Žluto-modří budou bojovat na horkém ledě Bruslařů

Jeden z nejméně oblíbených soupeřů. To je pro písecké druholigové hokejisty bezesporu celek Bruslařů z Havlíčkova Brodu. Jihočeši s ním změří síly v sobotu 10. listopadu. Je to druhý ze série tří zápasů na venkovních kluzištích. Ten první Písek prohrál 3:0 po velkém boji v Kopřivnici a své zaváhání budou chtít jistě svěřenci kouče Herra napravit.

Hoši od zlatonosné řeky Otavy si už v první čtvrtině základní části dokázali, že i s takto silným manšaftem mohou hrát pěkný a vyrovnaný hokej. Na domácím ledě favorita hodně trápili, a i když prohrávali po první třetině 0:2, trefy Sýbka a Koupala vrátily mladý tým do hry. Ve třetím dějství už byli ale hosté silnější a důraznější a odvezli z Písku hodně vydřené tři body.

Písečtí hokejisté si po dobrém vstupu do soutěže procházejí drobnou krizí. Po euforii z vítězného derby s Táborem (3:2) přišlo vystřízlivění a tři nepříjemné prohry v řadě. Dvě z nich přitom Písek utrpěl s poledními celky skupiny Jih, David Servisem a Pelhřimovem. V Kopřivnici se sice výkon Písku zlepšil, ale bez branek se vyhrávat nedá.

Havlíčkův Brod zažívá výborný podzim, zatím prohrál jen třikrát - se Žďárem nad Sázavou, Moravskými Budějovicemi a naposledy se Šumperkem. Prohra 8:6 na ledě silných Draků přerušila Brodu sérii čtyř výher, ale tým z Kotliny vyšel z utkání se vztyčenou hlavou. Předvedl totiž skvělou stíhací jízdu.

Zápas 16. kola 2. ligy začíná na zimním stadionu v Kotlině v 17 hodin.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy