Výhra nad Opavou drží Písek nad vodou

Sedmé kolo baráže přineslo na konto IHC Písek druhou tříbodovou výhru a opět na úkor Opavy. Zápas jasně ukázal momentální rozpoložení obou týmů. Písek musel vyhrát, chtěl-li si udržet naději na záchranu a častěji se pouštěl do útoku. Po několika nepovedených zápasech však postrádal zdravou drzost a sebevědomí, a tak hlavně odevzdaný výkon Opavských byl hlavní příčinou domácí výhry. Za Písek nastoupil hned od začátku brankář Roman Špiler a vedl si velmi dobře, ani více zaměstnaný opavský Šlupina se zahanbit nenechal. Dařilo se první formaci, dala tři branky, Filipi v přesilovce, Zika po krásné kličce Šlupinovi, Neckář ranou od modré. Poprvé v baráži skóroval i nadějný junior Kica, jehož golfák jen cinkl vně Šlupinových tyčí. Písek tak je stále ve hře, výhra snad týmu pomůže před dlouho očekávaným - a rozhodujícím - zápasem v Jindřichově Hradci.
1.liga ČR, baráž, pá 25.3.2005
Písek
Opava
4:1
1:0, 2:0, 1:1
Branky: 23. Filipi (Mainer), 28. Zika (Jelen, Filipi), 31. Kica (Šimek), 44. Neckář (Jelen, Burkoň) - 41. Adamčík (Lhotský T.).
Rozhodčí: Hodek - Bejček, Kabourek.
Vyloučení: 11:9 + Šlupina a Kříž (oba OPA) 10 min.
Využití: 2:0. V oslabení: 1:0.
Diváci: 500.
Zásahy brankářů: 22:46.
Písek: Špiler - Neckář, Burkoň, Kubeš, Svoboda, Mainer, Procházka - Zika, Filipi, Jelen - Lála, Šimek, Řehoř - Kořánek, Kašpar, Kica.
Opava: Šlupina - Přibyla, Mocek, Sadloň, Kukol, Vnenk, Bršlica - Langhammer, Harazim, T. Lhotský - Adamčík, Boháč, Kříž - L. Lhotský, Suchánek, Martiník - Fuks, Měch.
Do utkání, které bylo poznamenáno mnoha vyloučeními, vstoupil podpořen přesilovou hrou aktivněji domácí tým, za což byl odměněn několika nadějnými příležitostmi, ale ani Šimek, ani Jelen ještě pozorného Šlupinu v brance Slezanu nepřekonali. Povedlo se to až při přesilovce nařízené za zdržování právě Šlupiny v 7. minutě, kdy Mainer od modré nejprve nastřelil tyč a odražený puk přesně usměrnil za dezorientovaného brankáře Filipi. Po gólu volala také akce z 9. minuty obránce Burkoně, jenž zadovkou poslal do nájezdu duo Lála – Šimek. Šlupina se překonával, s jistotou a přehledem ukrýval do své výstroje všechny puky mířící mezi jeho tyče. Na druhé straně se stejně úspěšně činil staronový “Písečák“ Špiler, nejvíce se zapotil při střelách Bršlici, Martinka, Boháče a v poslední minutě třetiny Tomáše Lhotského, který mohl těsně před pauzou srovnat.

Roman Špiler se vrátil do branky Písku se skvělou formou

Také druhá přinesla dosti neurovnanou hru, v níž nepřesnost a těžkopádnost kombinace převládaly nad hokejovostí a pohodou. První větší šancí v druhém dějství byl průnik agilního Lály, hosté kontrovali rychlou příhrou Přibyly na Boháče, který zamířil jen do postranní sítě Špilerovy klece. Následoval přesun zpátky před Šlupinu a po nezištné přihrávce Jelena zpoza branky na střelce Ziku, který situaci vyšperkoval efektním blafákem, přišel na svět druhý úspěch domácích. Neuplynuly ani tři minuty a srdce píseckého fanouška zaplesalo potřetí, kdy v oslabení našlápla mladičká hvězdička v píseckém dresu jménem Kica a golfovým úderem nad vyrážečku pokořila Šlupinu potřetí. Opavské třetí rána srazila jen chvíli, poté se klepali a od 35. minuty do konce třetiny si opět vytvořili několik slibných pozic. Svůj souboj se Špilerem ale prohrál jak Martiník, tak neúnavný Boháč, stejně neúspěšně dopadl Tomáš Lhotský, který si nabruslil do nejvyloženější příležitosti, ale tváří v tvář brankáři selhal. 40. minuta by se dala nazvat minuta Kašparova, mladý útočník se však do střelecké listiny po dvou nebezpečných střelách nedostal.

Milan Filipi a Lukáš Zika bojují s obránci Opavy před Šlupinou

Zatímco hosté se před třetí třetinou pilně rozbruslovali na hrací ploše, domácí hráči si dali s příchodem z kabiny pěkně načas a rozbruslení nestihli. Možná i to bylo důvodem k tomu, že už po 19 vteřinách chyboval Filipi v rozehrávce, k puku se za brankou dostal Tomáš Lhotský, který před brankou našel připravenou hůl Adamčíka, který poslal kotouč poprvé za bezmocného Špilera. Za tři minuty později chtěl vrátit tříbrankový rozdíl svému mužstvu obránce Neckář. Před Špilerem si vzal puk, projel středním pásmem, projel obranou soupeře, až v rozhodující chvíli, to už před Šlupinou, mu zablokoval soupeř hůl a Neckář svoji útočnou misi nesplnil. Smutný z toho být ale nemusel, vše si totiž vynahradil při příštím střídání, kdy propálil od modré vše, co mu stálo v cestě, lapačka Šlupiny na kotouč mířící přesně do růžku nedosáhla. Přestože do konce zbývalo ještě plných 15 minut, byl to poslední gólový moment, které páteční utkání přineslo. Hosté ve zbytku času promarnili ke snížení dvě přesilovky, v nichž svůj tým podržel při střelách Langhammera a Lhotského s přehledem chytající Špiler. Také Písečtí mohli v závěru přidat na cestu soupeři ještě jeden zásah, ale zkažené sólo Lály a bezpečně lapená tvrdá střela Kicy jen podtrhly kvalitu gólmanů v obou svatyních.

Útočník Opavy Tomáš Lhotský doráží na Špilera pod dohledem Svobody a Kubeše

Ohlasy trenérů

Pavel Hulva (trenér Opavy):
Nám už dneska prakticky o nic nešlo, hráli jsme v podstatě jen o jméno a do tabulky o nějaké body, které jsme ještě v baráži nezískali. Myslím si, že to utkání od začátku bylo v režii domácích, vedli 3:0, nám se pak podařilo snížit, ale čtvrtý gól nás už položil. Těžko motivovat v této situaci naše hráče, bez bodu, bez nějaké naděje na postup. Nechci říct, že to odevzdali, ale chybělo tam srdíčko.

Jindřich Setikovský (trenér Písku):
Teď musíme v Jindřichově Hradci vyhrát a pak doma porazit Prostějov, abychom mohli ještě na první ligu pomýšlet, naděje na to určitě ještě žije. Každopádně je to jenom na nás, už nemůžeme ztratit ani bod.V tom Jindřicháči musíme podat ještě lepší výkon, než jsme podali dneska. Uděláme všechno proto, abychom mužstvo ještě vyhecovali a aby hráči tam do toho zápasu dali opravdu všechno, aby dokázali, že ten hokej umí a že ho chtějí pro Písek zachránit. Jestli to pak nevyjde, že se nesejdou ostatní výsledky, to je jiná věc, ale my pro to musíme udělat všechno.

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy