Venku jsme byli trochu zakřiknutí, ale před hráči smekám, říká trenér Herr

První hodnocení právě ukončené sezóny druholigového A-týmu IHC Písek nemůže patřit nikomu jinému, než hlavnímu trenérovi Karlu Herrovi, který ve svých skoro 26 letech patří určitě k nejmladším koučům, kteří se kdy na ligové střídačce seniorského celku objevili. Minimálně ve druhé lize jde o unikátní záležitost.

Ve čtvrtfinále play-off se do puntíku naplnilo heslo: Můj dům, můj hrad! Šumperk doma ovládl všechny tři zápasy, u Otavy si ale favorizovaní Draci dvakrát vylámali zuby na mladých bojovnících z Písku. "V téhle sérii byl obrovský rozdíl hrát doma a venku. Věděli jsme, že pátý zápas bude také těžký, ale trošku jsme spoléhali a to, že soupeř bude nervózní. Chtěli jsme vycházet ze zajištěné obrany a věřit, že přijde pár šancí, které budeme muset proměnit. S takovým scénářem by se Šumperku dalo konkurovat, bohužel se nám to nepovedlo. Byly tam zbytečné fauly a chyby, po kterých jsme inkasovali. Soupeř byl všude, byla vidět jeho kvalita," hodnotí rozhodující zápas Karel Herr.

Myslí si, že za rozdílnými zápasy doma a venku stály hlavně nepříjemné přesuny na druhý konec republiky a také skvělá divácká kulisa na obou stadionech. "Když jedete ven, strávíte celý den v autobuse. Kdežto při domácím utkání máte přes den volněji a můžete se daleko lépe připravit. Druhou věcí byli skvělí fanoušci, kteří jeden i druhý tým táhli doma kupředu. Cítil jsem naši lehkou nervozitu při venkovních utkáních, byli jsme zakřiknutí," říká Herr.

Písečtí si před tímto ročníkem 2. ligy stanovili nelehký cíl - vrátit k Otavě třaskavé bitvy v play-off. Těžká skupina Jih kombinovaná možná s ještě silnějšími týmy ve skupině Východ ale naznačovala, že k udržení nejlepší čtyřky bude muset Písek předvést určitou kvalitu. Hlavně díky výbornému začátku a pravidelnému bodovému přísunu během roku se to povedlo! V play-off proti Šumperku už Písek neměl co ztratit a největší pochybovači tvrdili, že série skončí v nejkratší možné době.

Válečníci z Písku ale měli úplně jiný plán. Draky doma dvakrát v úžasných zápasech porazili a vysloužili si uznání jak doma, tak z tábora soupeře. "Šumperk je jediný profesionální tým v soutěži. My jsme měli po Letňanech druhý nejmladší tým v lize. Být krok od postupu přes Šumperk, za to musím před hráči smeknout klobouk. Měli jsme v týmu spoustu hráčů, pro které to bylo první play-off v seniorském hokeji, v sezóně nastupovalo asi osm nebo devět hráčů, kteří debutovali ve 2. lize. Věděli jsme, že to pro nás bude strašně těžká sezóna, ale splnili jsme si cíl postupu do play-off. Pak jsme si říkali, že se může stát cokoliv," dodává trenér Karel Herr.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy