Písek ani podruhé nestačil na táborské Kohouty

Písečtí v odvetě atraktivního jihočeského derby s Táborem na domácím ledě nedokázali uspět. Kohouti vyhráli 1:4, když se vedení ujali ze druhé větší šance na začátku zápasu. Postupně se do branky Kadlece trefil Krätzer, Mrkvička, Krátoška a Pechánek. Jediný gól Písku dal Urbanec, který v úvodu zápasu vyrovnal stav utkání na 1:1. Domácí měli polovinu zápasu více ze hry, svou převahu však nedokázali přetavit v gólovou radost. To hosté se v útočné třetině prezentovali efektivněji a využívali velké šance.
2. liga ČR sk. STŘED, 17. kolo, so 26.11.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
1:4
1:2, 0:0, 0:2
Branky a nahrávky: 5. Urbanec (Hřebíček, Vlček) – 4. Krätzer (Blažek, Pechánek), 15. Mrkvička (Kellner, Točík), 46. Krátoška (Březina), 54. Pechánek (Krätzer). Rozhodčí: Hodač, Vavruška, Oudes. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 838. Průběh utkání: 0:1,1:1,1:2,1:3,1:4.
Písek: Kadlec (Brož) – Procházka, Hřebíček, Koutenský, Pokorný, Červinský, Suda, Kozák – Urbanec, Vlček, Suchan, Slavík, Šuhaj, Sýbek, Kepka, Koupal, Drda, Rod.
Tábor: Novák (Klestil) – Havran, Liška, Hlaveš, Tesař, Duben, Dvořák, Raiterman, Kellner, Mrkvička, Točík, Severa, Matušík, Seidl, Kýhos, Březina, Krátoška, Blažek, Pechánek, Krätzer

V dnešním duelu nás čekalo derby mezi velkými rivaly. Na led domácích zavítal dlouho očekávaný soupeř z Tábora. Utkání řídil hlavní rozhodčí Hodač. První střelu měl po minutě hry Sýbek, ale hostující brankář ji pokryl. Na druhé straně zahrozil Tábor, který hned z první větší šance vstřelil branku. Za brankou Kadlece vybojoval puk Blažek, našel volného Krätzera, který poslal Kohouty do vedení. Písečtí se dočkali zaslouženého vyrovnání v přesilové hře. Vlček nahrál Hřebíčkovi, ten poslal do šance Urbance, který přesnou střelou k tyčce překonal Nováka. Do další gólové příležitosti se v sedmé minutě dostal Kepka, ale střelou z blízkosti brankáře nepřekonal. O dvě minuty později se mohl radovat Šuhaj, ale Nováka nedokázal prostřelit.

V desáté minutě hrál Písek další přesilovku. Vedoucí branku mohl dát Sýbek, který vyslal pěknou střelu na gólmana. Bohužel pro domácí jeden z hráčů byl v brankovišti a šance tak nepokračovala. Ve dvanácté minutě se do úniku dostal Vlček se Suchanem. Druhý jmenovaný hráč zkusil na brankáře blafák, ale ten v přesný čas zasáhl.Kohouti se po několika šancích soupeře prosadili v patnácté minutě. Do tandemu se dostal Kellner s Mrkvičkou, který dal gól střelou střelou k levé tyčce. Nakonec tato branka byla vítězná, protože domácí výběr i po několika dalších akcích nedokázal reagovat.

Od další třetiny už trefy přidávali pouze hokejisté od Jordánu. Ve 46. minutě se po velké šanci dočkal gólu Krátoška, který poslal puk mezi betony Kadlece. O tři minuty později mohl ještě zdramatizovat zápas Kepka. Při přečíslení jeli dva na jednoho, ale hostující brankář znovu zachránil svůj tým. Poslední branka padla šest minut před koncem utkání. Gól dal Pecháček, který překonal domácího brankáře střelou nad pravý beton. Snížení mohl zařídit na konci zápasu Vlček. Vyslal tvrdou střelu z blízka, ale brankář Kohoutů puk chytil. Zápas tak nakonec písečtí prohráli výsledkem 1:4. Tábor si tak od břehu Otavy odváží důležitou výhru a cenné body.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: „Dostali jsme špatný gól na 0:1, to jsme nechtěli. Chtěli jsme hrát dobře zezadu, ale ne ustrašeně. Myslím ale, že klukům nemám k výkonu co vytknout. Škoda těch chyb a koncovky. Jeli jsme několikrát do přečíslení. K naší smůle jsme prohráli, i když jsme doma předvedli dobrý výkon. Navíc po druhé třetině odstoupil Urbanec, který si poranil třísla.“

Tomáš Matušík, trenér Tábora: "Jsme rádi za výhru, ale zápas byl hrozně napjatý a měli jsme v něm několik krizových momentů. Musím říct, že Písek hrál výborně, zejména první třetinu. Ani nás to nepřekvapilo, upozorňoval jsem na to už před zápasem. Výborně zachytal Novák, dneska jsme to fakt vydřeli, byla to týmová práce.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy