První zápas čtvrtfinále získala Dukla

Hokejisté Písku nestačili v prvním utkání čtvrtfinále play-off na Jihlavu, prohráli 4:1. Utkání bylo dlouho vyrovnané, střelecké štěstí i důraz však zdobilo jihlavské hokejisty, kteří si postupně vybojovali tříbrankový náskok. Máchovo snížení přišlo příliš pozdě, v závěru ještě pojistil vítězství Dukly Adamčík. Dukla se tak ujala vedení ve čtvrtfinálové sérii 1:0, druhý zápas se na Horáckém stadionu hraje v pondělí.
Druhý zápas čtvrtfinálové série se hraje v pondělí v Jihlavě od 17:30.
1.liga, ČF1, ne 16.2.2003
Jihlava
Písek
4:1
1:0, 1:0, 2:1
Branky a nahrávky: 5. Bakus (Ficenc), 30. Malena (Bakus, Hlouch), 44. Altrichter (Adamčík), 54. Adamčík (Janotvský, Altrichter) - 44. Mácha (Jareš)
Rozhodčí: Würtherle - Fiala, Urban. Vyloučení: 8:8, navíc Šefčík (Jihlava) - Pindiak (Písek) oba na 10 min. Využití: 1:1. Oslabení: 1:0. Diváků: 3840. Stav série: 1:0.
Jihlava: Sáblík - Chmelíř, Ficenc, Šefčík, Morava, Duben, Malena - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčík, Altricher, Jantovský - Zdráhal, Kaňkovský, Čachotský
Písek: Pinkas - Všetečka, Pindiak, Bartoň, Němeček, Neckář, Jareš - Nouza, Mazanec, Hřebejk - Nedorost, Bouz, Míka - Kořánek, Filipi, Mácha
Horácký zimní stadión se pomalu stáva nedobytnou tvrzí. Posledním, komu se jí podařilo vyloupit, byl na konci prosince loňského roku právě Písek. Ten zde dokázal zvítězit 3:0. V dalších šesti zápasech se vždy radovali pouze domácí. Jihočeši si jistě přáli na své předchozí vítězství v Jihlavě navázat, to se jim ale nepovedlo.

Hosté ve vyřazovacích bojích chtějí spoléhat především na výkony svého brankáře Michala Pinkase. Ten v nadstavbové části vychytal čtyřikrát čisté konto a především jeho zásluhou byli Jihočeši před nedělním zápasem nejúspěšnějším týmem letošního roku. Jenže dnes písecký gólman inkasoval už v páté minutě. Elegantně ho překonal jihlavský kapitán Oldřich Bakus, který si do stoprocentní šance vyjel ve stylu Jaromíra Jágra zpoza branky hostů, 1:0. O dvě minuty později se jihočeský gólman předvedl při střele Adamčíka. Brankář Dukly Lukáš Sáblík musel poprvé zasahovat až v 11. minutě, kdy ho střelou od modré prověřil Němeček. Z podobné pozice vystřelil ve čtrnácté minutě jihlavský Malena a jeho střela trefila levou tyč Pinkasovy branky.

I v první polovině druhé třetiny se hra odehrávala především ve středním pásmu. Díky pozorným obranám se obě mužstva dostávala do šancí minimálně. Druhé branky se tak diváci dočkali až v polovině utkání a padla opět do sítě Jihočechů. Přesným pasem našel Bakus jihlavského obránce Rostislava Malenu a ten se trefil přesně k levé tyčce. Domácí se tak ujali dvoubrankového vedení. Radost z něj jim však málem o pár sekund zkazil David Nedorost. Ten totiž dokázal překonat jihlavského gólmana, ovšem jeho branka nemohla být uznána. Dosáhl ji totiž fotbalovým způsobem - puk za záda Sáblíka kopnul bruslí. I v dalších minutách se prosazovali především hosté. Ve třicáté první minutě vyzkoušel své štěstí Pindiak, ale jeho střela skončila na vyrážečce strážce domácí svatyně. A když Sáblíka nedokázal ve třicáté šesté minutě překonat ani Šimek, skočila druhá dvacetiminutovka stejně jako první - 1:0.

Ve třetí třetině se začalo na ledě jiskřit. Ve čtyřicáté třetí minutě byl například vyloučen jihlavský bek Morava. Písek tak dostal příležitost sehrát přesilovou hru. Místo toho, aby vstřelil kontaktní gól, ovšem inkasoval. Dušan Adamčík vysunul přesným pasem Petra Altrichtera do sóla a ten ho zakončil střelou nad Pinkasův pravý beton. Po třetí brance byl znovu vyloučen jihlavský hokejista, Zdráhal si vysloužil dvouminutový trest za hru vysokou holí. Výhodu dvou hráčů na ledě už dokázal Písek využít lépe. Po Jarešově střele zasunul puk za Sáblíka Ondřej Mácha, 3:1. Další velkou šanci měl v padesáté druhé minutě, opět v přesilové hře, po Neckářově přihrávce, znovu písecký Jareš. Jeho tvrdou střelu ovšem Sáblík vyrazil. O minutu později se potvrdila stará hokejové pravda nedáš - dostaneš. Po chybě obránce Všetečky se před Pinkase dostala dvojice jihlavských útočníků Jantovský - Dušan Adamčík a druhý jmenovaný stanovil konečné skóre na 4:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Režnar (trenér Jihlavy): "Dnešní utkání bylo strašně těžké, protože Písek je opravdu kvalitní soupeř. V první třetině jsme však hráli parádně, kluci přesně plnili to, co jsme po nich chtěli. Ve druhé dvacetiminutovce jsme na chvilku přestali hrát, stáhli jsme se dozadu a měli malý výpadek. Navíc se poté hra po sérii vzájemných střetů trošičku rozdrobila. Hráči se v těch chvílích, místo toho aby hráli hokej, věnovali soupeři. Přesto si myslím, že jsme to dnes zvládli a jsem tomu rád."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy