Písek slaví třetí výhru v řadě

Ve středeční bitvě se utkali dva nesmiřitelní soupeři. Hokejisté od Otavy se potkali s David Servisem. Písečtí měli výhodu domácího prostředí a zatím v této sezóně platí, kdo hraje doma tak slaví výhru. To se také potvrdilo, kdy IHC Písek dokázal udolat svého tradičního rivala konečným výsledkem 5:3 a body skončily zaslouženě na domácím ledě.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 23. kolo, st 5.12.2018, Zimní stadion Písek
Písek
David Servis ČB
5:3
1:1, 2:1, 2:1
Branky a nahrávky: 4. Parýzek (Hučko, Sýbek), 24. Turek (Tintěra, Šuhaj), 31. Matějka (Koupal, Tintěra), 44. Sýbek (Polata), 54. Sýbek (Hučko, Hanus) – 16. Bárta (Ferebauer, Sumerauer), 36. Kříž (Doktor, Bárta), 60. Rolínek (Bárta). Rozhodčí: Škrobák – Žídek, Hnát. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:1. Diváci: 280. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 5:2, 5:3.
Písek: Hauser – Parýzek, Hanus, Suda, Bílek, Červinský, Turek, Houdek – Polata, Hučko, Sýbek, Matějka, Koupal, Marcilis, Strnad, V. Šuhaj, Tintěra, Novotný
David Servis ČB: Klestil – Grauer, Procházka, Dudáček, V. Doktor, Prospal, Radoš, Škopek, Kříž – Silný, Krcho, Rolínek, Jan Bárta, Šulčík "C", J. Doktor, Ferebauer "A", Tejko, Kronus, Jiří Bárta, Sumerauer.

V dnešním 23. kole byl na programu souboj mezi dvěma Jihočeskými celky. Na led IHC Písku přijel David Servis.

Domácí vstoupili do zápasu lépe. Po čtyřech minutách po dobré nahrávce Hučka se radoval kapitán Parýzek,který zužitkoval početní výhodu pět na tři. Hostům se podařilo srovnat krok necelých pět minut před koncem úvodního dějství. Ferebauer našel volného Jiřího Bártu a bylo to 1:1.

Žluto-modří se ujali znovu vedení na začátku prostřední části. Tintěrovu přesně adresovanou přihrávku využil ránou od modré Turek. Další trefu přidali hokejisté od Otavy o sedm minut později. Na 3:1 zvyšoval Matějka, který se na brankovišti Klestila nejrychleji zorientoval a doklepl puk do brány. Pět minut před koncem druhé třetiny snížili Servismani, kdy se jim podařilo využít klasickou přesilovku. Jakub Doktor vybojoval kotouč a našel hlídkujícího Kříže, který se prosadil do spodní části klece. Po čtyřiceti minutách se šlo do kabin za stavu 3:2 pro písecké hráče.

V poslední třetině se dvakrát po sobě trefili domácí hokejisté. Nejprve na 4:2 navýšil náskok Sýbek, kterému poslal nabídku Polata a první jmenovaný tečí před Klestilem vsítil gól. V další akci se radoval Sýbek podruhé, kdy po nahrávce Hučka šel sám na hostujícího brankáře a šikovnou kličkou ho překonal. David Servisu se podařilo ještě v poslední minutě upravit stav zápasu na konečných 5:3, kdy se ranou pod víko přesně trefil Rolínek.

Domácí výběr tak dokázal potvrdit roli favorita a zvítězit proti hráčům z Českých Budějovic.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Po dlouhé době jsme odehráli slušnou první třetinu, vedli jsme, ale pak jsme si neobsadili hráče před brankou a inkasovali. Pak nám to tam ale napadalo, byli jsme produktivní a obětaví. Viděl jsem ve hře jiskru, měli jsme i štěstí a podržel nás gólman. Hosté už se nedokázali vrátit do zápasu a ve třetí třetině působili trochu odevzdaným dojmem. Byl to hodně vyhecovaný zápas, měli jsme starost o to, aby se nám někdo nezranil. Rozhodčí tomu dnes nechával zbytečně moc volný průběh."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy