Brankář Chrudimi byl v Písku neprůstřelný

Již druhý domácí zápas a celkově třetí v řadě prohráli písečtí hokejisté a propadají se na devátou příčku v tabulce. Největší zásluhu na tom má vedle výborného výkonu chrudimského brankáře Němce také střelecká nemohoucnost domácího mužstva. Písek si v prvních dvou třetinách vytvořil dost brankových příležitostí, ani jednu však úspěšně nedotáhl. Třetí třetina začala pro favorita šokem, kdy po zaváhání obrany ujel Tomáš Prachař a zajistil dosud předposlednímu týmu tabulky tři body. Ve zbytku zápasu už Chrudimi stačilo pozorně bránit a elimimovat zbrklou útočnou snahu domácích, která v závěru vyústila velkým, ale neúspěšným závarem po odvolání brankáře Pinkase.
2.liga ČR sk. STŘED, 4. kolo, st 28.9.2005
Písek
Chrudim
0:1
0:0, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 41. Tomáš Prachař (Kvaššay).

Rozhodčí: Lacina - Beneš, Štafa.
Vyloučení: 3:5 + Kubeš (Pis.), Jančařík (Chr.) oba 10 min.
Využití: 0:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 400.

Písek: Pinkas – Pindiak, Procházka Michal, Svoboda, Procházka Filip, Peroutka, Hauer – Míka, Kořánek, Maroušek - Řehoř, Květoň, Kubeš - Mikeska, Pošmourný, Gajovský - Holec.
Chrudim: Němec (Drejsl) - Konta, Kvaššay, Fejgl, Jančařík, Štěpnička, Heřmanský - Fišer, P. Prachař, Horák - T. Prachař, Beránek, Bělohlávek - Hemský, Paleček, Králíček - Ventura (Pour, Bláha).
Písek vstoupil do utkání lépe a vytvořil si několik šancí, otevřít gólový účet zápasu mohli Míka, Pošmourný nebo tradičně agilní Kubešův útok. Hosté gólmana Pinkase příliš zpočátku neohrozili, začali opatrně a soustředili se především na pečlivou defenzívu. Hra se tedy vyznačovala píseckým dobýváním obranné třetiny hostů a posléze brankoviště chrudimského gólmana Němce. Chrudimští na druhou stranu po zachycení nájezdů domácích nezřídka podnikali protiútoky. Až v 15. minutě z něj poprvé zahrozili, kdy ujel Hemský, ale Pinkase střelou mezi betony na hruškách nenachytal.

Druhá třetina nabídla podobný obrázek jako první, Písečtí opět tvořili hru a bezzubě tlačili svého soupeře do jeho pásma. Světlé výjimky, kdy bylo ke gólu blízko, se také našly, ale Němec se pokořit nenechal. Se svými pokusy neuspěli Maroušek, Míka a opět Kubeš, jehož střelu zastavil efektní Němcův semafor. Po polovině druhého dějství se hosté ještě víc zatáhli, takže Pinkas byl nadlouho bez práce. Zato Němec musel být pořád ve střehu, ale žádné výraznější nebezpečí mu také nehrozilo. V 40. minutě zavařil hostující defenzívu Kořánkův útok, ale ta střelba...

Písečtí se v zakončení svých příležitostí trápili, což se pomalu přenášelo i do dalších herních činností domácích hráčů. Vrchol zmaru v píseckém snažení přišel 51 vteřin po druhé přestávce, kdy se hosté jednoduše dostali dlouhou přihrávkou na útočnou modrou čáru, kde se po zaváhání píseckého beka ujal puku Tomáš Prachař a ze sóla Pinkase prostřelil. Zaskočení domácí se vrhli snad ještě víc do útočení, ale Němec puky přitahoval jako magnet špendlíky a nervozita na píseckých hokejkách přibývala. Ve 47. minutě se projevilo vedoucím gólem nabyté chrudimské sebevědomí a stala se věc předtím při hře pěti na pět nevídaná, že hosté uzamkli soupeře do vlastního pásma. Písek odehrál zbytek zápasu v křeči, v power-play se sice před Němce dostal, ale to k vyrovnání nevedlo, a tak si Chrudim z Písku překvapivě odvezla šťastné tři body.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý (trenér Písku):
My jsme šli do utkání s tím, že potřebujeme vyhrát, hlavně před vlastním publikem. Snaha kluků byla velká, ale bohužel se nám nedaří v koncovce, nedokážeme si přitom vyhovět a zakončení je nedůrazné, nepřesné. My se na tom snažíme zapracovat v tréninku, tam to třeba už vypadá dobře, ale přijde utkání a tam už pracuje psychika hráčů a není to, jak by to mělo vypadat. Prostě se trápíme v koncovce a doufáme, že to nějak časem zlomíme. Mužstva k nám jezdí s obrannou taktikou, dobře nás brání... My si třeba vytvoříme převahu, ale nic z toho není, a to nás sráží obrovsky dolů. Bylo to smolné utkání, několik tutovek jsme měli, ale bohužel, je to na hráčích, jako trenéři v té hře něco těžko uděláme, to musejí odehrát hráči na ledě.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy