Dvojitou třemošenskou podpásovku ze závěru klání již starší dorost nerozdýchal

Dalo by se říci, že utkání mezi staršími dorostenci Písku a výběrem západočeské Třemošné jsou už takřka jakousi zárukou kvalitní hokejové podívané. Charakteristickým rysem duelů těchto dvou soupeřů, leč se nacházejí na opačných pólech tabulky, totiž byla do této chvíle vždy především velká vyrovnanost: vždyť tím nejtěsnějším možným rozdílem neskončilo až to dnešní, závěrečné vzájemné klání letošní sezony, které hráči obou celků sehráli v rámci osmnáctého kola nadstavby od 18:00 hodin právě u Otavy. V úvodní a zároveň nejpoutavější dvacetiminutovce pátečního souboje byl k vidění rychlý bruslivý hokej, jehož slušivým doplňkem byla mimo jiné i oboustranná dravost a bojovnost. Patrná byla v porovnání s nadcházejícími dvěma periodami i určitá snaha o ukázněnost, přesto se ani jeden z týmů v souvislosti s tresty čistým štítem nakonec pyšnit nemohl. Co víc, jedno z těchto provinění pak také posléze přineslo i premiérovou branku zápasu. Zaváhání soupeře jako první zdárně potrestali domácí, kteří své hubené vedení udrželi až do začátku třetího dějství, kdy se na ně železnou vůlí obrnění hosté přeci jenom po zásluze dotáhli. A nejen to - vyrovnávací trefa jako kdyby jim dala do vínku zbrusunový příval energie, kterou při svých taženích na jihočeskou svatyni následně jaksepatří zúročili. Navzdory vší sympatické snaze Píseckých, již se znovu potýkali s marným střeleckým úsilím, tak v rozmezí pěti posledních minut docílili ještě dvou přesných zásahů, jimiž dosáhli na triumf 1:3 a z pohledu domácích se postarali o poměrně kruté rozřešení jinak rovnoceného zápolení. Jediný gólový zápis hráčů IHC obstaral kapitán Adam Novák.
Starší dorost, 18. kolo, pá 2.3.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Třemošná
1:3
1:0, 0:0, 0:3
Písek: Kříž (Buchta) - Pokorný, Kukla, Pokorný, Kukla, Hora, Řezáč, Kajtman, Lang, Tampier, Brož - Fríd, Šuhaj, Novotný, Novák "C", Přibyl "A", Stauber "A"
Třemošná: Sedláček - Černoch, Tichý, Sedlák "C", Beneš, Matějček, Čada, Soukup "A", Hacaperka - Balín, Šíma "A", Helus, Šibra, Straka, Šiška, Šucha, Morawetz

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy