Přerov ukázal sílu, říká kapitán juniorky. Vzpomínat bude na skvělou partu

Kapitán písecké juniorky Jan Kurfürst se ohlédl se nedávno skončenou finálovou sérií a vlastně i celou sezonou, která pro Písek skončila druhým místem ve druhé nejvyšší soutěži. Jaká byla spanilá jízda mladých Králů a co jim daly první zkušenosti s dospělým hokejem? Kapitán odpovídá.

Vrátíme se nejdřív k poslednímu zápasu sezony. Kde se rozhodovalo třetí finále doma s Přerovem? V čem byl soupeř lepší?
Rozhodlo to, že jsme dostali rychle druhý a třetí gól. Pak jsme ještě dostali do konce třetiny dva. Otáčet zápas s takovým rozdílem a s týmem, jako je Přerov, je prakticky nemožné. Soupeř na nás vlétnul, na což jsme byli upozorňováni. Jenže než jsme se stihli rozkoukat, bylo to 1:5.

Jak bys okomentoval celou finálovou sérii? Nemrzí vás ztracený první zápas v Přerově?
My jsme jeli do Přerova s tím, že chceme vyhrát alespoň jeden zápas. První zápas jsme si nechali vzít vedení 2:0, nájezdy už byly loterie. Byla to škoda, protože Přerov brali všichni jako favorita soutěže, a kdyby prohrál hned první zápas, tak si myslím, že by druhý zápas byl úplně jiný. Ve druhém utkání jsme si nechali utéct začátek a během 13 minut jsme prohrávali 4:0. Soupeř byl stále na puku a my si nedokázali skoro ani vypracovat nějakou šanci. Pak už byl zbytek zápasu vyrovnaný. Určitě se ukázala síla a zkušenost hráčů z Přerova.

Jak náročné byla obě kola play-off? Jaký byl rozdíl mezi Technikou Brno a Přerovem?
Velký rozdíl byl v tom, že Přerov má vyrovnané všechny lajny, zatímco u Brna jsme věděli, že můžeme uspět, když si pohlídáme tři nebo čtyři hráče, kteří tým táhli.

Co říci k celé sezoně, kterou jste prošli na čele skupiny? Jakou jste měli partu?
Kdybych to vzal od začátku, tak naším cílem bylo nespadnout. V srpnu jsme jeli na turnaj do Přerova, kde jsme skončili druzí. Už to napovědělo, jak bude sezona náročná a jak bude každý zápas důležitý. Naštěstí jsme začátek sezony chytili dobře a vybudovali jsme si náskok, který jsme drželi. Hodně nám pomohli hráči z Plzně, u kterých bylo znát, že jsou z vyšší ligy. Zároveň i výborně zapadli do kabiny, kde jsme měli výbornou partu.

Jak vnímáš svůj konec v juniorské kategorii? Pomohly ti starty v seniorských týmech?
Přiznám se, že až do začátku play-off jsem to ani nevnímal. Nejvíc jsem si to začal uvědomovat až v posledních minutách zápasu s Přerovem, kdy se mi začaly promítat v hlavě vzpomínky. Zažili jsme toho opravdu hodně a budu vzpomínat jen v dobrém. Dostali jsme šanci nakouknout i do seniorského hokeje, ať už ve druhé lize s píseckým A-týmem nebo v krajské lize s Radomyšlí. Dalo nám to hodně a ukázalo to, na co se máme připravit.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy