Písek zabojoval, ale stejně prohrál

Sympatickým výkonem se prezentovali písečtí hokejisté na ledě Hradce Králové, kde sice tamním Energetikům podlehli 1:3, ale proti třetímu celku tabulky a již jistému účastníku play-off nepodali špatný výkon. Střelecká štěstěna se ale poprvé na Písecké usmála až v poslední třetině, kdy už bylo na jakékoli bodové vyhlídky pozdě - výborně chytajícího Hyláka překonal Milan Filipi. Předtím totiž Svobodu v písecké brance překonali Fořt, Pazdera a Evan. Další branka už v utkání nepadla, a tak poslední Písek veze z Hradce po předešlých výkonech venku přijatelný výsledek 1:3.
1.liga ČR, 50. kolo, st 9.2.2005
Hradec Králové
Písek
3:1
2:0, 1:0, 0:1
Branky: 7. Fořt (Roubík, Mečiar), 13. Pazdera (Fořt, Roubík), 24. Evan (Roubík, Fořt) - 47. Filipi (Jelen, Zika). Rozhodčí: Polák - Šilhán, Švejda. Vyloučení: 6:9 + Chvojka 10 min a do konce. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1600. Střely na branku: 38:24.
Hradec Králové: Hylák (Navrátil) - Kolafa, Pazdera, Evan, Linhart, Táborský, Hendrich, Šeda - Fořt, Roubík, Mečiar - Diviš, Martinec, Vondráček - Potůček, Volráb, Luštinec - Heřman.
Písek: Svoboda Petr (Kubiš) - Neckář, Burkoň, Chvojka, Kubeš, Svoboda Jiří, Veselý, Malinský, Procházka, Peroutka - Jelen, Filipi, Zika - Jelínek, Šimek, Řehoř - Polák, Míka, Lála - Kica, Kašpar.
První třetina příliš hokejové krásy nenabídla, přesto byly k vidění dvě branky a obě z holí domácích hráčů. Poprvé lovil puk ze své branky exhradečák Svoboda, strážící píseckou branku, v 6. minutě, když po přihrávce Jaroslava Roubíka neměl už moc těžkou pozici ke střelbě Patrik Fořt, který otevřel skóre zápasu. Energetici se dočkali druhého gólu o dalších šest minut později, to střílel do černého v početní výhodě obránce Aleš Pazdera. I Písek několikrát velmi nepříjemně zahrozil, ale pokaždé byl na místě výtečný brankář Hylák, který měl určitě největší zásluhu na dvoubrankovém vedení Hradeckých po úvodních dvaceti minutách.

V prostřední části hry stačila domácím k určité „pojistce“ v podobě třetí branky jedna povedená akce. Na jejím začátku byl znovu ve středu aktivní Jaroslav Roubík, tísněný sice Svobodu nepřekonal, ale stihl předložit ukázkový pas mezi kruhy na obránce Jakuba Evana, který se v zakončení nemýlil. V závěru třetiny ještě orazítkoval Aleš Pazdera od modré levou píseckou tyč, ale i tak se už stav v prostřední části hry neměnil.

Třetí třetina začala díky výpadku elektrického proudu o něco později. Tato pauza, jak se později ukázalo, prospěla více hostům, kteří ve 47. minutě snížili Milanem Filipim na 3:1. Více gólů už do konce zápasu ale diváci neviděli, a tak skončil zápas mezi značně oslabenými hradeckými Energetiky a Pískem šťastněji pro domácí, kteří vyhráli 3:1.

Ohlasy trenérů

Jindřich Setikovský (trenér Písku):
Byl to vyrovnaný zápas, ve kterém rozhodla první třetina. Za stavu 0:0 jsme měli několik šancí, vůbec v první třetině si myslím, že jsme byli lepším týmem. Ve své podstatě jsme dostali dvě branky z přesilovek domácích a nemyslím si, že všechny fauly byly tak hrozné, aby za ně rozhodčí musel vylučovat. To vlastně rozhodlo o celém utkání. My jsme následné šance nebyli schopni proměnit. Rozhodčí na nás byl podle mého názoru chvílemi až moc přísný.

Ladislav Kolda (trenér Hradec Králové):
Nebylo to pro nás v žádném případě jednoduché utkání, protože se nám těsně před ním ještě rozšířila marodka, vypadl Petr Suchý a Patrik Beck. Během zápasu navíc odpadl Jirka Hendrich a Jarda Roubík zápas dohrával také se sebezapřením, takže nám do kabiny vlétla chřipka. Dnešní vítězství pro nás má určitě troufám si říci velikou cenu, moc velikou. Kacíř je stále nemocný, to samé s Jirkou Cetkovským, Pavel Suchý zřejmě už do konce sezóny nebude, protože má teď pásový opar. Uvidíme, jestli se dá někdo do soboty do kupy.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy