Derby okresu proměnil Písek v jasnou záležitost

Očekávané střetnutí sousedů na mapě, týmů Písku a Milevska, opět přineslo tři body ve formě hrajícímu týmu od Otavy. Písečtí tentokrát neponechali nic náhodě a nepřipustili žádné překvapení, jako bylo průběžné vedení Milevska 2:0 v prvním měření sil. Vyhráli první třetinu a ve druhé svůj náskok navršili až na rozdíl čtyř branek, až poté dovolili soupeři poprvé skórovat. Pátý gól a svůj vůbec první mezi muži přidal v poslední třetině mladý obránce Jakub Oranský, v 60. minutě ještě výsledek kosmeticky upravil svým druhým gólem Řehoř. O zbylé branky se postarali ještě Míka a dvakrát Pavel Procházka.
Svěřenci trenérů Šperla a Slabého tak získali i v šestém derby s jihočeským soupeřem všechny body a po 22 kolech základní části skončí nejhůř třetí. O konečné pozici a příštích soupeřích píseckého mužstva se rozhodne po nedělních zápasech.
2.liga ČR sk. STŘED, 22. kolo, so 3.12.2005
Milevsko
Písek
1:6
0:1, 1:3, 0:2
Branky a nahrávky: 40. Novotný (Šimek) - 9. Pavel Procházka (Kubeš), 32. Míka (Hauer), 38 Pavel Procházka (Kubeš), 39. Řehoř (Kašpar), 56. Oranský (Květoň), 30. Řehoř (Kašpar).

Rozhodčí: Ondřej - Kreuzer, Polonyi.
Vyloučení: 5:6 + Květoň (P) 10 min.
Využití: 0:1. V oslabení: 0:2.

Milevsko: Jágr – Štych, P.Šedivý, Chaloupka, Velíšek, Vachulka, Schmied Suchánek, Müller, Rašek – Šimek, Vondřich, Novotný – B. Šedivý, P. Šulčík Korbela
Písek: Pinkas – Veselý, Neckář, Oranský, Pavel Procházka, Filip Procházka, Hauer (40.Svoboda) - Kořánek, Kašpar, Řehoř – Květoň (20.-27.Gajovský), Mikeska, Kubeš – Pošmourný (40.Holec), Maroušek, Míka.
Utkání rozhodly triviální chyby milevských hráčů a druhá polovina prostřední třetiny, ve které si Písek vybudoval rozhodující náskok. Hned dvakrát umožnilo Milevsko soupeři skórovat při své přesilové hře. V závěru zápasu pak Písek dvěma góly ještě stanovil pro Milevsko velmi nelichotivý výsledek.

Už 11 vteřin po zahájení hry najížděla dvojice milevských hráčů na jediného píseckého, ale střelu Müllera hostující brankař Pinkas vyrazil. Hned od začátku se hrál rychlý hokej, kdy hra se přelévala z jedné strany na druhou. Oba týmy však pozorně bránily a tak se šancí rodilo pomálu. Písek poprvé vážněji ohrozil Jágra v brance Milevska v 5.min., kdy při přesilové hře našel Květoň před brankou Kubeše, jenž nedal. V 9.minutě mělo také Milevsko výhodu přesilové hry, ale sehrálo ji velmi špatně. Přihrávku Rudy Suchánka v útočném pásmu vystihl Květoň, zatáhl puk za naši branku, kde jej vybojoval Kubeš, který přihrál na kruhy na Pavla Procházku, jenž se trefil nad rameno Jágra. V 12.minutě našel na útočné modré Korbela Šedivého, který projel mezi obránci, ale tísněn Pinkase neprostřelil. V 17.minutě při hře 4 ku 4 nahazoval Pavel Procházka puk před branku, kde jej tečoval Květoň jen do chráničů Jágra. V poslední minutě první třetiny střílel z prostoru mezi kruhy Pošmourný, naším brankařem vyražený puk se dostal až na levý kruh na Míku, jehož střelu Jágr zachytil.

První možnost ke skórování v prostřední části hry mělo Milevsko. V 23. minutě vyrazil brankař Pinkas jak střelu Šulčíka po vyjetí z rohu,tak následnou dorážku Korbely. Písecký pokus o vyhození zastavil Štych, našel u tyčky volného Šedivého, který faulován puk do branky nedostal. V následné přesilovce ohrozil hostujícího gólmana pouze Vondřich střelou z levého kruhu.Po skončení milevské početní výhody se ocitl před brankou volný Míka, Jágr vyrazil. V polovině zápasu nejprve chyboval Chaloupka, ale u tyčky volný Kašpar jeho minelu nepotrestal. Z následné protiakce se dostal do úniku Šulčík, stíhající Pavel Procházka jej zahákoval, ale protože byl překvapivě vyloučen i domácí hráč za nafilmovaný pád, hrálo se ve čtyřech na obou stranách. A Písek toho dokázal využít ke vstřelení druhé branky. Nahození Hauera sklepl Chaloupka před brankou přímo na Míku, který odrazem o tyč skóroval. Tento gól znamenal pro hráče Milevska studenou sprchu, čehož Písek využil a ještě do konce třetiny rozhodl zápas. Napřed ještě dokázal Jágr zastavit nájezd Květoně z levé strany a vychytal i před brankou volného Kubeše po přihrávce spoluhráče Květoně z rohu. Za Milevsko odpověděl Velíšek bombou zpoza kruhu, při kterém se zaskvěla Pinkasova lapačka. V 38. minutě obdrželo Milevsko druhou branku při vlastní početní výhodě a znovu u toho byla stejná dvojice hostujících hráčů, jako při prvním gólu. Milevští hráči po několika nedorozuměních za vlastní brankou nabídli puk hostujícímu Kubešovi, jenž našel mezi kruhy Pavla Procházku, jehož střelu navíc tečoval do protipohybu brankaře jeden z bránících hráčů. Za další minutu už to bylo o čtyři góly. Nahození Kašpara z rohu trefil Řehoř ze vzduchu do Jágrovy branky. V samém závěru třetiny zaznamenalo Milevsko čestný úspěch,kdy přihrávku Šimka z rohu proměnil Tomáš Novotný.

Závěrečná třetina přinesla za rozhodnutého stavu nejprve poklidný hokej, ale čím více se blížil závěr zápasu, tím více přibývalo šancí. Proměnit je však dokázal pouze hostující tým. První možnost měl v 46. minutě Kašpar, kdy jeho střelu z levého kruhu zastavil Jágr lapačkou. V 49. minutě netrefil branku z mezikruží Kořánek. Na druhé straně našel Müller před brankou volného Suchánka, jenž bekhendem nepřehodil ležícího Pinkase. V 51. minutě milevský gólman vyrazil střelu Květoně z levého kruhu a stejně si vedl na opačné straně i Pinkas po střele u tyčky volného Korbely. V 52. minutě projel Šulčík přes celé hřiště, ale jeho bekhendové zakončení k překonání Pinkase nestačilo. V 55. minutě využil Písek přesilovku. Květoň od pravého mantinelu perfektně načasoval přihrávku na před brankou najetého Oranského, kterému už jen zbývalo trefit puk do odkryté branky.V 58. minutě po přihrávce Kořánka znovu Řehoř dokázal zasáhnout puk ze vzduchu, ale Jágr tentokrát včas zareagoval. V téže minutě unikl Korbela po levé straně, ale z těžkého úhlu nedokázal Pinkase prostřelit. V 59. minutě pálil Vachulka od modré a Šulčík z dorážky branku přestřelil. Konečnou podobu výsledku dal v závěrečné minutě Řehoř, ke kterému se na levém kruhu odrazil puk a hostující útočník měl čas se s pukem otočit a prostřelit brankaře.

Milevsko dokázalo hlavně v první třetině držet s lepším soupeřem krok, ale samo se hrubými chybami připravilo o možnost sehrát s Pískem vyrovnané utkání. Hostující tým navíc dokázal téměř všechny své vyložené šance proměnit. To se Milevským hráčům proti bezchybnému hostujícímu brankaři Michalu Pinkasovi zdaleka nepodařilo.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy