Písečtí se utkají s David Servisem

Ve středečním souboji na sebe narazí věční rivalové. Domácí vyzyvatel IHC Písek nastoupí proti David Servisu. V letošní sezóně jde o třetí vzájemný zápas. Úvodní vhazování na píseckém stadionu bude vhozeno v 18 hod.

Uprostřed pracovního týdne na led Písku přijede tradiční soupeř z Českých Budějovic. Oba týmy na sebe narazily už dvakrát. Ve 4. kole si hokejisté od Otavy připsali jasnou výhru 4:1 a hostující soupeř odjel bez bodu. Ve 12. kole se lépe připravil domácí David Servis a v přestřelce v Pouzar aréně nakonec porazil písecké hokejisty 8:5.

IHC Písek bude mít výhodu domácího prostředí a bude pasován do role favorita. Nyní se drží uprostřed tabulky na čtvrté příčce se ziskem 28 bodů. V posledních pěti utkáních zaznamenal tři výhry, kdy na svém ledě porazil Valašské Meziříčí 4:2. V Táboře dali hochům od Jordánu šest branek a odvezli si cenné vítězství 2:6. Po Kohoutech se Jihočeši znovu radovali, kdy přehráli Opavu 7:3.

Nestačili na silný Žďár, kdy písečtí dlouho vzdorovali tlaku, ale v prodloužení rozhodl zápas Kovářů a Plameny si odvezli těsnou výhru 2:3. Poté odcestovali žluto-modří do Nového Jičína, kdy padli až po nájezdech konečným výsledkem 3:2.

Písecký výběr táhne kapitán Parýzek, který z obránců má 3 góly a 15 asistencí. Z útočníků se mohou spolehnout na trojici Sýbek (17+16), který vede kanadské bodování. Hučko (8+19) a Polata (9+8).

Hokejisté z Českých Budějovic jsou předposledním celkem v tabulce Jih a mají 16 bodů. V posledních pěti zápasech dvakrát slavili vítězství. Od Jordánu si odvezli body, kdy utkání skončilo 3:4 pro hosty. V Pouzar aréně se bodově prosadili také s Pelhřimovem, který nakonec padl 7:2.

Servismani nestačili na domácím kluzišti na těžký Žďár 6:3. Na svém stadionu padl s Opavou 2:6 a také s Hodonínem, kdy si hostující celek odvezl těsný výsledek 1:2.

Ve statistikách je z obránců nejvýraznější postavou Škopek (4+8). Z útočníků vede Šulčík (13+12), hned v závěsu je za ním Vak (11+13) a Bárta (9+10).

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy