Písečtí prohrávali o dvě branky, nakonec však v prodloužení dokázali vyhrát!

Také ve třetím ligovém utkání Písečtí brali body. Úvodní venkovní duel s táborskými Kohouty ale nezačal pro písecké mužstvo nejlépe a po dvou trefách Kupce vedli Táborští ve třinácté minutě o dvě branky. Ještě před první pauzou ale Písečtí dokázali vstřelit kontaktní branku, o kterou se postaral kapitán Bláha a poté v prostřední části dorovnal skóre v přesilovce Pavel Procházka. Vypjatá třetí část utkání branku nepřinesla a v následném prodloužení střelou o horní tyčku zaznamenal druhý bod pro IHC David Míka. Druhá liga pokračuje pro písecký výběr v sobotu, kdy se u Otavy představí Trutnov.
2.liga ČR, 3. kolo, st 24.9.2008
Tábor
Písek
2:3p
2:1, 0:1, 0:0 - 0:1
Branky a nahrávky: 9. Kupec (Škulina), 13. Kupec (Trieb) - 16. Bláha (Svoboda, Míka), 25. Procházka P. (Bláha, Novák), 62. Míka. Rozhodčí: Nečas - Krátký, Špůr. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Tábor: Kučera - Kanov, Klimeš, Škulina, Heršálek, Zíb, Procházka, Suchánek, Trieb, Voříšek, Mařík, Kocar, Ficek, Kupec, Hraňo, Matušík, Květoň, Mrkvička, Pechánek, Žižka, Novák
Písek: Pinkas - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Martinka, Procházka P., Kříž, Procházka F., Bílek - Bláha, Míka, Stropnický, Mošovský, Hovora, Slavík, Ježek, Vondřich, Novák, Gába, Novotný, Nikodem

Od samého počátku nabralo utkání velmi svižné obrátky. Nakonec se štěstí naklonilo na stranu domácích v deváté minutě z dorážky skóroval Kupec - 1:0. Písečtí se ovšem nechystali zápas vzdát a tak hra i nadále pokračovala ve svém tempu. Pinkas v bráně zlikvidoval další nebezpečné akce soupeře, nestačil zastavit až Kupce, který se podruhé trefil po nahrávce Trieba a zvýšil tak na 2:0. V šestnácté minutě své zkušenosti ukázal písecký kapitán Milan Bláha, který po nahrávce Svobody a Míky snížil stav na 2:1 a vrátil tak svůj tým do hry o vítězství. Přesilovku domácích přerušila první přestávka.

Druhá část utkání se nesla v duchu předchozí dvacetiminutovky. Tentokrát ovšem přebrali iniciativu písečtí a v pětadvácáté minutě se svou trefou od modré trefil Pavel Procházka, kterému k jeho třetímu letošímu gólu dopomohli Bláha a Novák - 2:2.

V poslední třetině odstartoval Ondřej Ježek v dvaačtyřicáté minutě šňůru píseckých vyloučení, která se táhla až do konce třetiny. Hra se přelévala ze strany na stranu, ani jeden tým nechtěl přenechat vítězství svému soupeři a všichni muži opravdu bojovali. Vítěz ovšem nebyl znám ani po šedesáti minutách.

Po krátké přestávce odstartovalo prodloužení. Táborší fanoušci hlasitě podporovali svůj tým. Písečtí hráli oslábení, ale jejich bojovná nálada neochabla. V oslabení tři na čtyři se tak trefil nádhernou střelou David Míka a spustil tak velkou radost hostujícího týmu, který z Tábora odjel s dvěma zaslouženými body.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: „Rozhodně bych chtěl mužstvo pochválit, protože podalo velmi dobrý výkon. Samozřejmě se také objevily ve hře fáze, které nebyly úplně ideální, brzy jsme dostali branku v oslabení a chvíli poté další. Situace nebyla dobrá, nicméně jsme dokázali vyrovnat a vstřelit rozhodující branku v prodloužení. Hráčům bych chtěl poděkovat, rvali se o vítězství až do konce a to se jim podařilo.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy