Písek prolomil smůlu a slaví výhru

Na led desátého Písku přijel devátý Pelhřimov. Souboje mezi oběma týmy jsou většinou velmi vyrovnané a v dnešním klání tomu nebylo jinak. Domácí po úvodní třetině vedli 5:1, ale Lední Medvědy to nepoložilo a hráli pořád dál. Na vítězství hostů to sice nestačilo, ale dokázali snížit na rozdíl dvou branek. Diváci, kteří zavítali na utkání určitě nelitovali, protože viděli dvanáct branek. Jihočeši tak nakonec porazili svého soka výsledkem 7:5.
2. liga ČR sk. STŘED, 34. kolo, so 17.2.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Pelhřimov
7:5
5:1, 1:1, 1:2
Branky a nahrávky: 11. Turek (Strnad), 12. Volf (Ciboch, Bárta), 12. Rod (Duchoň), 13. Volf (Suda, Bárta), 20. Parýzek (Koupal, Vlk), 37. Hřebíček (Ciboch, Bárta), 46. Urbanec (Koupal, Parýzek) - 1. Port (Marek Hadrava, D.Kasalý), 35. F.Kasalý (Vysloužil), 45. Martin Hadrava (Marek Hadrava), 45. Kaminsky (Vysloužil), 53. Marek Hadrava (Martin Hadrava). Rozhodčí: Micka – Oudes, Vavruška. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 3:1, 4:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 6:4, 7:4, 7:5.
Písek: Kříž (Buchta) – Parýzek "C", Hanus "A", Hřebíček, Suda, Turek, Červinský, Novotný – Hora, Urbanec "A", Volf, Bárta, Ciboch, Koupal, Vlk, Novák, Duchoň, Rod, Strnad.
Pelhřimov: Hlaváč (12.Urban) – Hráček, Port, D. Kasalý "C", Kalenda, Oščádal – F. Kasalý, Zadrážil, Kaminsky, Vrátný, Siřiště, Martin Hadrava, Vysloužil, Marek Hadrava, Čermák.

Hostující mužstvo otevřelo skóre už z první šance. Po tvrdé střele Porta lovil puk ze své klece Kříž. V polovině úvodní třetiny se v rozmezí osmdesáti-osmi vteřin prosadil třikrát Písek. Na 1:1 srovnal Turek, který nahodil na branku Pelhřimova a puk prošel za záda Hlaváče. Další zásah přidal Volf, kterého dobrou nahrávkou našel Ciboch. Hned z další akce se radoval Rod. Po třech rychlých gólech zareagovala střídačka hostů výměnou brankářů. Ledovou plochu ve 12. minutě opustil Hlaváč a nahradil ho Urban. Brankář Ledních Medvědů ještě nebyl pořádně rozchytaný. Toho hned o minutu později využil domácí celek. Druhou trefu v utkání si připsal Volf, kdy mu dobře nahrál Suda. Dvacet jedna vteřin před koncem první části poslal do čtyřbrankového vedení svůj tým kapitán Parýzek. Na tento gól mu nabil přesnou nahrávkou Koupal.

Další změna stavu přišla až v 35. minutě. Pelhřimovu se podařilo snížit. Vysloužil vybojoval kotouč. Nahrál před branku dobře postavenému Filipu Kasalému, který vymetl pavučinku v pravém horním růžku Křížovi svatyně. Písečtí hokejisté reagovali na tuto branku hned další akcí. Ciboch poslal puk Hřebíčkovi. Ten se protlačil až před Urbana a zblízka mu nedal šanci.

Ledním Medvědům se podařilo snížit dvěma rychlými góly ve 45. minutě. Nejprve se mohl radovat Martin Hadrava, kterému nahrál jeho bratr Marek. Z následující příležitosti se dostal k puku Kaminsky a trefil se přesně. O dvě minuty později lovil kotouč ze své sítě znovu hostující gólman. Koupal adresoval přihrávku dobře najíždějícímu Urbanci, který využil přesilovou hru. Poslední branka padla sedm minut před koncem třetí třetiny. Bratři Hadravové se znovu dostali k volnému puku a Marek snížil na rozdíl dvou branek.

Jihočeši tak konečně mohou slavit vítězství po šesti zápasové šňůře porážek. Soupeř z Pelhřimova vyšel v dnešním klání bodově naprázdno.

Ohlasy trenérů

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy