Králové prohráli v posledním finále před svým publikem, Přerov slaví

Krále čekal dnes třetí finálový zápas proti silnému Přerovu, který do Písku přijel sérii ukončit. Od první třetiny se síla Zubrů ukázala, kdy hned v úvodní dvaceti-minutovce nastříleli domácímu týmu pět branek. V polovině boje měli domácí početní výhodu pět na tři, kterou ale nevyužili. Poté přidali v průběhu duelu přerovští hokejisté další tři branky a nakonec zvítězili rozdílem šesti branek. Za Krále se trefili jen Pešek s Dohnalem. Zubři tak ovládli i toto utkání a od Otavy si odvážejí trofej pro nejlepší tým ligy juniorů.
Liga juniorů 2021/2022, FIN3, st 23.3.2022, Písek, Zimní stadion
Písek
Přerov
2:8
1:5, 1:2, 0:1
Branky a nahrávky: 8. Pešek, 21. Dohnal – 5. Hanák (Švejda), 9. Halík (TS), 11. Němec (Hanák, Kuchta), 13. Kleniar (Kolařík), 20. Hradil (Fencl, Gréč), 24. Fencl (Gréč), 38. Švejda (Kuchta), 47. Fencl. Rozhodčí: Jechoutek, Kostourek – Špůr, Štěpánek. Vyloučení: 8:3. Využití: 0:1. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 1:4, 1:5, 2:5, 2:6, 2:7, 2:8.
Písek: Kadlec (Císař) – Kulvejt, Hail, Dohnal, Kurfürst "C" – Lechnýř, Sládek, Kovařík, Kříž, Ryba, Andrle, Mikeska, Hollar "A", Hála, Pešek, Dubský, Pitel, Kreuzman. Trenér: Václav Šrámek
Přerov: Postava (Žurek) – Nesvadba, Holík, Hanák "C", Gréč, Němec, Billa – Hlávka, Fencl, Kuchta, Kleniar, Šilhavý, Štíbr "A", Halík, Brázda, Kolařík "A", Hradil, Švejda. Trenér: Pavel Neuman

Po pěti minutách třetího finále šel do vedení Přerov, kdy Švejdova přihrávka našla kapitána Hanáka a bylo to 0:1. O další tři minuty se domácím podařilo srovnat krok zásluhou střely Peška. Vyrovnaný stav 1:1 dlouho nevydržel, na začátku deváté minuty bylo nařízeno trestné střílení po nedovoleném zákroku na Halíka. Ten v nájezdu kličkou překonal Kadlece a poslal svůj tým znovu do vedení. V polovině jedenácté minuty hokejisté v tmavě-modrých dresech znovu udeřili. Po kombinaci v útočném pásmu se dostal projektil k Němcovi a ten se nemýlil. Na 1:4 upravili přerovští hned z další nebezpečné šance, Kolařík vybojoval hru v pásmu a našel Kleniara, ten navýšil náskok do odkryté klece. Ve 20. minutě hosté přidali gól do šatny, po další kombinační hře Fencla na Hradila, druhý jmenovaný z kruhu propálil brankáře Králů z bezprostřední blízkosti. Po první třetině Zubři jasně ovládali vývoj tohoto duelu a vedli 1:5.

Jihočeši v druhé třetině hned v úvodní minutě snížili na rozdíl tří branek, kdy Dohnal od modré vystřelil a kotouč doplachtil až za brankovou čáru. Zubři si o čtyři minuty vybojovali přesilovku pět na čtyři. Tu po Gréčovo asistenci zužitkoval z kruhu Fencl. V 31. minutě hráli Králové pět na tři, ale nedokázali tuto příležitost přetavit v žádnou branku. Dvě minuty před koncem 2. třetiny Kuchta adresoval hru na Švejdu a ten navýšil sedmým zásahem do domácí svatyně.

V poslední třetině na konečných 1:8 z pohledu domácího týmu upravil skóre svým druhým gólem v utkání Fencl. Králové tak nakonec ve finálové sérii prohráli proti silnému Přerovu 0:3 na zápasy.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy