Trefy kapitána a obránců vynesly tři body

Úvodní tři body v novém roce získali hokejisté IHC Písek hned napoprvé. Podle předpokladů přehráli desátý tým ze skupiny Západ Roudnici 7:3 a udrželi si svoji třetí pozici ve skupině Střed před dotírajícím Milevskem. Po vyrovnané první třetině Písečtí přetlačili soupeře ve druhé i třetí části vždy o dvě branky, a to zásluhou především tref čtyř obránců. Účet zápasu otevřel dvougólový kapitán Milan Kořánek, o další puky v brance Roudnice se postarali útočník Řehoř a beci Procházka, Svoboda, Burkoň a Hauer, pro něhož to byla v této sezoně první trefa a hned s přívlastkem vítězná.
2.liga ČR sk. STŘED, 23. kolo, ne 6.1.2008
Roudnice
Písek
3:7
1:1, 0:2, 2:4
Branky a nahrávky: 5. Žemlička (Kosejk), 49. Zuziak (Sladký, Kosejk), 53. Šrek (Kosejk, Zuziak) - 15. Kořánek (Míka), 30. F. Procházka, 39. Burkoň (Hovora), 41. Hauer (Hovora, Kořánek), 48. Řehoř (Kořánek, Míka), 55. Kořánek (Burkoň, Řehoř), 60. Nikodém (Svoboda, Burkoň).
Roudnice: Davídek (od 55. min. Kareš) - Šrek, Kosejk, Woš, Zenk, Tůma - Sailer, Žemlička, Vaněček - Mouka, Zuziak, Sladký - Pištěk, Hnátek, Neč
Písek: Pinkas - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Procházka, Hauer - Míka, Hovora, Řehoř, Mikeska, Nikodém, Vondřich, Mošovský, Kořánek, Filipi, Kašpar, Novák.
V prvních minutách zápasu bylo vidět, že se obě mužstva oťukávají, protože nevědí, co od sebe očekávat. V páté minutě hrála Roudnice přesilovou hru pět na tři, Milan Kosejk přihrál puk Richardu Žemličkovi, který se nacházel na straně kluziště, nahodil kotouč na Pinkase, od kterého doputoval až za jeho záda. Domácí tak překvapivě vedli 1:0. V dalším průběhu si oba týmy vytvořily další šance, ale oba gólmani byli pozorní. Vyrovnání přišlo v patnácté minutě, kdy se po chybě obrany domácích trefil v přesilové hře pět na čtyři Milan Kořánek. Po skončení první části tak na ukazateli skóre svítil stav 1:1. Převahu měli v první části hosté, ale nějaké dobré příležitosti si vytvořil i roudnický tým, dobrý výkon navíc předváděli Petr Davídek i hostující Michal Pinkas.

Ve dvacáté čtvrté minutě spěchal na Davídka osamocen hráč hostí, za záchrannou brzdu zatáhl Milan Kosejk, který hráče Písku zahákoval, ten nezakončoval a tak sudí Lacina správně nařídil trestné střílení, ale Petr Davídek dokázal nájezd chytit, a tak nadále zůstával nerozhodný stav. Smolný okamžik pro domácí tým přišel ve třicáté minutě, kdy jeden z hráčů Písku slabě nahodil puk na branku, ale před Davídkem stihl puk ještě tečovat hostující Filip Procházka, roudnický gólman tak zůstal bez šance a domácí smolně prohrávali 1:2.

Krásný hokejový moment zejména pro příznivce Písku přinesla třicátá devátá minuta, Radek Hovora přihrál puk na modrou čáru Tomáši Burkoňovi, ten vyslal na branku Roudnice dělovku, která skončila v horním rohu branky, bezmocný Petr Davídek tak kapituloval potřetí. Po druhé třetině se tak hostující tým ujal vedení 3:1. Písek byl sice lepším týmem, ale velmi dobré střelecké příležitosti si vytvořil i tým Roudnice, ale oba gólmani podávali velmi dobrý výkon a více puků za svá záda nepustili.

Poslední třetina začala pro Roudnici nejhůř jak jen mohla, ihned v první minutě ve vlastním oslabení čtyři proti pěti vyslal dělovku do horního roku Davídkovy branky hostující obránce Lukáš Hauer, Písek tak vedl již 4:1. V čtyřicáté osmé minutě hrál Písek přesilovou hru pět na tři, v níž vstřelil pátou branku hostů Jan Řehoř. V čtyřicáté deváté minutě hrála Roudnice oslabení, puk se po ose Jan Sladký a Milan Kosejk dostal k Petru Zuziakovi, ten si najel do útočného pásma a propálil Pinkase, stav utkání tak byl 2:5. V padesáté třetí minutě dostal domácí tým možnost hrát přesilovou hru pět na tři, Petr Zuziak přihrál na modrou Milanu Kosejkovi, ten našel rovněž na modré stojícího Pavla Šreka, ten vystřelil puk tvrdou ranou, puk se zastavil až v brance za zády Pinkase, Písek tak vedl již pouze o dvě branky a zdálo se, že by ze zápasu ještě mohlo být drama.

V padesáté páté minutě zachybovala roudnická obrana, na branku Davídka se sám rozjel Milan Kořánek, který puk suverénně zasunul za záda gólmana Roudnice, Písek tak opět vedl o tři branky a bylo jisté, že je o osudu utkání rozhodnuto. Po této brance odešel na střídačku Petr Davídek a do branky se postavil Daniel Kareš. V poslední minutě zápasu hrál hostující tým přesilovou hru pět na čtyři, v níž vstřelil poslední branku Libor Nikodém po nahození Jiřího Svobody. Písek tak dnes v Roudnici podle očekávání zvítězil 7:3.

Ohlasy trenérů

Jan Rybáček, trenér Písku: Řekl bych, že to bylo utkání průměrné úrovně, v němž jsme předvedli několik pěkných akcí. Utkání ale pro nás mělo smolný začátek, protože jsme dostali první gól, který byl po odrazu vlastní. Po krásné akci se nám ale podařilo v první třetině vyrovnat. Ve druhé třetině jsme soupeři odskočili o dva góly. Ve třetí jsme výsledek kontrolovali a přidali další branky, ale nevyhnuli jsme se okénkům v obraně, z nichž jsme inkasovali dva góly. S výsledkem zápasu můžeme být přesto spokojeni. V den zápasu vypadli ze sestavy nemocní Marek Vokatý a Petr Kica, takže jsme nastoupili jen s pěti obránci a jedenácti útočníky. Zápas odchytal Michal Pinkas, Filip Kubiš si plnil školní povinnosti.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy