Písek si odváží z medvědího doupěte dva body!

Konečně zase začal Písek sbírat body. A ty dnešní - berounské - jsou o to nečekanější, že hosty před zápasem ubíjela rozsáhlá marodka, která zasáhla skoro půlku týmu. Možná však právě proto se tým semkl a hlavně díky pozorné obraně a navrátilci Mensatorovi vydřel remízu. Beroun tak narazil po čtyřech vítězných zápasech v řadě. Konečně se prosadil první útok, centr Nouza vyrovnal čtyři minuty před koncem a poté v prodloužení rozhodl, utkání otevřel svou druhou brankou za Písek Kašpar. Tři bodíky do naší soutěže o nejlepšího hráče sezóny si připisuje již tradičně brankář. Mensator 3 body, Nouza 2 body, Malinský 1 bod.
1.liga ČR, 22. kolo, so 13.11.2004
Beroun
Písek
2:3p
1:1, 0:0, 1:1 - 0:1
Branky: 20. Klimenta (Křesťan, Eiselt), 42. Křesťan (Eiselt, Klimenta) - 55. a 62. Nouza (Procházka, Vyskočil), 12. Kašpar (Král) . Rozhodčí: Stolín - Svoboda, Lhotský.
Vyloučení: 7:5, navíc Burkoň (Písek) 5 min. a do konce utkání.
Využití: 0:1.
Diváci: 1300.
Beroun: Pöpperle - Kašák, Vaněček, Filip, Braniš, Kasík, Veber, Ovčačík, Holub - Besser, Pabiška, Tvrzník, Klimenta, Křesťan, Eiselt, Horčička, Slížek, Novotný, Šinágl, Kukla, Gengel.
Písek: Mensator - Burkoň, Peroutka, Vokatý, Procházka, Malinský, Vyskočil - Jelen, Nouza, Zika - Kořánek, Šimek, Hájek - Řehoř, Král, Lála - Kašpar, Štefan.
Písku se povedlo domácí Beroun zaskočit hned v první třetině. Ten asi nečekal, že na něj předposlední hosté vyrukují s aktivní a nebojácnou hrou, zvláště když avizovali zdravotní problémy. Písek tedy soupeře zezačátku zaskočil, dokumentovaly to střely Burkoně, Hájka nebo Ziky.

A když ani vyloučení Procházky a následná početní výhoda nepřiměla domácí k větší útočné aktivitě, postaral se o první trefu zápasu plzeňský junior ve službách Písku Václav Kašpar, který hodně zaskočil jinak jistého brankáře Pöpperleho. Ten se musel červenat, střela neměla razanci ani přesnost. 0:1.

Až poté si Medvědi uvědomili, že to jsou oni, kdo by měl velet ve svém doupěti a několika akcemi dokázali, že se k zimnímu spánku ještě nechystají. Začali využívat svých lepších fyzických parametrů, čímž se jim povedlo zatlačit Písek do vlastního pásma. Nicméně dlouho chyběly útočné nápady, a tak nepříliš nebezpečné střely pochytal Mensator. Až na tu Klimentovu nestačil, jeden z nejlepších hráčů domácích si gólmana vychutnal a precizní zakončení vyrovnalo skóre. 1:1.

Pokud byla první třetina překvapivě vyrovnanou partií, byla třetina druhá ještě vyrovnanější. Kralovali v ní však brankáři. Pöpperle nádherně zlikvidoval únik Kořánka se Šimkem, kteří si umně poradili s jediným bránícím obránce. Mohl tak za chvíli v klidu přes celé kluziště pozorovat svého kolegu Mensatora, jak činí totéž stejně úspěšně s akcemi Bessera nebo Pabišky.

Třetina bohatá na šance tak gól nepřinesla. Písek měl šance na začátku, Beroun na konci. Neprosazovali se ani nejlepší hráči obou týmů - Slížek a Eiselt na straně jedné, Nouza a Jelen na druhé. Rozhodnout tak měla poslední dvacetiminutovka.

A ta začala pěkně zostra. Dosud bodově mlčící Eiselt připravil pozici pro najetého Radka Křesťana. Eiselt již mohl střílet sám, zkušený útočník se však neukvapil a svou nahrávkou Křesťana ke skórování doslova vyzval. Nekompromisní volej poslal domácí do předpokládaného vedení. 2:1.

Hosté zbraně nesložili. Odpovědět mohl Nouza, vychytal ho Pöpperle. Další protažení pro gólmana domácích připravil Lála. Hosté stříleli jak mohli, Burkoň to však přehnal a “sestřelil“ jednoho z domácích útočníků nesportovně hokejkou, dostal svůj první trest do konce zápasu. Oslabil již tak chřipkou notně zdecimovanou obranu Písku, v které chyběli tři stabilní hráči a nastoupit tak musel stejný počet juniorů.

Konec zápasu byl v režii Písku, konkrétně jeho nejproduktivnějšího hráče Tomáše Nouzy. Pöpperleho překonal v 55. minutě rychlou překvapivou střelou, využil vyloučení Novotného za vysokou hůl. Matný výkon domácích ve třetí třetině byl tak potrestán. 2:2.

Stejný hráč byl dvě minuty před koncem vyloučen a připravil možnost Berounu přeci jenom vrátit vítězství na svou stranu. Kvůli opětovnému vyloučení Jiřího Novotného za vysokou hůl však výhoda po půl minutě skončila a zápas šel do prodloužení.

Na poslední části hry byla viditelná radost hostů ze získaného bodu a naopak zklamání domácích ze skončení čtyřzápasové vítězné série. Zklamání pak ještě vzrostlo, to když se nezadržitelný Nouza vrátil z trestné lavice a po spolupráci s obráncem Vyskočilem položil Pöpperleho i Beroun na lopatky. 2:3.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy