Starší dorost úspěšný v hledání receptu na překonání rivala z Budějovic

Vydařené vstupy do třetin, využité přesilové hry a velká aktivita v útočném pásmu. Přesně tak zněl obsah stránky zápasové kuchařky, kterou ve svém šestém mistrovském utkání nalistovali písečtí starší dorostenci. Cestu za třemi body jim tentokrát zkřížil výběr HC DDM České Budějovice, který však na jimi uplatňovaný recept nakonec doplatil. Hostující celek sice na mladíky od Otavy v úvodu klání nastoupil pěkně zostra, žlutomodří se ovšem ničeho nezalekli a nebojácně převzali otěže zápasu do svých rukou. V prvním a prostředním dějství nasázeli soupeři shodně po dvou brankách, závěrečná perioda pak posloužila pouze k pečetění výsledku, trefit se tedy postačilo už pouze jednou. Českobudějovičtí do vývoje celého klání promluvili dvakrát, to však bylo na překonání s chutí hrajících domácích málo. Dnešní podnikavé a nápadité prezentování tak po šedesáti minutách hry vyneslo hráčům IHC zasloužené vítězství 5:2.
Starší dorost, 6. kolo, ne 8.10.2017, Zimní stadion Písek
Písek
DDM ČB
5:2
2:0, 2:1, 1:1
Písek: Buchta (Křepela) - Lang, Hora, Kopenec, Kukla, Pokorný, Brož, Tampier, Kroupa - Novotný, Přibyl "A", Novák A. "C", Stauber "A", Šuhaj, Pechlát, Fríd
DDM ČB: Prušák (Vokůrka) - Ruprecht "A", Šimák, Beránek, Brousek, Tejček, Melichar, Michalec "C", Štěcha, Hakl "A", Svoboda, Novák T., Kalaj, Řehoř, Dekret

Úvod utkání režíroval dravý útok hostujícího Hakla, který kromě toho, že na píseckou pětici nastoupil pěkně zostra, zároveň napověděl, že oba celky v následujících minutách upotřebí především rychlé nohy. Domácím poprvé citelněji zatrnulo ve chvíli, kdy českobudějovická desítka svižně přihrávala do předbrankového prostoru, kde číhal připravený Michalec, ten ale posléze smolně promáchl. Písečtí se však ničeho nezalekli a proměnili hned svou první seriózní šanci. Šuhaj poslal od zadního mantinelu přesný pas do středu levého kruhu, odkud parádně zavěsil do protilehlého rohu Matěj Novotný. Od onoho okamžiku se hosté navzdory dobrému začátku spíše upozadili a sledovali, jak kormidlo přebírají hoši od Otavy, kteří najednou jasně diktovali, co se bude hrát. V dobrém rozpoložení byl zcela nepochybně i žlutomodrý Pechlát, jenž se elegantně a s klidem, jako kdyby tak činil každý den, prosmýkl skrze českobudějovickou obranu, která v daný moment připomínala spíše solné sloupy, načež těsně před Prušákem vypálil, jeho rána pak ale byla i s trochou štěstí vyražena pravým betonem. Své druhé branky docílili Písečtí i přes velkou aktivitu až v závěru periody. V dobře rozehrané přesilové hře sice svedli soupeře adekvátně rozhýbat, autor gólu to ovšem vzal zcela z opačného konce. Jakub Kopenec si na pozici pravého beka zpracoval kotouč a nahodil směrem na bránu, jejíž síť se záhy parádně rozvlnila. Domácí tak i díky němu v úvodní dvacetiminutovce splnili svou úlohu a do šaten odcházeli s vedením 2:0 v zádech.

Hráči IHC se na svůj výkon z předcházející periody rozpomenuli velice rychle. Novák na nic nečekal a sjel si podél pravého mantinelu, přičemž moc dobře věděl o Václavu Pechlátovi na druhé straně, jenž se nedal bůh ví jak dlouho přemlouvat a jeho záměr okamžitě podpořil. Hosté se snad ještě zapomněli v šatně, neboť písecký útočník přijal od svého kapitána naprosto nerušeně přesnou přihrávku, kterou už stačilo jen zkušeně uklidit do prázdné klece. Svou šanci ovšem chytili takříkajíc za pačesy obratem i Českobudějovičtí. Jejich první pokus propadl Buchtovi mezírkou mezi betony, odkud to puk bohužel pro ně vzal kolem levé tyče. To však probudilo hněv ve Filipu Ruprechtovi, který se na úkor toho bez váhaní pořádně opřel do své rány z hranice útočného pásma, jež záhy vymetla pravý roh písecké svatyně. Vyjma využité přesilovky tak příkladně demonstroval, jak by měli obránci svému týmu bodově přispívat. Poslední slovo ale stejně řekli domácí, a to pouhou vteřinu před vypršením dalšího trestu hostů. Pokorný mínil překonat Prušáka z bezprostřední blízkosti, což se mu všaak nepodařilo, pročež se vyraženého puku rychle zmocnil Matěj Novotný, který svého kolegu solidárně napodobil a gólmana překonal krásnou přizvednutou střelou. Hokejisté DDM začali být nebezpečnější až v závěru třetiny, kdy se souhra domácího stroje několikrát na pár okamžiků zadrhla, Písečtí nicméně z každé patálie duchapřítomně a s trochou improvizace vybruslili a pro ně příznivý stav 4:1 do zaznění sirény udrželi.

Žlutomodří svým příznivcům rozdávali radost i z kraje třetí periody. Útočnou třetinu obsadili téměř okamžitě, vypracování nějaké dobré příležitosti tak bylo pouhou otázkou času. Své vedení navýšili po doklepnutí vyražené střely, o které se v tu chvílu pokoušeli snad všichni členové před brankovištěm přítomné čety. Interní souboj otavského celku nakonec vyhrál Tomáš Stauber, jenž svou trefou zároveň uzavřel a zakulatil střelecký účet svého týmu. Chuť hrát ale rozhodně neztratil, zanedlouho totiž v poli čaroval znovu, když na sebe stáhl pozornost hostující obrany a adresoval zpětný pas potichu se kradmoucímu Brožovi, jenž tak mohl Prušáka klidně prozkoušet svým bekhendem, brankář hostů ale tentokrát stačil mezeru u své levé tyče včas pokrýt. Herní projev soupeře byl dosud zvláštním způsobem neuchopitelný, v závěr zápasu však ještě zalovil na dně sil a dobíhající minuty zvládl patřičně okořenit. Stav utkání dokázal snížit na 5:2 rozjetý Ondřej Svoboda, jemuž se podařilo si k sobě shrábnout vyražený puk, obskočit si ležícího píseckého gólmana a zakončit do prázdné brány. Spolu s jeho korigujícím zásahem sice najednou začalo přibývat střetů nejrůznější povahy, sami hráči si nenechali ujít jedinou srážku, na úkor čehož se také začaly plnit trestné lavice, na výsledek nedělního zápolení to už ovšem žádný vliv nemělo.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy