Písečtí se v baráži stále bodově nechytili

Ani na třetí pokus nedosáhli hokejisté IHC Písek na první barážový bod a potřetí za sebou prohráli, tentokrát 3:5. Brňané je v hale Rondo přivítali v první třetině tříbrankovou sprškou, z které se hosté jen ztěží v dalším průběhu oklepávali. Poté již Písečtí pouze korigovali - brankáře Techniky Kubeše se jim podařilo pokořit třemi brankami, ale bohužel mezitím sami inkasovali další dva góly. Hrdinou večera se stal domácí útočník Sedláček, který v utkání vstřelil tři branky. Branky Písku vstřelili David Míka, Vladislav Kubeš a Filip Procházka.
Ve druhém utkání 3. kola baráže porazili Rebelové v prodloužení prostějovské Jestřáby 5:4 po prodloužení. Ve čtvrtém kole mají Písečtí volno, další zápas odehrají za čtyři dny na domácím ledě právě s Jestřáby.
2.liga ČR sk. STŘED, baráž, pá 17.3.2006
Technika
Písek
5:3
3:0, 1:1, 1:2
Branky a nahrávky: 10. Sedláček, 14. Haluza (Petlák), 20. Sedláček (Haluza, Petlák), 24. Habrovec (Strýček, Sedláček), 47. Sedláček (Haluza) - 22. Míka (Kořánek, Svoboda), 46. Kubeš (Pavel Procházka, Gajovský), 57. Filip Procházka (Kořánek, Štefan).

Rozhodčí: Souček - Dančišin, Matějček.
Vyloučení: 7:7.
Využití: 2:2. V oslabení: 0:0.
Diváci: 1100.
Střely na branku: 36:34.

Technika: Kubeš (Žurek) - Petlák, Elsner, Burian, David, Habrovec, Strýček, Kello - Jelínek, Malkus, Šebek, Benýšek, Sedláček, Haluza, Hubáček, Krupička, Špok, Hladký, Huňař
Písek: Pinkas, od 20. min Kubiš - Veselý, Svoboda, Procházka P., Neckář, Procházka F., Peroutka, Procházka M. - Kořánek, Míka, Řehoř, Kubeš, Mikeska, Květoň, Holec, Kašpar, Pošmourný, Štefan, Gajovský
Hned ve třetí minutě utkání dostali hosté výhodu minutové dvojnásobné přesilovky, ale ukazatelem skóre nehnuli. Stejně dopadlo i první oslabení na straně Písku, druhé již ale hráči Techniky proměnili ve vedoucí branku. Na svůj hattrick si první trefou zadělal bývalý útočník Komety Sedláček, který využil závaru před brankou a poprvé překonal píseckého Pinkase. I o druhý gól Brňanů se postarali o 4 minuty později členové prvního útoku, tentokrát však střelce Sedláčka zastoupil přesnou střelou mezi gólmanovy betony Haluza. Hosté se potom usadili v pásmu soupeře se snahou obrátit vývoj zápasu, leč Technika hrála zodpovědně dozadu a k mnoha šancím Jihočechy nepouštěla. Navíc se jí podařilo z brejkové situace vstřelit hostům do šatny třetí branku, situaci tří na dva zakončil po ukázkové kombinaci Sedláček.

S Pískem to nevypadalo dobře, do druhé třetiny však trenéři postavili do písecké svatyně Kubiše a doufali ve zvrat. A opravdu – dočkali se brzkého zkorigování stavu, kdy David Míka blafákem přelstil brankáře Techniky Kubeše a upravil na 3:1. Bohužel odpověď domácích přišla velmi rychle a razantně v následné přesilovce. Po dvou minutách od Míkovy branky propálil od modré vše, co mu stálo v cestě, domácí obránce Habrovec a vrátil Technice tříbrankové vedení. To vydrželo až do druhé přestávky, protože oba týmy nebyly schopny připravit si v početní výhodě výraznější příležitost. Výjimkou byly snad jen pokusy Veselého a Pošmourného, ale ty jen nechaly vyniknout domácího brankáře Kubeše.

Třetí dějství zahájil zahozenou příležitostí bývalý hráč Písku Malkus, který sám před Kubišem mířil mimo. To písecký útočník Vladislav Kubeš byl na druhé straně úspěšnější, prodral se obranou a prostřelil svého jmenovce v sestavě Techniky. Zdramatizování zápasu však odmítl za moment střelec večera Sedláček, který svoji třetí branku načasoval na pravou chvíli a zasadil hostům další tvrdou ránu. Písečtí ale zbraně nesložili a gólman Kubeš by to mohl jistě potvrdit, přestože se nijak výrazněji nenadřel. S pokusy Květoně, Neckáře, Míky či Gajovského si poradil. Překonal ho až v 57. minutě při přesilovce přesnou ranou obránce Filip Procházka. Poté se ještě Písečtí pokusili o zázrak, Brněnští pro něj ale neměli příliš pochopení a dvojbrankové vedení bezpečně udrželi.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy