Rebelové potvrdili, že mají nadprůměrně produktivní útok, Písek odjíždí z Kotliny s prázdnou

Písečtí hokejisté by se v případě dnešního úspěchu posunuli na pozice zaručující účast v play-off, bohužel se tak nestalo. Havlíčkobrodští potvrdili, že jejich útok patří k jedním z nejlepších z celé ligy a šest přesných zásahů do písecké brány dnes byly důvodem porážky Písku. V barvách Jihočechů byl nejvíce vidět Vojtěch Mrkvička, který byl u obou branek hostů, připsal si jeden gól a jednu asistenci. Na druhé straně Ladislav Rytnauer zaznamenal hattrick. Písečtí si mohou spravit chuť v sobotu, kdy k Otavě zavítají Piráti Chomutov.
1.liga ČR, 12. kolo, st 12.10.2011
Havl. Brod
Písek
6:2
1:1, 3:0, 2:1
Branky a nahrávky: 3. Stehlík (Štěpánek), 29. Rytnauer (Morava. ), 37. Rytnauer , 37. Knotek (Jelínek), 45. Jonáš (Meidl), 60. Rytnauer (Zábranský, Knotek) - 10. Eberle (Mrkvička ), 51. Mrkvička (Němeček, Šperger). Rozhodčí: Humpolíček - Blaha, Habásko. Vyloučení: 5:9. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2.
Havl. Brod: Neruda (12. Suchan) Šenkeřík, Morava "C", Sova, Protivný, Jelínek, Pavlík "A", Koma - Zábranský, Polodna, Knotek, Jonáš, Semorád, Fiedler, Meidl, Rytnauer, Štěpánek, Stehlík, Kostourek.
Písek: Sedláček - Kolář, Žovinec, Vráblík, Lukačovič, Vaniš, Kanov, Němeček "A", Všetečka - Polodna, Suja, Slavík, Kudrna, Bělohlav, Mrkvička, Šperger, Nedorost, Nouza "C", Ferebauer, Mošovský, Eberle.

1. Třetina – prověření soupeře

Do utkání vstoupili podstatně lépe hokejisté domácího celku, když si hned v úvodu vypracovali celou řadu pohledných šancí, z kterých se ve 3 minutě podařilo ONDŘEJOVI STEHLÍKOVI dotlačit puk za záda bezmocného Sedláčka, a vstřelit tak svůj premiéroví gól v dresu havlíčkobrodských Rebelů – 1:0. Tlak domácích neustal ani po tomto gólu a již o 3 minuty déle měl na holi další gól Milan Kostourek, jeho střela však skončila pouze na levé tyči písecké branky. Písečtí ustáli nájezdy rebelů bravurně, a dokonce se jim podařilo vsítit vyrovnávací gól. Po chybě v rozehrávce vyrazil do protiútoku písecký JAN EBERLE a svou ránou přes obránce Šenkeříka zaznamenal první gól hostí v tomto zápase – 1:1.

Gól se stal jako živou vodou pro hráče píseckého týmu. Po necelých dvou minutách se v pěkné šanci ocitl Mošovský, kterému se puk do odkryté klece dostat nepovedlo. Vzápětí jsme byli svědky střídání gólmanů, jež zavinilo nejspíše zranění brankáře Nerudy. V 16. minutě měli havlíčkobrodští hokejisté k dispozici prestižní přesilovou hru 4:3, ale pro domácí tým bez úspěchu. Dvě minuty před koncem první třetiny se ve velké šanci ocitl Martin Zábranský, ale ani tentokrát se mu nepodařilo překonat výborného Sedláčka, a proto si oba týmy odvezly do kabin remízu 1:1.

2. Třetina – Rebelové se ujímají vedení

Do druhého dějství nastoupily oba celky v poněkud nervóznějším rozpoložení, a mohli jsme vidět celou řadu nepřesností. Vše změnila až přesilová hra Rebelů, která poslala tým z Vysočiny opět do vedení, když si tvrdá rána LADISLAVA RYTNAUERA našla místo pod horní tyčkou Sedláčkovy klece – 2:1. Z domácích náhle spadlo veškeré napětí a chvíli po vsítěné brance zkoušeli opět štěstí v další přesilové hře, nyní však bezvýsledně. Přesilovku si zahráli i hosté, ale sympatickou kombinaci překazil útočný faul Josefa Slavíka.

Ve 35. minutě obdržel čtyřminutoví trest Nedorost a havlíčkobrodští využili početní výhodu doslova na 100 procent. Chvíli před vypršením první dvouminutovky vystihl chybnou rozehrávku Sedláčka LADISLAV RYTNAUER, objel branku a zasunul puk do prázdné klece – 3:1. Netrvalo dlouho a písecký gólman lovil další puk ze své sítě. Po nahození před bránu od JANA KNOTKA si puk do vlastní branky tečuje jeden z píseckých obránců – 4:1. Do konce druhé třetiny se již nic zajímavého nestalo a domácí odjížděli do útrob stadionu s úsměvem na tváři, neboť stav byl po dvou třetinách 4:1 z pohledu Rebelů.

3. Třetina – Rebelové kontrolují

Do poslední třetiny vstoupili Písečtí s jasným cílem, alespoň vyrovnat nepříznivý stav. Hned po 2 minutách hry se jim podařilo vybojovat početní výhodu, ve které ale neuspěli. Rebelové na nic nečekali a ve 45. minutě se po tvrdé ráně z hole Václava Meidla podařilo pohotově dorazit DAVIDU JONÁŠOVI, který tak zvýšil náskok domácího týmu – 5:1.

Hosté se však ještě nevzdali a v 51. minutě se jim podařilo snížit, když Němečkovu střelu pohotově tečoval VOJTĚCH MRKVIČKA, a udržel tak alespoň malou naději na možné vyrovnání – 5:2. Závěr zápasu tedy do určité míry patřil Písku, který neustále zaměstnával havlíčkobrodskou obranu a gólman Suchana. V 55. minutě si vybojovali přesilovou hru, která však stejně jako ty předchozí zůstala nevyužita. Do konce zápasu chybělo pouze 18 sekund, když se podařilo LADISLAVU RYTNAUEROVI zkompletovat hattrick – 6:2. Favorizovaní Rebelové tak vítězí nad týmem IHC KOMTERM Písek v poměru 6:2 a připisují si velmi důležité 3 body do prvoligové tabulky.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy