BEN-PIS 4:1: Písek se dočkal první branky, ale opět prohrál

Hokejisté Písku nezvítězili ani ve třetím přípravném utkání na prvoligovou sezónu. Tentokrát podlehli druholigovým hokejistům Benátek nad Jizerou 1:4. Jedinou branku hostů z Písku vstřelil Robert Štefan, jenž dorazil střelu Zbyňka Neckáře od modré čáry. Trenéra Mazance nejvíce uspokojil výkon Roberta Kučery, který je ve městě nad Otavou na zkoušce právě z Benátek.
Přípravné zápasy, přát., st 4.8.2004
Benátky
Písek
4:1
1:1, 1:0, 2:0
Branky a přihrávky: Mácha (Kadeřábek, Špindler), Zajíček, Kocman (Vasilev), Jakeš - Štefan (Neckář)
Benátky: Barek - Hart, J. Svoboda - Hamrlík, Pešek - Florián, Klikar - Slanec, Zajíček, Řezáč - Jakeš Vasilev, Kocman - Špindler, Kadeřábek, Mácha - M. Kučera, Rybín
Písek: Kubiš - Svoboda, Burkoň, Vokatý, Neckář, Procházka, Peroutka - Kořánek, Horák, Míka - Filip, Štefan, Kučera - Novotný, Sviták, Rybák
Píseckým hokejistům se zápas v Benátkách příliš nepovedl. Sice se ujali vedení poté, co Neckářovu střelu dorazil do sítě Patrik Štefan, pak však přišla na led Špindlerova řada a po hezké akci celé útočné trojice dostal přihrávku před gólmana Kubiše expísecký Ondřej Mácha a vyrovnal. Za tohoto stavu se šlo poprvé do kabin.

I ve druhé třetině domácí Písek přebruslili a zvýšili vedení po samostatné akci Lukáše Zajíčka. Ten si vybruslil z rohu a překonal Kubiše podruhé. Ve třetí části domácí zvýšili vedení po nájezdu dvou hráčů na jediného obránce, když Vasilevovu přihrávku zužitkoval Martin Kocman. Na konečný stav upravil ze skrumáže Jiří Jakeš. Písečtí nevyužili řadu přesilových her a pořádně zklamali.

Ohlasy trenérů

Trenér Milan Mazanec zhodnotil zápas takto:
Dali jsme dnes příležitost lavičce a ukázalo se, že mnozí z nich nesnesou srovnání ani s druhou ligou. Co mě nejvíc zklamalo, byla skutečnost, že mnozí zaostávali za Benátkami i v základních herních činnostech, jako jsou vedení kotouče, přihrávka, bruslení a podobně. V brance dostal příležitost Filip Kubiš. Spokojen jsem byl s výkonem Roberta Kučery, který je u nás na zkoušce právě z Benátek.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy