Písek hostí malé hokejisty z Kyrgyzstánu

Od 20. do 27. července hostí královské město Písek další hokejově exotickou návštěvu. Po loňské přípravě hokejistek Kuvajtu se na zimním stadionu u Otavy prohání malí hokejisté z Kyrgyzstánu. Jde o ročníky 2010, které hrají v našem kluzišti letní turnaj proti IHC Písek, Veselí nad Lužnicí a hokejovým školám IHCP a South Stars.

V úterý 23. července byli zástupci kyrgyzského hokeje přijati také na písecké radnici, kam je doprovodil předseda výkonného výboru Lukáš Tramba. Ten také příjezd výpravy organizačně zajišťoval. Místostarosta Ondřej Veselý tak v obřadní síni radnice přijal (na snímku) viceprezidentku kyrgyzského hokejového svazu Asan Abdygulovou, prezidentku hokejového klubu HC Biškek z hlavního města Kyrgyzstánu Jekatěrinu Solovevovou a zástupce sekretariátu starosty Biškeku Dzumgala Baktieva.

Šéf píseckého hokeje Lukáš Tramba zmínil, že Kyrgyzstán patří mezi hokejově se rozvíjející země, jeho seniorská reprezentace hraje třetí nejvyšší divizi mistrovství světa a malí zahraniční hokejisté se na píseckém turnaji jeví velmi dobře. Rostoucí kvalitu hokeje v asijské zemi mohou mít na svědomí například trenéři z Ruska, kteří v podobných zemích předávají své zkušenosti. V příštím roce pojedou na oplátku písečtí mládežníci právě do Biškeku, kde také sehrají turnaj.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy