěstí do další třetiny. Puk totiž zachytil do lapačky, kterou už jen tak odevzdaně mával nad ledem.

Lehkovážně rozdávat body se nechce nikomu ani na začátku sezóny. Do třetí třetiny se proto nastoupilo s cílem hlavně neinkasovat. Beroun ale hrál s větším nasazením a i častěji střílel. A to mu nakonec přineslo ovoce. Situace po vhazování

Ve 46. minutě seděl za katrem Veselý a Beroun předvedl, i přesto, že je začátek sezóny, skvěle sehranou přesilovku. Svůj druhý gól dal Eiselt, dorazil střelu na Pinkase, kterou gólman sice vyrazil, puk však poté marně hledal po své levé ruce. Byl napravo, a tam se o něj Eiselt již postaral. Beroun poté začal pečlivě bránit a do útoků se pouštěl výjimečně. Písek nasadil sice zběsilé tempo, co je ale platné, pokud selhává přesnost.

Beroun si náskok hlídal, navíc Besser z brejku mohl zvýšit, trefil pouze tyč. Už to vypadalo, že se Písek nedostane ani k power-play, ale zbytečné vyhození obránců hostí v poslední minutě umožnilo Pinkasovi opustit branku. Gól visí ve vzduchu

Kotaška, Všetečka, Míka, Kořánek, Šmátrala a Brož. To byla šestice, která měla necelou půlminutu na to, aby vyrovnala. Šmátrala vyhrál buly, Kotaška vypálil od modré, puk se ze závaru před bránou vrátil znovu k Šmátralovi, na kterého zívala odkrytá klec. Byl to však Kopřivův bleskově vykopnutý beton, který kraloval v poslední šanci zápasu.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl: (trenér Písku)
Miroslav Šperl My jsme se oproti poslednímu domácímu zápasu poměrně zvedli, náš výkon nebyl tak špatný, ale máme stále výpadky, hlavně na začátcích třetin, což nás sráží do kolen. Začátky nám bohužel nevychází a my dnes nemáme takové mužstvo, které by dávalo pět šest gólů… Zase jsme dnes dostali dvě branky při oslabení, takže se musíme ukáznit, pak se můžeme dočkat i vítězství. Zápas byl celkem vyrovnaný, ale štěstí se přiklonilo nakonec na stranu Berouna.

Leo Gudas: (trenér Berouna)
Leo Gudas Divákům se zápas musel líbit, měl dobré tempo. Z našeho hlediska byla škoda, že jsme neproměnili v první třetině více šancí, mohli jsme mít ke konci větší klid. Ale dopadlo to, jak to dopadlo, takže jsme se v závěru strachovali o výsledek. Myslím si, že náš tým podal výborný výkon. Věděli jsme, že to tady bude těžké, byli jsme na to připraveni.


Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy