Havlíčkův Brod jezdí do Písku vyhrávat...

Havlíčkovu Brodu se u Otavy tradičně daří, i poslední domácí zápas s ním Písek prohrál - v prodloužení 3:4. Tentokrát sehráli písečtí hokejisté proti Rebelům ještě méně povedené utkání a ani jednou nedokázali překonat hbitého Nerudu. Na druhé straně nechali Pinkase třikrát lovit puk z vlastní klece. Souboj druhého se třetím tak dopadl lépe pro v tabulce výše postavený Brod, který Písku nyní odskočil již na šest bodů. Bodovalo i první Vrchlabí, na které Písek narazí již v dalším kole.
2.liga ČR sk. STŘED, 27. kolo, so 7.1.2006
Písek
Havl. Brod
0:3
0:2, 0:1, 0:0
Branky a nahrávky: 8. Zmrhal (Kubát, Cachnín), 13. Cachnín (Sedláček), 30. Kubát (Cachnín).
Vyloučení: 5:8 + Veselý (PIS) 10 min.
Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 530.
Písek: Pinkas – Veselý (6. - 16. Oranský), Svoboda, Pavel Procházka, Neckář, Hauer, Filip Procházka - Kořánek, Kašpar, Řehoř – Květoň, Mikeska, Kubeš – Pošmourný (41. Gajovský), Míka, Maroušek (41. Holec)
Havl. Brod: Neruda - Zmrhal, Sedláček, Mečiar, Roháčik, O. Včela, Beránek - Kreuzer, Cachnín, Kubát - Třetina, Žák, P. Včela - Kunstmuller, Čermák, Kukla.
Hned v úvodní minutě, při vyloučení Zmrhala, se zdálo, že rozjeté Písecké nic nezastaví v další výhře. Druhá formace uzamkla hostující čtyřku v obranném pásmu a po mazáckém Kubešově naznačení pálil z ostrého úhlu Květoň. Jenže ono se to opravdu jen zdálo… Jakmile se totiž počet hráčů na obou stranách vyrovnal, začala přetahovaná o každý kousek ledu. Při druhém píseckém oslabení – spekulativnímu podražení v podání Míky – se navíc po pravém mantinelu rozjel Kubát a před branku si sjíždějícímu Zmrhalovi adresoval dokonalou přihrávku, kterou téměř čtyřicetiletý rutinér bez váhání usměrnil pod horní tyčku.

Trochu průvanu do uzamčené obrany soupeře pustil v jedenácté minutě Kubeš. Vletěl do útočného pásma a chystal se přihrát před brankoviště. Jenže do dráhy puku vložil hůl obránce Sedláček a k učebnicovému vlastňáku chyběli centimetry. Zdeněk Sedláček se – bohužel pro Písek – přece jen raději věnoval střílení gólů na druhé straně. Ve 13. minutě na něho bylo vyhráno vhazování před Pinkasem a havlíčkobrodský bek okamžitě poslal kotouč na bránu, kde trestuhodně nepokrytý Cachnín bez větších problémů dorazil.

Domácí rozhodně nic nevzdávali a i přes betonovou zeď z bílých dresů se snažili uspět. Když už ale postupně neuspěli ani Kubeš a Pavel Procházka při sérii nejvýraznějších pokusů na začátku druhé třetiny, začalo to v hledišti udiveně šumět. Pavel Procházka za okamžik našel od mantinelu hokejku rozjetého Květoně, lehká teč se ale otřela jen o vnější konstrukci branky.

A aby toho nebylo málo, přidali Rebelové třetí zásah. Cachnín poslal kotouč do pranice před domácí brankou, kde byla mimo jiné i brusle Jiřího Kubáta, od níž se přihrávka hostujícího kapitána odrazila za záda bezmocného Pinkase. Snaha Kubeše s Pavlem Procházkou při přesilovce z dvaatřicáté minuty vyšla jak jinak než naprázdno – puku se prostě v sobotu večer za záda Nerudy nechtělo.

V samém závěru prostředního dějství pak sice Pinkas sebral jasnou šanci Cachnínovi, který se už ocitl v těsné blízkosti domácího gólmana, co to ale bylo platné, když to vpředu prostě nešlo udolat. Nic nového nepřinesla ani poslední třetina. I nadále byl totiž v permanenci hlavně Pinkas. Kukla, který se vymanil ze sevření píseckých beků, trefil bekhendem zřejmě horní tyč. Jisté oživení do písecké hry vneslo nasazení juniorů Gajovského s Holcem, ovšem ani oni dva, ač směrem dopředu byli znát, nedokázali na Nerudu najít recept. Dvě minuty před koncem dostalo IHC možnost dvojnásobné přesilovky, ovšem namísto čestné branky jen podtrhlo utrápený a nešťastný zápas. Příště to bude určitě lepší!

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy