Složitá prověrka před derby: Na písecký led dorazí houževnatá Orlová

Druholigový kolotoč běží na plné obrátky a to znamená jen jediné – Písečtí příznivci se mohou těšit na další domácí zápas, který nebude pro svěřence trenéra Karla Herra vůbec jednoduchý, neboť Orlová dokáže svého soupeře pořádně potrápit a své o tom ví i hokejisté Písku, kteří se ve 24. kole utkali právě s Orlovou. První třetina skončila 2:2, ale ve druhé periodě dokázala Orlová vsítit tři branky a o osudu zápasu bylo rozhodnuto. Písek prohrál 6:4. Uvidíme, zdali se Písek dokáže ubránit náletům orlů, utkání začíná v 17:30.

IHC Písek – 4. místo, 43 bodů

Písečtí hokejisté zažívají poměrné výborné období a v posledních zápasech se potkávají se stálou formou, která jim právě v předcházejících částech sezóny chyběla. Šňůru čtyř vyhraných zápasů v řadě jim překazil Žďár nad Sázavou, který si tak upevnil první příčku ve skupině Jih.

V produktivitě září Jan Sýbek, který se nachází na celkovém druhém místě produktivity za suverénním Kamilem Bříškou. V elitní desítce kanadského bodovaní najdeme ještě jednoho žluto-modrého hokejistu - Petra Hučka. V obraně pak pravidelně přispívá kapitán Martin Parýzek

HC Orlová – 7. místo, 32 bodů

Písecký soupeř se nachází na posledním místě skupiny Východ. Sezónu 2018/2019 Orlová v žádném případě nemůže označit za úspěšnou. Sérii devíti porážek v řadě zastavila Orlová nedávno proti Pelhřimovu, kterému nasázela hned deset branek. Poslední zápas Orlová opět prohrála a to 7:1. Orlová bude chtít určitě navázat na předchozí zápas s Pelhřimovem a o podobný kousek se opět pokusit.

Poslední vzájemný zápas vyhrála Orlová 6:4

Statistiky

11. Akhmetianov (Kysučan), 13. Blaško (Amirov), 26. Kovařík (Kropka.), 29. Štěpánek, 34. Ballner (Kysučan, Janiczek), 44. Akhmetianov (Ballner, Kropka) - 3. Hučko (Parýzek), 14. Sýbek (Parýzek), 52. Polata (Koupal), 57. Hučko (Parýzek)

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy