Tři využité přesilovky rozhodly, že body zůstaly ve Znojmě

Písečtí hokejisté odešli z dalšího prvoligového střetnutí bez bodů. Tentokrát byli nad jejich síly hráči Znojma. Na branku čekali diváci až do třiatřicáté minuty, kdy šli domácí do vedení. Ve druhé třetině přidali ještě jednu branku a do rozhodující části si Orli odnášeli dvoubrankové vedení. Písek vrátil do hry Vladimír Stejskal, který byl bohužel jediným střelcem našich hokejistů. Znojemští dokázali ke dvěma brankám přidat další dvě a nakonec tak vítězí poměrně přesvědčivě 4:1. Na vítězství Orlů se nejvíce podílely přesilové hry. Znojemští hokejisté dokázali skórovat hned třikrát v početní výhodě.
1.liga ČR, 8. kolo, so 9.10.2010
Znojmo
Písek
4:1
0:0, 2:0, 2:1
Branky a nahrávky: 33. Lattner (Podešva, Vrba), 38. Beroun (Hrňa, Štach), 55. Orsava (Rangl, Plášek), 58. Plášek (Orsava) - 46. Stejskal (Ježek, Šulčík). Rozhodčí: Smitka - Lučan, Svoboda. Vyloučení: 5:8. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1364. Střely na branku: 43:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Znojmo: Horčička - Kolafa, Štach, Pláněk, Kania, David, Klimeš, Rangl, Lattner - Plášek, Haman, Orsava, Hrňa, Hradecký, Beroun, Havlík, Říha, Staněk, Rachůnek, Podešva, Vrba.
Písek: Hrubec - Procházka P., Vráblík, Výborný, Mazanec, Novák P., Vomela - Polodna, Slavík, Kellner, Kopecký, Kudrna, Ježek, Suja, Dragoun, Novák V., Stejskal, Ferebauer, Šulčík, Mošovský.

Aktivněji do dnešního zápasu vstoupili, i díky brzké přesilové hře, hosté. Hned v úvodu hry několikrát vyzkoušeli Horčičkovu pozornost, ale brankář domácích byl pozorný. Na druhé straně zahrozil především Tomáš Vrba, který zblízka orazítkoval jen hruď píseckého gólmana. V polovině první třetiny byli krátce po sobě vyloučeni dva hostující hráči, a domácí tak měli výhodu dvojnásobné přesilovky, avšak ani v té se nedokázali prosadit přes pečlivou obranu Píseckých. Ojedinělý výpad hostů téměř zaskočil nepřipravené Orly, ale Dragoun svou přihrávkou nenašel ideálně postaveného Mošovského.

První perioda byla poznamenána častým vylučováním hráčů a v podobném trendu se pokračovalo také v té druhé. Tentokrát už ale hráči početní převahy dokázali využívat. Jako první byl úspěšný znojemský Jan Lattner 1:0, který zužitkoval přesnou příhrávku Podešvy. Orlům narostla křídla a krátce po sobě se ve vyložených šancích blýskli Rachůnek a chvíli po něm Jakub Orsava. Hosté nevěděli, kam dřív skočit. Druhou početní výhodu Znojemských využil Jiří Beroun 2:0, jenž zcela neobsazen prostřelil Hrubce. Znojemský náskok mohl ještě navýšit Havlík, který měl před sebou téměř prázdnou branku, ovšem nedokázal přesně zakončit.

Trest pro domácí přišel za pár minut, kdy se Písek dočkal snížení. Ondřej Ježek vyhledal ideální přihrávkou osamoceného Vladimíra Stejskala 2:1, který se nemýlil a donutil Horčičku poprvé v dnešním zápase inkasovat. Očekávaný tlak hostů ale nepřišel, jejich časté vylučování je sráželo na kolena.

Naopak na znojemské straně už se mohlo začít pomalu oslavovat po přesné ráně Jakuba Orsavy 3:1, který nedal Hrubcovi sebemenší šanci. Písecké trápení ještě prohloubil čtvrtý gól v jejich síti, o který se postaral po Hamanově přihrávce Karel Plášek 4:1, pro něhož to byl první gól v této sezóně.

Po šedesáti minutách tak mohlo vítězství oslavovat domácí Znojmo. I přes zdánlivě jasný výsledek, však průběh zápasu až tak jednoznačný nebyl. Hosté ovšem dopláceli na svá častá vyloučení, a tak si vlastní vinou podráželi nohy.

Ohlasy trenérů

Milan Kastner (Znojmo): Musím říct, že soupeř byl velice houževnatý. My jsme první třetinu měli trochu problémy přecházet střední pásmo, ale díky přesilovkám jsme ten zápas dneska zvládli. Je to v pořadí čtvrtý zápas, který jsme vyhráli. Je to důležité pro naše sebevědomí a psychiku.

Rudolf Suchánek (Písek): My jsme nehráli špatně, když to bylo pět na pět. Měli jsme hodně moc vyloučených. Znojmo dalo tři góly v přesilovce. Myslím si, že deset vyloučených hráčů za zápas je hrozně moc. Docházely nám síly. Když jsme dali kontaktního góla na 1:2, tak jsme udělali další hloupý faul, Znojmo dalo branku a to rozhodlo celý dnešní zápas.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy