Bednaříkův hattrick položil čínské Draky

Letošní rozlučku z čínským týmem Golden Dragon písečtí hokejisté přešli výhrou 5:3. Dlouho to vypadalo na pohodlný zápas, to ale hosté odmítli snížením v závěru. Především řádění první písecké formace vyneslo Králům výhru 5:3.
2. liga mužů - sk. Střed, 35. kolo, st 15.1.2020, Zimní stadion Písek
Písek
China Golden Dragon
5:3
3:1, 0:0, 2:2
Písek: Kříž – Hanus, Bílek, Tintěra, Najman, Sivek, Turek, Růžek – Matějka, Arnošt, Bednařík, Bárta, Karbulka, Novák, Strnad, Rod, DiLisi
China Golden Dragon: Han (Wang) – Si, Song, Kučera, Han, Wang, Zich, Yao, Xiang, Li Hang, Li Mingue, Kučera, Chu, Nagy, Husarik, Bláha, Zhou, Zhang, Ma

První třetina předehrávky 35. kola vyšla o mnoho lépe píseckým hokejistům, kteří byli produktivnější. Domácí se dostali do tříbrankového trháku díky trefám kompletní první formace. Skóre otevřel ve třetí minutě po výpadu Lukáš Bednařík. Na něj navázal ve 12. minutě Daniel Arnošt, který si dobře poradil v samostatném úniku střelou do šibenice. A když v 15. minutě zvyšoval na 3:0 David Matějka z dorážky na brankovišti, zdálo se, že Písek si zadělal na pohodový zápas. Do pozoru ho ale musela vrátit gólová dorážka Martina Nagy z konce prvního dějství - 3:1.

Bezgólová druhá třetina nasměrovala oba týmy k závěrečné bitvě, která byla velmi zajímavá. Patnáct minut před koncem sice Lukáš Bednařík zvýšil z otočky a střely mezi betony na 4:1, ale Zlatý Drak z Číny se rozhodně nevzdal. Hodně kousal a ke snížení mu pomohl kuriózní gól, který možná neměl platit. Písecký bek Najman s hostujícím Bláhou se u branky Kříže osekávali tak dlouho, až z toho byla bitka. Zatímco se hrálo před píseckou brankou, šarvátka přerostla únosné meze, sudí přerušil hru a chystal se vylučovat. Zcela zjevně po odpískání pak vystřelil na branku Číňan Hang Li a skóroval. K překvapení všech, i hokejistů z Číny, byla branka uznána - 4:2.

Zlatý Drak pak vsadil vše na jednu kartu a využil k tomu i vyloučení Písku. Hosté si pomohli odvoláním gólmana a v přesilovce v 60. minutě snížili na 4:3 pohlednou trefou Martina Nagy z mezikruží. Další power-play už ale vyrovnání nepřinesla. Naopak v závěru zápasu vybojoval puk v útočném pásmu Arnošt, který mohl sice sám skórovat, ale raději kolegiálně posunul puk Lukáši Bednaříkovi, který mohl vteřinu před koncem zkompletovat hattrick.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy