Hrůzostrašná první třetina stála Písecké všechny body

Písečtí hokejisté ani potřetí za sebou na body nedosáhli. V Kadani byla na vině především zpackaná první třetina, ve které Jihočeši celkem čtyřikrát inkasovali. Vysoké manko dokázali hráči Písku ztenčit na polovinu, více se jim ale nepodařilo. Zápas tak dospěl do závěrečné sirény za stavu 4:2. Katem hostů se paradoxně stal ex-písecký Vladimír Novák, který zaznamenal dvě branky.
1.liga ČR, 7. kolo, st 28.9.2011
Kadaň
Písek
4:2
4:0, 0:2, 0:0
Branky a nahrávky: 5. Novák, 9. Stehlík (Rohan), 12. Mazanec (Chlouba), 20. Novák (Schmidt) - 25. Nouza (Kotrla, Němeček), 29. Polodna. Rozhodčí: Kubičík - Kašík, Wesley. Vyloučení: 9:10. Využití: 1:1. Diváci: 320. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
Kadaň: Jarina - Schmidt, Vojta, Mazanec, Trefný, Szakal, Révay, Malínský, Zmeškal - Fiala, Mikšovic, Bursík - Ton, Diviš, Novák - Stoklasa, Charousek, Davídek - Rohan, Chlouba, Stehlík.
Písek: Přikryl (12. Sedláček) - Kolář, Němeček, Parýzek, Lukáč, Všetečka, Kanov, Bača – Bělohlav, Nouza Kotrla – Eberle, Šperger, Mrkvička – Suja, Luňák, Polodna – Ferebauer, Vaniš, Kudrna – Mošovský.
Po počáteční oťukávané, kdy si ani jeden z týmů nepřipravil slibnou šanci k zakončení, dostali domácí výhodu přesilové hry při vyloučení píseckého Ferebauera. Kadaň byla sice hodně na puku, ale nevytvářela si příliš mnoho střeleckých šancí. Početní výhodu však dokázal zužitkovat 3 vteřiny před návratem Ferebauera Vladimír Novák – 1:0. V zápase se hodně vylučovalo, trestoměřiči se měli co ohánět. Druhou branku si Kadaň připravila ve vlastním oslabení, padla však až 2 vteřiny po návratu Malinského z trestně lavice. Tomáš Rohan zachytil rozehrávku hostí, přihrál na Jana Stehlíka a ten dělovkou z pravého kruhu propálil vše co mu stálo v cestě 2:0.

Domácí byli po vstřelení této branky při chuti, písecká obrana nestíhala a Přikryl se v brankovišti oháněl seč mohl. Ve 12.minutě však kapituloval potřetí. Roman Chlouba poslal puk na modrou a Martin Mazanec přesnou střelou těsně pod horní tyčku rozradostněl domácí publikum 3:0. Kadaň v obraně dost faulovala a dala tak Písku v 1.třetině možnost hrát celou minutu v 5 proti 3. Hráči od Otavy se trochu zmátořili, ale docílit branky se jim nepodařilo. To na druhé straně se blýskalo! Na 4:0 završil skóre prvního dějství Vladimír Novák.

Kadaň měla po první třetině Písek jasně na lopatě avšak místo navyšování náskoku polevila, soupeř vycítil šanci a to mělo za následek faulování ze strany domácích. Písek hrál velkou část druhé třetiny v 5 proti 3 a dokázala obranu Kadaně ubruslit. Na 1:4 z pohledu týmu od Otavy snižoval střelou na lapačku Tomáš Nouza. Kadaň v následné přesilové hře svou možnost nevyužila, opět polevila a Písek znovu trestal. Na 4:2 překonal Jarinu v domácí brance po pěkné samostatné akci Stanislav Polodna. Ve zbytku třetiny měla více ze hry Kadaň, ale jen a pouze proto, že se na trestné lavici střídali víc Jihočeši než tým ze severu.

Na začátku poslední třetiny se oba celky vrhly do útoky, hrál se vcelku pohledný hokej, kde vynikali svými zákroky především brankáři. V gólové příležitosti se na jedné straně ocitl Suja, v zápětí atakoval Sedláčka na druhé straně Bursík. Od 46. minuty začali domácí spíše bránit, vyhazovali puky ze svého obranného pásma a věnovali se především defenzivě, držení puku na svých holích.

Další možnost na snížení měl v 52.minutě hostující Nouza, ale Jarina svůj tým podržel. Písek byl v této fázi zápasu lepší, Kadaň totiž jen vyhazovala puky, narozdíl od hostujícího celku, který se snažil kombinovat. Kadaňská taktika však slavila úspěch a Písek měl velké problémy dostat se vůbec do útočného pásma. Písek se dostal do dvouminutové defenzivy díky vyloučení Parýzka, Kadaň si však větší gólovou příležitost nedokázala vytvořit. Možnost snížit skle dal píseckých hráčům v 58.minutě domácí Vojta, když vyfasoval menší trest za zdržování hry. Jenže po minutě neudržel nervy na uzdě Všetečka, putoval také za katr a tím zhatil šance Písku na snížení či vyrovnání. Zápas tak skončil díky gólové smršti z 1.třetiny vítězstvím domácího celku.

Ohlasy trenérů

Milan Stárek (IHC Komterm Písek): V první třetině jsme dostali 4 góly a to rozhodlo celý zápas. Od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, srovnat skóre už jsme však bohužel nezvládli, šance jsme na to měli, ale nedokázali jsme využít přesilovky 5 na 3. Nesmíme dostávat během jedné třetiny 4 branky, tohle se nám stalo už podruhé a musíme na tom rozhodně zapracovat.

Mikuláš Antonik (SK Kadaň): Z naší strany byla výborná první třetina. Hráči výborně bruslili, soupeře přehrávali ve všech směrech a dali jsme 4 branky. Jenže v druhé třetině se nám vytratil pohyb, Písek se dostal dvěma brankami do hry a začal být velmi nepříjemný. Navíc začal bruslit a my chvílemi nevěděli kam dřív skočit, protože jsme nedodržovali předem stanovenou taktiku. Před třetí třetinou jsme k tomu řekli hráčům své a jen bojovností a zarputilostí jsme si výsledek uhájili.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy