Písecký A-tým dře pod novými trenéry. Po pauze vyjede na led

Dravé mládí a zkušenost. Tak je složená nová trenérská dvojice u píseckého druholigového A-týmu, který vedou do nové sezóny mladý trenér Karel Herr a zkušený asistent Václav Šrámek. První jmenovaný přišel do Písku v loňském roce k mladšímu dorostu, kde uplatňoval zkušenosti z vedení mládeže na Spartě. V sezóně několikrát nastoupil i v sestavě áčka. Matadora Václava Šrámka asi není třeba v Písku představovat.

Noví trenéři

Duo Herr - Šrámek přebírá písecký tým po minulé nepovedené sezóně. „Oslovili mě pánové Tramba s Benákem s tím, že se jim líbilo, jak jsme vedli v minulé sezóně dorost. Dostal jsem jeden nebo dva týdny na rozmyšlenou a nakonec jsem souhlasil. Je to pro mě velká zkušenost, jsem za to hrozně rád. Posledních pět let jsem při trénování měl u sebe vždy staršího asistenta. Ať už to bylo na Spartě, nebo v Písku u dorostu, kde byl perfektní Míra Šperl," popisuje Karel Herr, jak se zrodil jeho přechod na trenérské křeslo A-týmu.

„V Písku jsem dělal trenéra 42 let u všech možných kategorií," dodává nový asistent Václav Šrámek. „Měl jsem roční pauzu, ale hokej mi celkově chyběl. Na nabídku vedení jsem kývl. Trénovat jsem začínal mladý zhruba stejně jako Karel. Jsem rád, že ho můžu nějak podpořit zkušenostmi,“ uvádí Václav Šrámek.

Písecké áčko teď dostalo po suché přípravě volno, na led se vrátí koncem července. „První měsíc jsme trénovali čtyřikrát týdně – dvakrát týdně jsme chodili do posilovny a dvakrát týdně jsme měli běhy a hry. Další měsíc do toho přibyl jednou týdně led. Teď máme pauzu a 23. července začínáme přípravu na ledě. Víme, jaké jsou tu ekonomické podmínky. Jediná cesta je hrát to na vlastní odchovance, samozřejmě nějaké hráče můžete přivést a už máme některé rozjednané. Budeme to ale muset urvat bojovností a srdcem, nejsou tu podmínky na to, abychom přivedli nějakou dobře placenou hvězdu," podotýká Karel Herr. „Celou řadu kluků z toho týmu jsem trénoval v mládeži a vím, že to nemají jednoduché. Potřebují pomoc, protože hrát v tomto věku druhou ligu není lehké, i když spousta z nich hrála v dorostech velmi dobře extraligu. Přechod je těžký a chvíli to trvá," říká Václav Šrámek.

Nový model soutěže

Oba trenéři nemají radost ani z nového modelu 2. ligy, kde sice vznikla skupina Jih, která ale bude hrát vzájemné zápasy také se skupinou týmů z Moravy a Slezska. „Za klub se k novému modelu stavíme negativně. Cesty na Moravu budou nákladné a peníze, které se mohly použít jinam, padnou na autobusy. Moravské týmy jsou navíc silné, jsou na tom ekonomicky dobře. Bude to těžké," uvádí Karel Herr. „Nový model mě zaskočil. Jezdit u amatérské soutěže 400 kilometrů například ve středu, kdy kluci studují nebo chodí do práce, je podle mě scestné," doplňuje Václav Šrámek.

Karel Herr nastiňuje, že skládání kádru pro novou sezónu není jednoduché. „Někteří hráči skončili, u jiných nevíme, jestli budou dál hrát," říká nový trenér. Zatím v předpokládaném kádru figurují tato jména: brankáři Richard Kříž a Petr Král, obránci Jan Marcelis, Šimon Červinský, Vladimír Hanus, Ondřej Hora, Martin Parýzek, Jan Polata, Aleš Suda a Jan Turek a útočníci David Ciboch, Martin Koupal, Václav Pouch, Tomáš Rod, Petr Hučko, Martin Kodad, Jan Sýbek, Josef Urbanec, Jakub Volf, Karel Strnad a Adam Novák.

Domácí přípravné zápasy

13. srpna – HC David Servis (18:00)
22. srpna – HC Letci Letňany (18:30)
30. srpna – HC Milevsko (19:00)
1. září – Les Diables Rouges de Briancon (18:30)
2. září – 1. EV Weiden (16:00)

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy