Poslední domácí zápas roku se vydařil, stejně tak charitativní akce!

Písečtí se ve skvělé atmosféře dočkali prvního vítězství nad Litoměřicemi v sezoně a získali velmi důležité tři body. Účel jistě splnila také charitativní akce, během které napadalo na ledovou plochu totiž opravdu velké množství plyšových hraček. Samotný zápas rozhodla třetí třetina, ve které Písečtí vsítili dvě branky. Vítěznou trefu si připsal Šimon Antončík. Stejný hráč neproměnil na začátku závěrečného dějství nařízené trestné střílení.
1.liga ČR, 34. kolo, so 17.12.2011
Písek
Litoměřice
3:1
1:1, 0:0, 2:0
Branky a nahrávky: 20. Suja (Žovinec, Havran), 54. Antončík (Slavík), 60. Mrkvička (Polodna, Kanov) - 19. Gengel (Drábek, Slížek). Rozhodčí: Kubičík - Poruba, Adamec. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1120. Střely na branku: 43:23. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Písek: Sedláček - Havran, Všetečka, Žovinec, Pavlíček, Lukáč, Kanov - Nouza, Melka, Suja - Antončík, Vaniš, Slavík - Polodna, Šperger, Mrkvička - Ferebauer, Nedorost, Kudrna.
Litoměřice: Přikryl - Martinka, Drábek, Smetana, Boháč, Kříž, Evan, Dudáš, Vobořil - Lenc, Belay, Hašek - Loskot, Slížek, Gengel - Kameš, Šinágl, Kafan - Horčička, Hlusička, Novák.
V úvodu první třetiny si ani jedno z mužstev nedokázalo vytvořit výraznější tlak a k vidění byl bojovný hokej s náznaky šancí na obou stranách. Na konci osmé minuty mohl otevřít gólový účet písecký Slavík. Jeho slibný pokus však Přikryl se štěstím vytáhl z brankové čáry. Písečtí se poté chopili iniciativy a začali udávat tempo zápasu. Na začátku patnácté minuty se v obrovské šanci ocitl Šperger, trefil však jen výstroj hostujícího brankáře. V čase 18:04 využili hosté přesilovou hru, když se z ojedinělé šance prosadil Gengel a hosté se tak ujali vedení - 0:1. Písečtí však neponechali nic náhodě a přibližně za minutu, v čase 19:31, tečoval střelu od modré Suja a domácí se tak mohly radovat z vyrovnání na 1:1. Diváci potom v rámci charitativní akce Hokejové Vánoce zaházeli ledovou plochu plyšovými hračkami, rozhodčí tohoto zápasu proto první třetinu přerušil a nařídil úpravu ledové plochy. První část se tak dohrávala po přestávce. Zbývající půlminutu hráči po přestávce v poklidu dohráli, vyměnily si strany a druhá třetina tak mohla začít.

Druhá perioda začala ve vysokém tempu a po nevyužité šanci píseckého Nouzy mohli vedení na svou stranu strhnout Litoměřičtí. Poté se ve dvacáté páté minutě provinil proti pravidlům písecký obránce Kanov a hosté v této přesilové hře zaveleli k obrovskému náporu. Domácí gólman Sedláček předvedl vynikající zákroky a znemožnil tak hostům gólovou radost. Hráči Písku velký tlak hostů přečkali a začali vyrovnávat hru. Písečtí se dostávali do šancí a Přikryl se ve svém brankovišti opravdu nenudil. Domácí hokejisté však žádnou šanci nevyužili a hráči se tak rozešli do kabin za vyrovnaného stavu 1:1.

Do třetí části utkání vstoupili aktivněji domácí. Hned ve druhé minutě ujížděl sám na Přikryla Antončík, který se díky faulu hostujícího obránce k zakončení nedostal. Rozhodčí proto nařídil trestné střílení. Antončík zkusil bekhendový blafák, ale Přikryl si vedl výborně a nedopustil změnu skóre. Písečtí se tlačili do zakončení a týmu Litoměřic připravovali horké chvilky. V padesáté minutě mohl zvýšit Nouza, nakonec se ale zamotal do kliček a ze slibné šance nakonec nebylo nic. Jihočeši se nakonec přeci jen dočkali gólu. V čase 53:32 uplatnil důraz před brankou Antončík a zimní stadion v Písku mohl jásat podruhé - 2:1. Hokejistům Litoměřic už nezbývalo nic jiného, než vrhnout všechny síly do útoku, písecká obrana jim však nedovolila výraznější ohrožení Sedláčkovy branky. Domácím se podařilo rozhodnout zápas v čase 59:06, když Polodna přihrál před branku volnému Mrkvičkovi, který zblízka uklidil kotouč k levé tyči a zvýšil tak na 3:1. Hosté už na tento úder nedokázali zareagovat a utkání tak skončilo vítězstvím Písku na Litoměřicemi v poměru 3:1.

Ohlasy trenérů

Josef Řeháček (IHC Komterm Písek): Bylo to hodně důležité utkání jak pro nás, tak pro soupeře. To se také projevilo ve hře, především pak v první třetině, kdy obě mužstva působila nervózně. Litoměřice se dostaly v závěru první části do vedení, naštěstí jsme ale dokázali bleskově srovnat, což bylo důležité. Také další průběh utkání byl vyrovnaný. Ve třetí třetině jsme pak točili ve hře pouze tři pětky a chtěli tak trochu pozvednout tempo. To se nám podařilo, dostali jsme soupeře pod tlak a dvěma góly rozhodli zápas. Tři body jsme hodně chtěli a samozřejmě nás moc těší, že je máme.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy