1.liga, 3. kolo, so 21.9.2002
Chomutov
Písek
4:6
3:2, 1:3, 0:1
Chomutov: Jarina - Skazal, Rimmel, Toms, Pospíšil, Trefný, Filip, Plaček, Dráb - Jeslínek, Koláček, Boušek, Jor, Šíp, Jíra, Kreuzer, Mikšovic, Roubík, Zika, Charousek, Kožnar
Písek: Špiler - Všetečka, Neckář, Vokatý, Němeček, Chotěborský, Jareš - Vasilev, Filipi Míka, Nedorost, Bouz, Jelen, Mácha, Nouza, Kubeš

Do Chomutova dnes zavítal celek z jihu Čech IHC Písek, který do tohoto utkání nezískal ani bod. I proto si leckdo mohl myslet, že pro Chomutov bude tento soupeř snadnou kořistí. Jenže opak byl pravdou , hosté se hned ve 2. minutě dostali po chybě domácí obrany do vedení, skóroval Nedorost - 0:1. O minutu později přidal druhou branku do chomutovské sítě Vasilev a domácí tak prohrávali 0:2. "Hráči vůbec nesplnili to co jsme si řekli před zápasem, totiž že soupeře nesmíme v žádném případě podcenit", řekl k vlažnému začátku trenér Vojta. Poté Severočeši soupeře zatlačili do obranné třetiny a pod tlakem dělali hosté chyby. V 10. minutě byli vyloučeni dva hráči Písku a Chomutovu se tak naskytla příležitost hrát dvojnásobnou přesilovou hru. A využil ji dokonale, nejprve v čase 9:39 tečoval střelu Tomse Radek Šíp - 1:2 a o pár desítek vteřin později vyrovnal po krásné akci Boušek - 2:2. Boušek si chytře nabruslil na útočnou modrou čáru a Kamil Koláček mu přes půl hřiště poslal skvělou nahrávku, kterou Láďa ještě hezčím způsobem využil, svůj únik totiž zakončil precizním blafákem. Obrat skóre zařídil v poslední minutě první třetiny Petr Jíra - 3:2. Chomutov se tak dostal z úvodního šoku a dokázal ještě v první části zápasu otočit skóre.

V polovině druhé třetiny zvýšil náskok domácích Radek Šíp a všichni přítomní si mysleli, že Chomutov je z úvodní krize na dobro venku - 4:2. Jenže pak přišel šok číslo dvě. Nejprve ve 34. minutě snížil Nedorost - 4:3, pak v čase 39:27 vyrovnal Nouza - 4:4 a o dvacet vteřin později dokonce Vasilev otočil skóre opět ve prospěch hostů - 4:5. "Všechny branky padly po našich hrubých chybách, kdy před brankou zůstaval vždy neobsazený hráč, který nás pochopitelně za tuto nedůslednost potrestal", zklamaněl pronesl Zdeněk Vojta.

Ve třetí třetině působili hráči KLH tak trochu zmateně, místo očekávaného náporu se spíše topili ve vlastních chybách. Navíc v 50. minutě zvýšil v početní převaze Roman Němeček na 4:6 a zápas byl rozhodnutý. Písečtí hokejisté už si nenachali utéct tři body a v pohodě za přispění katastrofálního výkonu domácích dokráčeli ke svému prvnímu vítězství.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Vojta (KLH Chomutov): "Předvedli jsme trapný výkon. Hráčům jsme před zápasem říkali, že soupeře nesmíme podcenit a přesně to se stalo. Poprvé jsme ještě se štěstím otočili z 0:2 na 4:2, jenže pak jsme opět soupeře podcenili. My vedeme a myslíme si, že zápas je rozhodnut a to nás stálo čtyři branky. Všichni hráči podali katastrofální výkon, skoro všechny branky padli po našich hrubých chybách."

Miroslav Šperl (Písek): "Tak mi jsme dnes maximálně spokojeni, podali jsme slušný výkon. Myslím si, že jsme zaslouženě zvítězili, protože nás nepoložil ani obrat Chomutova ve druhé třetině. Chtěl bych hráčům poděkovat za předvedenou bojovnost."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy