Boleslav má podruhé z Písku všechny body

Písek nevykročil do druhé části soutěže pravou nohou. Zápas s Mladou Boleslaví se nevyvíjel dobře hned od začátku, hosté trefou bývalého Písečáka Nedorosta otevřeli v sedmé minutě skóre a nabyté vedení po celý zápas již nepustili. Proto ani trefa Jelena nic nezměnila na konečném dělení bodů, i když poté, za stavu 1:2, měl Písek několik velkých šancí na vyrovnání. Hosty však podržel Přikryl, stejně jako několikrát Písek Šmíd. Poprvé se v píseckém dresu představil obránce Jihlavy Petr Punčochář. Písek tak letos prohrál doma s Boleslaví oba dva zápasy.
1.liga ČR, 27. kolo, st 1.12.2004
Písek
Mladá Boleslav
1:3
0:1, 1:1, 0:1
Branky: 29. Jelen (Nouza) - 5. Nedorost (Hradecký), 24. Jareš (Hluchý), 60. Jaroš.
Rozhodčí: Würtherle - Havlín, Kureš.
Vyloučení: 5:7.
Využití: 1:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 750.
střely na branku: 33:41.
Písek: Šmíd – Burkoň, Procházka, Duben, Punčochář, Veselý, Svoboda – Jelen, Nouza, Zika – Míka, Šimek, Lála - Filipi, Kořánek, Vanc - Řehoř, Kašpar, Hájek.
Mladá Boleslav: Přikryl - Morava, Derner, Toužimský, Mainer, Kivoň, Jareš, Štrach, - Hradecký, Kadlec, Jaroš, Olivierus, Metlička, Kostourek, Krupka, Říha, Weiss, Hluchý, Nedorost, Krupka.
Hosté z Boleslavi byli po celou první třetinu lepším týmem, vytvářeli si více šancí a byli nebezpečnější. Přesto to byl Písek, který jako první zahrozil. Nouza se ocitl úplně sám před brankářem a jedovatě vypálil. Jeho střela šla ale pouze do brankáře. V 6. minutě Oliverius vypálil z těžké pozice před bránou. Další šance hostí už skončila gólem. Hradecký přihrával před bránu, puk se odrazil od brusle jednoho z domácích obránců k Nedorostovi a ten prostřelil Šmída mezi betony. Další možnost skórovat měl Kadlec, který dvakrát za sebou nebezpečně vypálil na domácího gólmana. První střela jen těsně minula bránu a jeho druhou střelu chytil efektně do lapačky Šmíd. I Písek měl možnosti skórovat. Nejprve měl možnost Míka, který ani nadvakrát nepřekonal hostujícího gólmana, poté jel na něj sám Nouza, ale ani jeho blafák nevedl k tížené brance. V dalším průběhu třetiny už hosté drželi puk na svých holích a Písek do žádných šancí nepouštěli.

Brání Kašpar s Procházkou, vzadu vyhlíží puk Šmíd

I druhou část hry začali lépe hosté, kteří hned z první šance vstřelili branku. Jareš se po pravé straně dostal bez problémů až před brankáře a pod víko zavěsil - 0:2. Písecké jakoby obdržená branka nabudila ke lepším výkonům. Začali lépe bruslit a stávali se vyrovnanějším soupeřem pro Boleslav. Velkou možnost snížit měl Zika, který prudce vystřelil, brankář však lapačkou vytěsnil puk mimo tyče. Snížit se Písku podařilo ve 29. minutě. Nouza vystřelil z prostoru pro vhazování, gólmanovi puk propadl mezi chrániči a Jelen pohodlně dorazil puk do brány. Domácí měli i vyrovnat. Svoboda vystřelil od modré, puk lehce tečoval Nouza, puk ale olízl pouze tyč. Další možnosti na skórování už kryl výborný Přikryl.

Po zranění se do sestavy vrátil David Míka, na Přikryla však nevyzrál

Na začátku třetí třetiny si tými vyměnili po jedné gólové šanci. Nejprve za domácí Hájek se dostal k odraženému puku a nebezpečně vystřelil. Jeho ránu brankář kryl jen s obtížemi. Poté hostující Říha dostal přihrávku od Hluchého a vystřelil z prostoru mezi kruhy. Jeho střelu si brankář pohlídal. Další možnost měli hosté ve 46. minutě. Kivoň dostal hezkou přihrávku od jednoho ze spoluhráčů a vystřelil, Šmíd však efektním „semaforem“ puk zastavil. Hosté se poté do útočení příliš nehrnuli, spíše bránili svůj jednobrankový náskok. Možnost vyrovnat měl Filipi, který ujel ve vlastním oslabení, obehrál si jednoho z obránců a nebezpečně vystřelil. Jeho rána však nebyla příliš přesná. V závěru zápasu domácí zkusili hru bez brankáře. K vyrovnávacímu gólu to nevedlo, naopak to byli hosté, kteří v poslední vteřině zápasu z hole Jaroše upravili výsledek zápasu na 1:3.

Ohlasy trenérů

Petr Haken (asistent trenéra Mladé Boleslavi):
My jsme měli výbornou první třetinu, kdy jsme přehrávali Písek po všech stránkách, jak herně tak fyzicky. Ve druhé třetině jsme měli čtyři vyloučené hráče, trochu se nám to zkomplikovalo, Písek dal branku, vrátil se do hry. A třetí třetina? Za tu patří hráčům velký dík, příkladně bojovali o vítězství, chtěli vyhrát a zaslouženě to vydřeli.

Milan Mazanec (trenér Písku):
Zase tradiční nástup, kdy my gól ze šancí nedáme, ale dostaneme. Po druhém obdrženém gólu se hra vyrovnala, měli jsme i více ze hry, rychle jsme soupeře atakovali, docela dobře bruslili, měli pár slibných nájezdů, čekali jsme na gól, bohužel ten snad umí dávat pouze naše první pětka. Ti hráči v ní si hráčsky sedí, bohužel zatím se nikdy neprosadili až tak, aby rozhodli celý zápas. Měli jsme dnes málo obránců do hry, tak nám pomohla Jihlava s Petrem Punčochářem. Chválím i gólmana. Náš problém je ale dávat branky…

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy