Písek vyzve znovu Draky. Podaří se Jihočechům srovnat série?

Na konci pracovního týdne přijede do královského města podruhé Šumperk. V sérii, hrané na tři vítězství vedou už 2:1 a v pátečním boji se budou snažit vyhrát a postoupit do semifinále. V cestě jim stojí IHC Písek, který na svém ledě musí za každou cenu uspět, jinak jim skončí sezóna. Utkání začne na zimním stadionu v 18 hod.

Jihočechy čeká těžký zápas, ve kterém se budou snažit o vyrovnání čtvrtfinálové série. Nečeká je nic jednoduchého, protože hosté k Otavě míří s jasným cílem zvítězit a postoupit tak do dalších bojů.

Oba týmy spolu hrály už tři zápasy v playoff. V prvním, kdy písecký výběr odcestoval do dalekého Šumperka je čekal favorizovaný celek, který si dokráčel pro vítězství, když na svém ledě vyhrál jasně 5:1. Úvodní gól dal Pokorný. Další tři trefy přidali Drtil, Hroch a Antonov a favorit vedl už 4:0. Modro-žlutým se podařilo pět minut před koncem snížit zásluhou Sýbka. Poslední slovo měl Ostřanský, který přidal pátý zásah.

V odvetě v pondělním duelu přijeli Draci, kteří chtěli navýšit svůj náskok. Ve velmi vyrovnaném klání se nakonec podařilo vyhrát IHC Písku nejtěsnějším rozdílem 3:2, který si po hattricku Sýbka došel pro vyrovnání série na 1:1. Za hosty se prosadil jen Vorobyev a Marek Haloda.

Třetí boj o to, kdo se ujme vedení v sérii se přesunul opět na led Draků, kteří se nenechali zaskočit. Domácí na Písek vlétli už od první minuty a donutili je hrát svojí hru. Písečtí se nemohli dostat do více šancí a Šumperk celý zápas držel pevně v rukou. Po dvou gólech Pláška, se ještě jednou trefou prosadil Marek Haloda, Pokorný, Králík, Kuťák. Brankář Ondřej Haloda si připsal čisté konto a hokejisté ze Šumperka tak vyhráli jasným výsledkem 6:0 a ujali se vedení v sérii 2:1.

Nejvíce se zatím v playoff daří Sýbkovi, který nasbíral čtyři góly a je jediný střelec celé série za písecké hokejisty. Po dvou asistencích mají Hučko, Polata a Hanus.

Za hosty se nejvíce daří trojici Pokorný, Marek Haloda a Plášek, všichni mají (2+1). Nejlepším nahrávajícím hráčem je Gewiese, který má už 4 asistence.

Partnerem utkání je firma Auto Kápl.

Diváci se mohou také těšit o první přestávce na vystoupení krasobruslařky. O druhé pak bude následovat předváděčka aut a soutěž o poukaz na tankování.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy