Tři body pro Vrchlabí, Písek podruhé prohrál

Pouze 16 píseckých hokejistů, 2 brankáře, 6 obránců a 8 útočníků, odvážel autobus do Vrchlabí. Značně oslabený celek si s hráči vrchlabského Elektromontu poradit nedokázal, a přestože dokázal držet po celý zápas vyrovnanou hru, podlehl 4:2. Góly hostů stříleli Květoň a Pošmourný v oslabení, za hosty se třikrát trefil Kříž a jednou Pelán. První start za muže zaznamenal obránce Michal Procházka, bratr Filipa Procházky. Písku tak zatím nevychází vstup do druhé ligy nejlépe.

2.liga ČR sk. STŘED, 3. kolo, so 24.9.2005
Vrchlabí
Písek
4:2
1:1, 3:1, 0:0
Branky a nahrávky: 17. Kříž (Pešán), 22. Kříž (Plodek), 28. Kříž (Plodek), 30. Pešán - 2. Květoň (Peroutka), 26. Pošmourný (Svoboda).
Vrchlabí: Ševčík, Kopřiva, Malý - Štěpnička, Svoboda, Spilka, Matějíček, Měrtl, Beránek, Mervart, Vyskočil, Halenčák - Hlaváček, Šesták, Kristek, Pešan, Kříž, Jakubec, Kubišta, Basa, Kovář, Nádvorník, Vondrlík, Loskot, Plodek.
Písek: Pinkas – Pindiak, Peroutka, Svoboda, Procházka Michal, Procházka Filip, Hauer – Maroušek, Míka, Řehoř, Kubeš, Květoň, Gajovský, Pošmourný, Mikeska.
Lépe do utkání vstoupili hokejisté Písku, když již ve 2. minutě vypálil od modré čáry Tomáš Květoň a puk skončil v domácí brance. Domácí měli největší šanci v 6. minutě, kdy na Pinkase ujížděl samotný Šesták, hrající sekretář klubu z Vrchlabí, ale píseckého gólmana nepřekonal. Vrchlabí vyrovnalo až v 17. minutě, kdy rána od modré skolila Filipa Procházku, ten se svíjel v bolestech a mezi tím odražený puk uklidil do branky dvaadvacetiletý Pavel Kříž. Tento kmenový hráč Liberce působil loni na hostování v Jablonci a už tam střelecky zářil. Ve Vrchlabí v tom pokračuje. V 19. minutě byl při hře 4 na 4 vyloučen hostující útočník Kubeš za protesty.

Ve 2. třetině opět potvrdil Pavel Kříž své mimořádné střelecké kvality a poslal domácí do vedení. Ve 26. minutě vysunul v oslabení Svoboda Ondřeje Pošmourného, ten vypálil švihem přes obránce, gólman měl zakrytý výhled a puk uviděl až v síti. Byl to však opět Pavel Kříž, který se s výsledkem nesmířil. Po závaru před brankou dotlačil puk do sítě potřetí. Ve 30. minutě pak zvýšil Filip Pešán na 4:2 a ve 34. minutě mohl přidat v oslabení další branku domácí Hlaváček, ale v nájezdu jeden na jednoho neuspěl. Rozhodčím se ve druhé třetině trochu vymkl zápas z rukou a nervozita zbytečně rostla na obou stranách.

Ve třetí třetině domácí postavili obrannou hráz, přes kterou se Písečtí dostávali jen s obtížemi a velmi sporadicky. Navíc hostům komplikovala touhu po vyrovnání častá vyloučení. V závěru zápasu už se Písek nedostal ani k power-play a podlehl nováčkovi z Vrchlabí 2:4.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl (trenér Písku):

My jsme odjeli s minimem hráčů, navíc první zápas za muže odehrál Michal Procházka. První třetina byla velmi vyrovnaná, byla zde velmi dobrá divácká kulisa. Šance byly na obou stranách, hrál se zajímavý hokej. Bohužel na konci první třetiny dostal vyloučení 2 + 10 minut Kubeš, který se spolu s Řehořem točili jako levá křídla ve třech řadách. Takže zbyl jen Řehoř. To byl rozhodující moment. Na začátku druhé třetiny jsme navíc byli třikrát vyloučení a i když Pošmourný srovnal na 2:2, na další góly jsme již reagovat nedokázali. Domácí nám utekli. Ve třetí třetině jsme si vytvořili slibné šance, bohužel chyběla ta finální fáze. Ani rozhodčí nám nepomohl, naopak. I když ty fauly v první a druhé třetině byly velmi zbytečné. Nepovedlo se nám dát kontaktní gól a zbytečně jsme ztratili body. Michal Procházka nezklamal, i když hrál asi poprvé před takovou diváckou kulisou. Vrchlabí není tak silné jako Nymburk, má sice silnou ofenzivu, jsou rychlí a důrazní, ale v obraně mají problémy.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy