Lídr soutěže potvrdil v Písku své kvality

Písečtí hokejisté mají za sebou další utkání proti favoritovi první ligy, proti Chomutovu. Severočeši od prvních minut naše hokejisty jasně přehrávali a Písek se dostával do šancí jen ojediněle. Po dvou třetinách skóre narostlo na 0:4. Ve třetí části sice domácí svou hru zlepšili a dokázali si vytvořit několik stoprocentních šancí, ovšem ani jednu nedokázali přetavit v gól. Nakonec zvítězili hráči Chomutova 5:0. Písek se o nápravu pokusí v sobotu, kdy přijedou na led Znojma.
1.liga ČR, 7. kolo, st 6.10.2010
Písek
Chomutov
0:5
0:1, 0:3, 0:1
Branky a nahrávky: 11. Kraft, 29. Jíra (M. Procházka), 32. Prošek (Davídek, Benda), 40. Kraft (Pulpán), 57. Jíra (Kraft, Benda). Rozhodčí: Vampola - Dřínovský, Chocholouš. Vyloučení: 5:4, navíc Stejskal (PIS), 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 1042. Střely na branku: 33:39. Průběh utkání: 0:0, 0:5.
Písek: Jágr – Mazanec, Vomela, P. Procházka, Vráblík, P. Novák, Výborný, R. Procházka, Jank – Dragoun, Bláha, Polodna – Kudrna, Ferebauer, Stejskal – Suja, Ježek, V. Novák – Šulčík, Slavík, Kellner.
Chomutov: Hanuljak - Pulpán, Havíř, Grof, Brňák, Pavlas, Prošek, Kuběna, Benda – Jíra, Kraft, Selingr – Zucker, Skořepa, M. Procházka – Davídek, Sikora, Hluchý – Kůs.
V první příležitosti se ocitnul Pavlas, který zkusil štěstí od modré čáry, písecký brankář jeho pokus zastavil vyrážečkou. V polovině čtvrté minuty hrály oba týmy ve čtyřech, více prostoru na ledě ovšem nikdo nedokázal využít. O dvě minuty později se pěknou střelou prezentoval Havíř, Jágr dokázal kotouč s menšími potížemi zkrotit. Ve stejné pozici se za dvě minuty ocitnul Benda, domácí brankář sklapnul betony včas. V desáté minutě se domácí poprvé dostali do náporu, ze které vyplynula jedovatá střela Šulčíka, Hanuljak si jeho střelu pohlídal lapačkou. V čase 10:28 Chomutov otevřel skóre. Po vyhraném buly se ke střele dostal Milan Kraft, který zavěsil kotouč pod horní tyč, 0:1. O dvě minuty později měli hosté možnost skóre navýšit, ovšem Jágr kotouč za svá záda nepustil. V osmnácté minutě měl střelec jediné branky obrovskou příležitost, jeho tvrdou střelu z mezikruží Jágr vyrazil ramenem. V závěru první části měli domácí největší příležitost, jmenovitě Ferebauer, který tečovat puk těsně před Hanuljakem, ten však předvedl výborný zákrok.

Úvodní třetina byla jasně v režii Chomutovských. Po většinu času se hrálo v obranném pásmu domácích, písecký brankář však kapituloval jednou. Domácí mohli v samotném závěru srovnat, Frebauer však Hanuljaka nepřekonal.

I ve druhé třetině začali aktivněji hokejisté Chomutova, Jágr však všechny kotouče pochytal. Nápor hostů navíc ve dvacáté čtvrté minutě umocnila další přesilová hra. Půlpán střílel z mezikruží, domácí brankář vytěsnil touš špičkou betonu. Tlak Chomutovských se stupňoval, gól byl na spadnutí. Hosté se dočkali v čase 28:26. Střelu Milana Procházky lehce tečoval Petr Jíra a nepříliš razantní střela nakonec skončila v písecké bráně, 0:2. V čase 31:50 Roman Prošek napřáhnul z vrcholu kruhu a jeho střela zapadla přesně k levé tyči, 0:3 O dvě minuty později se sám před brankářem zjevil Davídek, Jágr rychlým přesunem zabránil další pohromě. Ve třicáté sedmé minutě zatrnulo celému stadionu, když na ledě ležel zraněný Slavík a objevila se i krev, domácí hráč nakonec odbruslil „po svých“. V čase 39:33 vedli Chomutovští už o čtyři branky. Milan Kraft inkasoval ideální přihrávku mezi kruhy a polovysokou střelou zaznamenal druhý gól v dnešním zápase, 0:4.

Druhá perioda se nesla v režii Chomutovských, o čemž svědčí i výsledek druhé třetiny, 0:3. Do třetí části si tak favorit odnášel solidní čtyřbrankové vedení.

Na začátku třetí třetiny zatrnulo Chomutovským po nezaviněné srážce Vladimíra Nováka s Hanuljakem. Ve čtyřicáté páté minutě ujížděl po křídle Stejskal, který se však své šance zaleknul a jeho zakončení nebylo přesné. O chvíli později uniknul hostující obraně Vladimír Novák, po jeho střele kotouč těsně minul pravou tyč Hanuljakovy brány. V polovině třetí periody střílel od modré čáry Mazanec, chomutovský brankář byl však i při této šanci domácích bezchybný. V padesáté třetí minutě opět uniknul hostujícím obráncům Vladimír Novák, klička do bekhendu se domácímu hráči nepovedla, ale byl faulován, rozhodčí však nenařídil trestné střílení. V padesáté čtvrté minutě nabídli Chomutovští domácím přesilovou hru pět na tři. Hanuljak prokázal ocelové nervy a všechny pokusy píseckých hráčů zlikvidoval. V čase 56:19 předvedli Chomutovští hru kočky s myší. Přesilovkovou formaci zakončil do prázdné brány Petr Jíra, 0:5. Chomutovští hokejisté si své pětibrankové vedení do konce utkání v poklidu pohlídali.

Utkání tedy skončilo jednoznačným výsledkem 0:5. Dvě třetiny se de facto hrálo na jednu bránu. Ve třetí třetině Písečtí svou hru zlepšili, ale Hanuljak byl dnes ve skvělé formě a nepustil za svá záda ani jeden kotouč. Tři body tedy putují do Chomutova.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek (trenér Písku): Myslím si, že byl jasně vidět rozdíl třídy mezi soupeři. Hosté měli výborného gólmana a hráli velice dobře dopředu. Asi dvakrát jsme jeli sami na bránu, ale góla jsme prostě dát nemohli. Zápas asi nebyl pro oko diváka příliš pohledný, za to bychom se chtěli příznivcům omluvit.

Jaroslav Liška (trenér Chomutova): Zápas jsme měli od začátku pod kontrolou. Výsledek tedy odpovídá předvedené hře. Přijeli jsme do Písku v roli favorita a dvou úlohu jsme dokonale potvrdili. Na druhou stranu jsme měli na hokejce už v první části řadu brankových šancí a mohli jsme o svém vítězství rozhodnou daleko dříve, než tomu nakonec bylo. Velice dobře jsme sehráli oslabení 3 na 5, byli jsme aktivní a nedovolili jsme soupeři křížné přihrávky.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy