Písek si bez problémů poradil s Brnem

Bez velkých problémů se Písku podařilo deklasovat v 37.kole brněnskou Hvězdu. K nejvyššímu vítězství v sezóně mu stačil průměrný výkon, zdecimované Brno nepředvedlo hru hodnou týmu první ligy. Dvěma brankami se na povinném vítězství nad předposledním týmem tabulky podílel Kubeš, čestný úspěch Hvězdy zařídil v 45. minutě utkání Hoza. Písek díky vítězství poskočil na sedmou příčku tabulky, Hvězda zůstala předposlední.
1.liga, 37. kolo, so 1.2.2003
Písek
Hvězda Brno
8:1
2:0,3:0,3:1
Branky: 4. Jelen (Kubeš, Šimek), 13. Kubeš (Všetečka), 24. Všetečka (Pindiak), 27. Bartoň (Všetečka), 40. Šimek (Nouza, Jelen), 44. Nouza (Hřebejk, Pinkas), 57. Kubeš (Jareš), 58. Nedorost - 45. Hoza (Mifek). Rozhodčí: Florián - Sentenský, Kuncendörfer. Vyloučení: 6:6, navíc Vavruša (Brno) 10 min. OT., Tejkl (Brno) 10 min. OT. + do konce utkání. Využití: 2:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 1200.
Písek: Pinkas - Všetečka, Pindiak, Bartoň, Němeček, Neckář, Jareš, Vokatý, Tupý - Nouza, Mazanec, Hřebejk - Nedorost, Bouz, Míka - Kořánek, Filipi, Vondrka - Kubeš, Šimek, Jelen
Hvězda Brno: Falter (od 54.minuty Hrazdíra) - Petlák, Vavruša, Tejkl, Petružálek, Bizoň,Slechan - Hoza, Čech, Mífek - Polášek, Syřínek, Bělohlávek - Kučera, Vaněček
Velkým otazníkem byl hokej, jaký Brno hodlá v Písku prezentovat. Odpověď přinesly hned první minuty, v nichž se hosté snad vůbec nedostali s kotoučem na holi za červenou čáru a v nichž se v podstatě rozhodlo o všem důležitém. Potom se zápas odehrával v poklidném tempu a zatímco Písek přidával branky, Brno jen občas zvedlo hlavu a pokusilo se zaútočit. Většinou se jen pokorně bránilo stažené v obraně. Jeho výkon byl tragický a nelze se divit. Již v zápise bylo uvedeno jen šest obránců a osm útočníků a vzhledem k tomu, že někteří jejich hráči museli z různých důvodů během utkání odstoupit, dohrávali jen se dvěma pětkami. Naproti tomu Písek, hrající se čtyřmi vyrovnanými lajnami, zapojil všechny své hráče a i když hrou nenadchl, bere tři body.

Vladislav Kubeš

Kubeš před Faltrem

První gól padl z přesilovky. To rozebral obranu Hvězdy čtvrtý útok domácích Kubeš – Šimek – Jelen, dnes nejlepší - dal celkem šest gólů! Puk od Kubeše doputoval k volnému Jelenovi a ten poprvé překonal Faltra - 1:0.

Brněnský brankář Falter, dvojka Trvaje v extraligových Vítkovicích, předvedl několik pěkných zákroků, několikrát spoluhráče podržel, ale málokdy jsou k vidění podobné zákroky s holí. Minimálně třikrát nahrál soupeři. V 9.minutě při rozehrávce za vlastní brankou našel zcela volného protihráče Kořánka, ten – šokován – minul puk.

radost

Častý obrázek zápasu

Pak se po devíti zápasech trefil útočník Písku Kubeš – na červené dostal do jízdy nahrávku, před modrou se napřáhl, za ní vystřelil, střela se otřela o levou tyč a skončila v síti - 2:0.

V 17.minutě měli šanci i hosté. Závar před brankou vytvářel asi nejlepší hráč Brna Čech, ale Pinkas se překonat nenechal.

Druhou třetinu začal Písek vlažně a přestože hrál přesilovku, dlouho nic kloudného nevymyslel. Až v dvojnásobné přesile, pykali Čech s Kučerou, zavezl umě puk do třetiny Šimek, Pindiak si ho na modré několikrát vyměnil s kolegou Všetečkou a ten vypálil přesně - 3:0.

Bezradnou hru hostů podtrhávaly fatální chyby některých hráčů. V 6.minutě chyboval Bělohlávek, jeho ležérní rozehrávku vystihl a potrestal Bartoň, který si tak připsal první gól za Písek – 4:0.

Martin Falter

Nejzaměstnanější muž - Martin Falter

Pak se hra na dlouhé minuty vyrovnala, a to hlavně díky dvěma vyloučením Hřebejka. Hosté nadále pokračovali ve své hře plné pokažených přihrávek a častých zakázaných uvolnění. V 16.minutě ale potěšila tribuny krásnou akcí elitní písecké řada, centr Mazanec vyhrál buly uprostřed kluziště, puk přistrčil Nouzovi, ten mu ho hned vrátil, Mazanec v mžiku posunul puk mezi nohama obránce do volného prostoru tam, kam si již najížděl Hřebejk, který ale z nájezdu bleskovou souhru gólem nezakončil. Pomalu se však ale také začínaly kupit chyby ve hře domácích, kteří za rozhodnutého stavu zapomínali na zadní vrátka. Vrata jako hrom málem potrestal Mífek, ale sám před Pinkasem nedal.

To až 40.minuta přinesla další změnu skóre. Kolotoč před Faltrem roztočil Nouza, Jelen a střelec další branky Šimek - 5:0.

Míka a Falter

Tentokrát Míku Falter vychytal

Za tohoto stavu nastupovalo Brno do třetí třetiny a o jakémkoli zdramatizování utkání nemohlo být ani řeči. “My jsme je přehráli, oni to už jen chtěli dohrát, dobruslit…“ shrnul závěrečné dění trenér domácích Karel Slabý.

Tomu nasvědčoval i vstup hostů do třetiny, když si Falter sám sklepl mezi betony nenápadnou střelu Nouzy – 6:0.

Pak se gólu dočkali i hosté. Mífek na buly přetlačil Filipiho a puk do branky doklepl Hoza, který tak zkazil Pinkasovi čtvrtou nulu. “…no co bych k tomu řekl, je to propadák, totální propadák, ten můj gól nestojí ani za řeč“ konstatoval “šťastný“ střelec Michal Hoza.

Hrála se pak hra bez obran, ale šance zůstávaly dlouho nevyužity. Všetečka po chybě Faltra na jedné, ani Kučera na druhé straně nepochodili.

střídačka Brna

Poloprázdná střídačka hostů

Poté přišla 54.minuta a další gól v brněnské síti. Další obrovskou chybu, tentokrát obránce Petružálka, potrestal dnes výborný Nedorost – 7:1.

A Falter jel střídat. Ale ani jeho kolega Hrazdíra, přestože chytal jen sedm minut, neodjel s čistým štítem.

57.minuta totiž přinesla nevídaný zámek Písku, čtvrtá lajna si jezdila jak chtěla, vytvořila si několik tutovek, a nakonec již nebruslící a zatuhlé hosty vysvobodil z ledu svým druhým gólem Kubeš – 8:1.

Hrazdíra si také připsal nejhezčí zákrok večera. V poslední minutě obdržel Nedorost křížnou nahrávku asi 4 metry od branky, z voleje vypálil a Hrazdíra, stojící u druhé tyčky, se natáhl, nádherně chňapl po puku a ránu schoval do lapačky.

Zápas, v kterém šlo povětšinu času o to, kolik za Faltrem a jestli za Pinkasem, skončil debaklem hostů.
IHC Písek – HC Hvězda Brno 8:1.

děkovačka

Děkovačka na závěr

Ohlasy trenérů

Karel Slabý (trenér Písku):
Samozřejmě s výsledkem jsem spokojený, s předvedenou hrou už méně. Přístup některých hráčů k zápasu byl pro mě zklamáním, už by se nemělo opakovat. Z utkání jsme měli trochu obavy, aby to naši hráči nepodcenili, protože postavení soupeře v tabulce k tomu svádělo. Začátek utkání nám vyšel, naši hráči k němu přistoupili dobře a byla škoda, že jsme se neprosadili více góly. Potom přišel určitý útlum, chlapci to začali podceňovat, tak jsme je do toho museli skutečně nutit, tlačit. Dnes se prosazovala zvláště čtvrtá řada, která dala celkem 6 gólů. Pro nás je také dobře, že se nám do dalších zápasů podařilo získat sebevědomí.

Žádný z trenérů Hvězdy Brno se po zápase na tiskovou konferenci nedostavil.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy