Stříbrná adventní neděle dorostencům štěstí nepřinesla

Po dvou zápasech poznal dorost chuť porážky. Písek do zápasu s Vlašimí nevkročil tou správnou nohou a i když na světelné tabuli po druhé třetině svítilo skóre 2:2, tak hostující Vlašim byla jasně lepším celkem. Domácí tým nedokázal náporu čelit celý zápas a ve třetí třetině rozhodl dvěma rychlými góly Jakub Matoušek. Pátý gól Vlašimi padl do prázdné brány a zápas skončil 5:2 pro hostující Vlašim, která nedala Písku šanci. Příští sobotu může Písek získat ten nejlepší Vánoční dárek. Na led Písku dorazí rival ze Strakonic a svěřenci trenéra Hučka jim budou určitě chtít oplatit porážku z prvního střetnutí.
Liga dorostu, 8. kolo, ne 16.12.2018
Písek
Vlašim
2:5
Branky a nahrávky: 24. Kozlík (Wimmer), 31. Wimmer (Lechnýř) - 6. Bruk, 26. Pohan, 45. Matoušek (Ludvík), 47. Matoušek (Kulha), 60. Pessr (Kulha). Rozhodčí: Šperl - Mitáš, Košatka. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:5.
Písek: Maleček - Dušek, Velíšek, Koutník, Brousil, Časta, Kozák, Rajskub - Zoch, Pešek, Tesař, Wimmer 'A', Kudrna, Lidinský, Novotný, Kozlík, Lechnýř 'C', Kašpar, Bečvář
Vlašim: Velebil - Zelingr, Mareš 'A', Stolař, Korbel, Bruk, Brandejs, Dvořák 'C' - Pessr, Slosiarik, Pohan, Matoušek 'A', Pejša, Štorc, Kulha, Ludvík, Kovařík

Vlašim vlétla do utkání po hlavě a to přineslo i úvodní branku utkání. Jeden z domácích hráčů fauloval a v nastavené výhodě se prosadil střelou mezi betony brankáře Dominik Brouk. Vlašim pokračovala v enormním tlaku a dorostence reprezentující Písek k ničemu nepustila. Písek měl obrovskou dávku štěstí v první třetině. Nebýt brankáře Malečka a tyček, skóre by bylo po první třetině rozhodně vyšší.

Vlašim pokračovala v tlaku i po zahájení druhé periody, ale Písek se hlavně díky štěstěně, která stála na jejich straně dokázal prosadit. David Wimmer našel Michala Kozlíka, který se otočkou zbavil svého strážce a pohotově zakončil. Písek po vstřeleném gólu ožil a měl i více ze hry, avšak domácí hokejisté ztratili v útočném pásmu kotouč, kterého se ujmul Ondřej Pohan a při přečíslení 2 na 1 si poradil s domácím brankářem. Písek dokázal ještě srovnat při přesilové hře. David Wimmer plácl do puku před brankářem hostů a kotouč dokázal procedit za brankovou čáru. Dvě minuty před koncem druhé třetiny měl Písek ještě pár šancí, ale žádná střela se neujala.

Daniel Štorc mohl poslat svůj tým do vedení, ale proti byl brankář Maleček, který se stihl přesunout a kotouč tak schoval do své výstroje. Obrovská dávka štěstí, která stála od začátku zápasu na straně píseckých vyprchala. Střelou z mezikruží poslal svůj tým do vedení Jakub Matoušek a chvíli na to se prosadil znovu -2:4. Zbytek zápasu se už pouze dohrával, ale domácí trenér Petr Hučko ještě odvolal brankáře, ale tento tah se nevydařil. Do prázdné klece se trefil Tomáš Pessr, který tak podtrhl brankový účet zápasu.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy