Mladí Králové budou odvracet mečbol Přerova

Druhá výhra Přerova. Písečtí junioři proháněli favorizovaný Přerov i ve druhém čtvrtfinále play-off, ale nakonec se museli před silným sokem podruhé sklonit. Po porážce 4:6 budou Králové v sobotu doma odvracet konce série.Týmy z moravskoslezské části soutěže mají zatím navrch. Sobotní duel u Otavy začíná v 18:10.
REDSTONE Extraliga juniorů, 2ČF, st 4.3.2020, Meo Aréna
Přerov
Písek
6:4
3:3, 2:0, 1:1
Přerov: Postava – Gréč, Kleiner, Takáč, Dřímal, Šabršula, Moučka – Šimanský, Paťava, Zmeškal – Rozsahegyi, Kolařík, Hanák – Hradil, Fencl, Dobša – Mynář, Borot, Indrák
Písek: Jakub Karbulka – Kulvejt, Tampier, Cibuzar, Najman, Kurfürst, Šafář, Remta – Petřík, Novotný, Hracholskij – Schwartz, Krýner, Přibyl – Egert, Kovařík, Jan Karbulka – Brož, Andrle

Začátek úvodní třetiny se mnohem lépe vyvedl hostům, kteří měli zřejmě čerstvě v paměti hrůzný závěr prvního střetu. Už po minutě předvedl parádní bruslařskou práci Jaroslav Krýner, jenž se z vlastního rohu prodral až před Postavu a o chvíli později parádní střelou zvyšoval na 2:0. Zubři se dlouho nemohli nakopnout, k čemuž jim paradoxně pomohli faulem Písečtí. Lukáš Zmeškal proměnil trestné střílení.

Po dalších pár minutách už domácí srovnávali, když v přesilovce napřáhl Daniel Paťava. Jeho spoluhráč Jan Fencl skvělým tahem na branku zařídil před přestávkou vedení, to ale v bláznivé třetině Králové ještě stihli smazat zásluhou Františka Schwartze.

Za stavu 3:3 tak začínalo druhé dějství, ve kterém už začínali Zubři hýřit vyšší aktivitou. Navráceného vedení se dočkali v polovině hrací doby, kdy Jihočeši pozapomněli na Adama Hradila a ten nachytal Jakuba Karbulku u pravé tyče. Ve 33. minutě přerovští hokejisté férově odvolali domnělý faul hostů a dočkali se odměny. Hosté se špatně koncentrovali na vhazování před svou modrou čárou, čehož rychlým průnikem využil Lukáš Zmeškal.

Přerované byli nadále aktivnějším celkem, ve 48. minutě však paradoxně inkasovali, když se prosadil hostující Matěj Novotný. Králové byli domácím rázem na dostřel jedné branky, chybu ve vlastním pásmu, kdy nedokázali odpálit kotouč, však trestal trefou mezi betony Petr Mynář. Střelecký účet mohl v druhém trestném střílení osm vteřin před koncem uzavřít Indrák, Karbulku ale nepřekonal.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Byl to nesmírně náročný zápas. Soupeř má velkou sílu směrem dopředu, což nám ukázal v úvodu, který jsme vlastní nedisciplinovaností zaspali. Je dobře, že jsme se pak dostali do hry. Utkání bylo po celých šedesát minut bojovné a vyrovnané. Jsme rádi, že jsme ho dotáhli do úspěšného konce.

Radek Volf (IHC Králové Písek): Zápas byl v některých faktorech podobný jako v úterý. Udělali jsme individuální chyby, které domácí trestali. Do zápasu jsme vstoupili dobře, vedli jsme, ale pak přišlo trestné střílení, které bylo samozřejmě bez debat. Pořád jsme v tom zápase byli, ale v momentě čtvrtého kontaktního gólu jsme vyrobili hrubici, kdy nám domácí odskočili. Jsem na kluky hrdý, protože zejména dnes odehráli celý duel s hlavou nahoře. Přerov to s námi ještě nebude mít jednoduché.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy