Senzace: Písek veze z Jihlavy tři body!

Písečtí hokejisté znovu dokázali, že hokej hrát umí a po dvou nepovedených zápasech opět získali plný počet bodů. A co víc, vrátili Jihlavě týden starou potupnou porážku, navíc na jejím ledě. Svým výkonem mužstvo podržel brankář Pinkas, branky vstřelili Filipi, Nedorost a Nouza.
1.liga, 28. kolo, so 21.12.2002
Jihlava
Písek
0:3
0:1, 0:1, 0:1
Branky: 18. Filipi (Jareš), 22. Nedorost (Míka), 49. Nouza (Hřebejk, Všetečka). Rozhodčí: Votroubek - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 10:7, navíc Vondrka (Písek) na 5 minut. a do konce utkání. Využití: 0:1. Oslabení: 0:0 Diváci: 1720.
Jihlava: Suchan - Šmarda, Ficenc, Staněk, Vrábel, Morava, Malena, Duben - Rytnauer, Bakus, Hlouch - Adamčik, Mareš, Jantovský - Cmunt, Kaňkovský, Zdráhal - Říha, Altrichter, Čachotský
Písek: Pinkas - Všetečka, Vokatý, Bartoň, Němeček, Chotěborský, Jareš - Nouza, Mazanec, Hřebejk - Nedorost, Bouz, Míka - Vondrka, Filipi, Mácha - Šimek, Kubeš, Jelen - Kořánek
Zápas, který mnoho hezkých hokejových příležitostí nepřinesl, odstartovali lépe domácí, kteří několikrát prověřili hostujícího gólmana Pinkase. Ten však byl pozorný a tak ho v šesté minutě nepřekvapila ani střela Bakuse po přihrávce Kaňkovského, ani o dvě minuty později Hlouchův pokus a za jeho záda nezamířila ani Moravova dorážka ze dvanácté minuty. Jediného gólu v úvodní dvacetiminutovce se tak dočkali hosté, jmenovitě Filipi, který v osmnácté minutě našel skulinku mezi Suchanovými betony. Do kabin se tak po první třetině odcházelo za stavu 0:1.

Tento stav vydržel na světelné tabuli ve druhé třetině jen 99 sekund. Poté se změnil, k nelibě domácích fanoušků, ve prospěch hostů. To jihlavskému obránci Staňkovi ujel Nedorost a své sólo proměnil, 0:2. Dukla se hned v zápětí pokusila alespoň o kontaktní gól, ale Adamčíkovu střelu písecký Pinkas vykopl levým betonem. I přesto se však mohli domácí vrátit do zápasu, ve dvacáté šesté minutě jim k tomu poskytl velikou příležitost hostující útočník Vondrka, který se nechal za naražení na hrazení vyloučit na 5 minut a do konce utkání. A když se k němu o necelou minutu později přidal se dvouminutovým trestem za nedovolené bránění Hřebejk, hrála Dukla přesilovku pět na tři. V ní se však jihlavští hráči téměř k ničemu nedostali a když nevyužili ani zbývající výhodu jednoho muže v poli, jako by jim došel dech a z ledu se postupně zcela vytratili.

Ve třetí dvacetiminutovce, kdy se utkání už víceméně dohrávalo, si písečtí hráči splnili svou normu jedné branky na třetinu a po Nouzově dorážce Hřebejkovi střely zvýšili skóre na 0:3. A protože v 58. minutě své druhé sólo v zápase Nedorost v branku nepřetavil a domácí na píseckou branku téměř nevystřelili, skončilo utkání tříbrankovým vítězstvím hostů.

Ohlasy trenérů

Milan Rambous (Písek): Na dnešní utkání jsme se připravovali delší dobu, od utkání s Chomutovem, které nám doma nevyšlo. Byla to celkem velká ostuda! Dnes jsme ale hráli to, co jsme chtěli a co jsme potřebovali. Dukle jsme toho mnoho nepovolili, sami jsme měli spoustu šancí a naše vítězství tak mohlo to být i výraznější.

Jiří Režnar (Jihlava): Já bych se chtěl omluvit divákům za dnešní faux pas, které jsme předvedli. Bohužel, takhle se poslední utkání v roce na domácím ledě nehraje, tím spíš, pokuď pomýšlíme na to, že chceme hrát nahoře. Například Prostějov dal doma osm gólu, Boleslav šestku a Kladno sedmičku... Ještě jednou se omlouvám všem divákům.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy