Písek vydřel proti favoritovi bod! Padl smolně v prodloužení

Krásná bitva s favoritem - Písek má bod! Jihočeši nechali zapomenout na mdlé výkony z posledních kol a do nového roku vstoupili parádním výkonem proti aspirantovi na postup, týmu BK Havlíčkův Brod. Písek nakonec doma padl 3:4 brankou v poslední vteřině prodloužení. Bod pro Jihočechy zařídili trefami Jan Marcilis, Jan Polata a Petr Hučko. A hlavně skvělý brankář Martin Hauser.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 29. kolo, čt 3.1.2019
Písek
Havl. Brod
3:4p
1:2, 2:1, 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 10. Marcilis (Matějka), 21. Hučko (Matějka, Sýbek), 36. Polata (Sýbek) – 7. Milfait (Voříšek, Matušík), 18. Ludvík (Vala, Kopic), 38. Přidal (Milfait, Beneš), 65. Třetina (Milfait). Rozhodčí: Hucl - Rubáš, Vavruška. Vyloučení: 5:2, navíc Kuchta 5+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 320.
Písek: Hauser (Buchta) – Turek, Suda, Hora, Parýzek 'C', Bílek, Houdek, Pelant – Hučko, Šuhaj V., Sýbek 'A', Ciboch, Polata 'A', Tintěra, Koupal, Volf, Marcilis, Strnad, Matějka, Novák
Havl. Brod: Marek (Folvarský) – Kulhánek, Kopic, Šmíd, Semrád, Vala, Kadeřávek – Kuchta, Beran, Ludvík, Voříšek 'A', Chlubna, Přidal, Beneš, Třetina 'C', Milfait 'A', Kozlík, Blinka, Matušík

Úvodní třetina se vydařila lépe hostujícímu týmu. Z postupně narůstajícího tlaku přišla i první branka. Luboš Voříšek našel přesnou přihrávkou Jana Milfaita, který zakončoval do prázdné brány. Martin Hauser se natahoval marně. Havlíčkův Brod mohl jít do dvoubrankového vedení, když si obránce Písku málem srazil puk do vlastní brány. Chvíli na to se dostal po vhazování v útočném pásmu ke kotouči Jan Marcilis, který srovnal stav utkání na 1:1. Havlíčkův Brod měl největší příležitosti během přesilové hry. Během ní branka nepadla, ale chvíli po skončení početní výhody se prosadil Tomáš Ludvík.

Lepší start třetiny si Písek ani přát nemohl! Minutu po zahájení skóroval šikovný útočník Petr Hučko. Po této vstřelené brance Písek nabral chybějící sebevědomí a s Havlíčkovým Brodem sehrál ve druhé třetině více než vyrovnaný duel. Velmi pohledný hokej, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou přinesl další dvě branky. Nejprve se prosadil Jan Polata a poté skóroval Patrik Přidal v přesilovce. Minutu před koncem druhé třetiny se mohl prosadit i Jan Sýbek, ale přihrávku od Hučka nedokázal zpracovat.

Třetí perioda branku nepřinesla, ale k vidění bylo spoustu útočných akcí, které hasili skvělí brankáři na obou stranách. Největší příležitosti ke vstřelení gólu měl domácí Petr Hučko a kapitán hostů Miroslav Třetina, který v samostatném úniku nevyzrál na brankáře Písku. S přicházejícím koncem třetí části se tlak hostů stupňoval, ale i s velkou dávkou štěstí Písek neinkasoval

Poněvadž a jelikož po odehraných šedesáti minutách byl stav nerozhodný, muselo se rozhodnout až v prodloužení. Oba celky měly pár šancí, ale ta rozhodující přišla méně než vteřinu před koncem prodloužení. Jan Milfait přihrál dobře postavenému Třetinovi, který neměl problém poslat puk do sítě.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Odehráli jsme pěkné utkání. Zpátky se nám vrátila bojovnost a obětavost. V oslabení jsme dostali smolný gól na 3:3, kdy nám tečoval puk nekrytý hráč. Naší chybou bylo, že jsme spoustu času strávili v oslabení, vzalo nám to nějaké síly. V prodloužení chvíli tlačil soupeř, chvíli zase my. Gólu hostů v prodloužení pár sekund před koncem podle nás předcházely nějaké fauly, bohužel to pak v poslední vteřině trefili. Myslím, že jsme si zasloužili to dotáhnout do nájezdů. Jsme ale rádi za to, že jsme se dokázali zvednout. Snad na to v dalším domácím utkání navážeme."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy