Špatný začátek připravil Písek o šanci bodovat

Ospalý začátek stál Písecké zápas. Totálně nepovedený úvod rozhodl - SKLH Žďár nad Sázavou si vypracoval pohodlný náskok už v první pětiminutovce a potvrdil ho brankou na 0:4 v závěru první třetiny. I když pak snížil David Ciboch, hosté zase odskočili na 1:6. Jihočeši ve třetí třetině korigovali na konečných 3:6 brankami Martina Koupala a Vladimíra Hanuse.
2. liga ČR sk. STŘED, 22. kolo, st 20.12.2017, Zimní stadion Písek
Písek
Žďár nad Sázavou
3:6
0:4, 1:2, 2:0
Písek: Štekr (5. Kříž) – Hanus, Hřebíček, Suda, Herr, Turek, Červinský - Vlk, Doktor, Duchoň, Ciboch, Koupal, Bárta, Medek, Drda, Rod, Sýbek, Volf J.
Žďár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Lojek, Beneš, Marek, Sedláček, Kolda, Štěpánek, Vítek, Pytlík, Kuřítko, Bureš, Jícha, Stehlík, Gregar, Kunstmüller, Střecha, Krupka, Kovářů

Úvodní nápor patřil píseckým hokejistům, kteří v první minutě skoro nepustili hosty k puku. Šanci si však nevypracovali a přišla hororová tříminutovka. Nejprve ve druhé minutě vypálil od modré čáry Gregar a puk přes hráz před Štekrem zaplul pod horní tyč - 0:1. Než se stačil Písek vzpamatovat, založil po buly Žďár další akci, kterou pohotově zakončil aktivní Pytlík - 0:2. Písek pak dostal šanci na snížení v přesilovce, ale chyboval v útočném pásmu, za obranu si najel žďárský Bureš a tváří v tvář Štekrovi zamířil přesně mezi betony - 0:3. To končila teprve pátá minuta a písecký brankář přepustil místo v brankovišti kolegovi Richardu Křížovi. Ten udržel čisté kont do 19. minuty, kdy si do pásma nabruslil z levé strany Vítek, který propálil píseckého brankáře pod rukou. Kotouč se pak došoural za brankovou čáru - 0:4.

Do druhého dějství nastoupili domácí s nelehkým cílem. Začali s vysokým napadáním a tlačili vše do branky. Odměnou jim byl gól na 1:4, který zařídila dvojice Sýbek - David Ciboch. Druhý jmenovaný si před brankou počkal na přihrávku z rohu a nadvakrát překonal ležícího Řehoře. Sympatická snaha Jihočechů se však v další snížení nepřetavila, a tak udeřili opět hokejisté z Vysočiny. Necelých pět minut před druhou pauzou hosté zachytili rozehrávku Písku v obranném pásmu, Pytlík sehrál z mezikruží puk na pravý kruh Štěpánkovi, který ho nekompromisně napálil z voleje pod Křížovu vyrážečku na bližší tyč - 1:5. O třech bodech pak definitivně rozhodl další gól, který plameny stihly do přestávky. V přesilové hře stál na konci ukázkové kombinace Stehlík, který předvedl ukázkovou teč do protipohybu píseckého brankáře - 1:6.

Ve třetí třetině tempo hry hodně opadlo a málokdy připomínalo úroveň druhé ligy. Brankáři na obou stranách kluziště měli vcelku málo práce, i když pár pěkných zákroků museli vytáhnout. V závěrečné třetině si Písek připsal dva četné zásahy, které až ale nemohly změnit nic na bodovém zisku hostů. Ve 47. minutě trefil tísněný Sýbek tyčku, puk jako první dojel Martin Koupal a odražený kotouč zametl do prázdné branky - 2:6. V předposlední minutě pak krásný přesilovkový gól trefil Vladimír Hanus, když zamířil z levého kruhu do pravé šibenice - 3:6.

Ohlasy trenérů

David Míka, trenér Písku: "Na dnešní zápas jsme se připravovali, víme, že Žďár má kvalitní tým. Bohužel rozhodla hned první třetina. Hosté mají zkušené družstvo a dokázali si to pohlídat."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy