První přípravu Písek zvládl, otočil zápas s Příbramí

Tři stovky diváků viděly ve středu 4. srpna první přípravný zápas druholigových celků Písku a Příbrami. Na to, že se hrál úvodní mač letní přípravy, nabídly oba týmy zajímavou podívanou plnou ostrých soubojů a pěkných gólů. Šťastnější byl nakonec domácí Písek, který potěšil fanoušky obratem na 4:3.
Příprava A-tým, 1. kolo, st 4.8.2021, Zimní stadion Písek
Písek
Příbram
4:3
1:2, 1:1, 2:0
Písek: D. Novák (Buchta) – Dosek, Dvořák, Bílek, Hanus, Dudáček, F. Novák, Turek, Sýbek, Volf, Šuhaj, Bednařík, Matějka, Rod, Januška, Brož, Karbulka, Přibyl
Příbram: Jiroušek (30. Kúdela) – Kutlák, Hlaváček, Straka, Beneš, Saňa, Vinš, Rohlík, Josefus, Panna, Tlačil, Seniov, Chlouba, Káník, Strofek, Gengel, Kolouch, Furch, Pinkas

Úvodní třetina zápasu probíhala v lehce kostrbatém stylu, který dokazoval, že oba týmy jsou pohromadě na ledě poměrně krátce. Tempo hry se ale postupem stupňovalo. Více ze hry měl v úvodu Písek, jenže jako první skórovali šťastně Středočeši, když se trefil Káník. Vyrovnání zařídil tečí před brankou David Matějka.

Ještě v první třetině vrátil vedení na příbramské hokejky Kolouch, ale Králové dokázali krátce po první pauze srovnat krok. Samostatný únik kanonýra Jana Sýbka skončil střelou do pravé šibenice - 2:2. Příbramský Baník si vzal vedení zpět ještě do druhé přestávky po krásné trefě Pinkase.

Závěr zápasu už ale patřil Písku, který držel nováček v jeho brance - extáborský David Novák. Ten v průběhu zápasu zlikvidoval i jedno nařízené trestné střílení a lapil několik velkých šancí hostů. Stejně tak spálili slušný počet příležitostí i hoši od zlatonosné Otavy, ale zápas přece jen zvrátili na svou stranu.

O vyrovnání se postaral jedenáct minut před koncem v přesilové hře navrátilec Vojtěch Šuhaj a výhru vystřelil o tři minuty později Tomáš Rod mladší, který se prosadil po důsledném boji na příbramském brankovišti. Vypjatý konec střetnutí už pak další branky nepřinesl.

Ohlasy trenérů

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy