Jihočeši vyzvou na svém stadionu Lední Medvědy

Na zimním stadionu v Písku, kde Jihočeši budou hrát poslední domácí utkání v základní části přijedou hokejisté z Pelhřimova. Písecké mužstvo bude bojovat o další body, aby si upevnili čtvrté místo zajištující play-off. Lední Medvědi prožívají v letošní sezóně špatné období, jsou na poslední sedmé příčce a už nemají možnost postoupit dále. Zahájení zápasu bude v 17 30 hod.

Domácí celek má ze třech posledních kol na svém kontě jednu výhru se svým tradičním soupeřem z Tábora, kterého dokázal porazit 4:2 na svém ledě. Dvě prohry si zajistili po souboji s domácím Hodonínem 5:3 a také v Pouzar aréně, kdy nestačili na dalšího svého rivala David Servis a padli 4:2.

V kanadském bodování vede z útočníků Sýbek (24+28), druhé místo drží Hučko (18+30). Z obránců má nejvíce bodů nasbíráno kapitán Parýzek (6+22).

Lední Medvědi mají z posledních třinácti kol sérii třinácti proher. Nestačili na Havlíčkův Brod, Kopřivnici, Moravské Budějovice, Valašské Meziříčí, Žďár nad Sázavou, Opavu, Orlovou, Tábor, Hodonín, David Servis. Další dva nezdary si připsali se Šumperkem.

Podařilo se jim získat pouze jediný bod, kdy prohráli s domácím Novým Jičínem až v prodloužení 4:3.

Nejlepšími hráči z útočníků je duo Kasalý (6+17) a Vysloužil (8+13). Z obranných řad je to dvojice Kohút (3+7) a Pospíchal (0+10).

Oba týmy spolu odehrály už tři vzájemné zápasy.

V 5. kole vybojoval v prodloužení vítězství IHC Písek 3:4 na ledě Medvědů.

V odvetě v 13. kole u Otavy se za písecké prosadil jen Hanus. Pak už padaly branky jen do sítě domácího gólmana a domácí mužstvo padlo 1:5. Dvě trefy si připsal Patočka. Po jedné pak Vysloužil, Heinrich a Port.

V posledním vzájemném duelu na sebe celky narazily v 25. kole, kdy Lední Medvědi na svém stadionu zvítězili hladce 5:0 po dvou gólech Kosnara a Grebenyuka. Jeden bod přidal Kohút. Čisté konto si připsal Holík.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy